در سفرهای طبیعت گردی فکر می کنم حشرات تاثیر زیادی در لذت بخش نبودن سفر داشته باشن. من 2-3 باری با خاطر کم تجربه بودن مجبور شدم جاهایی (حداقل برا چند ساعت) بمونم که پر از حشره بوده. واقعا قابل تحمل نیست. مخصوصا اگر این حشرات نیش هم داشته باشن :cry:
حشرات
منظور از حشرات در این بخش؛ انواع مگس، پشه، مورچه، زنبور، سوسک و مشابه اینها است. خیلی وقت ها تعداد این حشرات اونقدر نیست که مشکل ساز بشه. اما گاهی در نقاطی این تعداد آنقدر زیاده که می تونه مشکل ایجاد کنه. از جمله این جاها، حاشیه مرداب ها، داخل جنگل در فصول گرم، اطراف رودخانه های پر درخت و کلا جاهایی است که آب و گرما با هم وجود دارن.
راه های مقابله
1- بهترین راه مقابله طبق معمول همیشه حذف صورت مسئله است. یعنی جایی کمپ نزنید که این حشرات زیاد باشن.
2- اگر به هر دلیل مجبور شدید در شرایط پر حشره کمپ بزنید، از زمان برپا کردن چادر تا زمان جمع کردنش همیشه تمام زیپ های چادر را بسته نگه دارید. تقریبا هیچ حشره ای نمی تونه از توری چادر رد بشه.
3- استفاده از دست بندها، کرم ها و اسپری های ضد حشره (کرم سنگر) شاید کارساز باشه. بنده تا به حال استفاده نکردم.
4- لباس کامل بپوشید. تی شرت آستین دار، شلوار بلند و گتر دار و در صورت امکان کلاه. صورت در طول روز کمتر مورد حمله حشرت قرار می گیرده و اگر بگیره متوجه میشید.
5- روشن کردن آتش و تولید دود کاملا موثر است. مخصوصا اگر پهن و فضله حیوانات گیاهخوار بسوزانید. حشرات از بوی پهن متفر هستن. شاید برای آدم ها هم کمی بد بود باشه اما کمی که تحمل کنید بویایی شما دچار خستگی میشه و به بعد بو را حس نمی کنید. جدیدا نوارهایی بازار فروخته میشه که ادعا میشه با سوزاندن اونا حشرات نزدیم نمیشن. من امتحان نکردم.
6- حتما داخل چادر بخوابید. بیرون چادر خوابیدن ریسک زیادی داره.
7- اگر مجبور شدید بیرون چادر بخوابید لباس کامل بپوشید. باقی جاهایی از بدن که لباس نمیشه بر اونا پوشاند (دست ها و صورت) را کاملا با یک لایه گل بپوشانید. گل باعث میشه حشرات نتونن نیش بزنن.
8- منابع نور را حتی المکان حذف کنید. نور جاذب قوی حشراته.