اختیار دارین قربان. خوشحالم که علاقه ات رو جلب کرده. امیدوارم بتونیم به درستی ادامه بدیم ( البته با کمک دوستان ;) )نوشته اصلی توسط mohamad
اختیار دارین قربان. خوشحالم که علاقه ات رو جلب کرده. امیدوارم بتونیم به درستی ادامه بدیم ( البته با کمک دوستان ;) )نوشته اصلی توسط mohamad
سلامنوشته اصلی توسط staleiee
شهرام جان امروز داشتم كمي در اينترنت جستجو مي كردم تا ببينم چطور مي تونه پلوتو در مدارش طوري حركت كنه كه از نپتون به خورشيد نزديكتر بشه . به سايتي از NASA برخوردم كه مي تونه سيارات و مدارشون را براي هر روز شبيه سازي كنه . گفتم شايد دوستان ديگه هم بخوان اينو ببينن :
http://space.jpl.nasa.gov/
[attachment=0:11y0df2k]Solar.gif[/attachment:11y0df2k]
هميشه دوست داشتم يكي از اين ماكت ها داشته باشم كه كل منظومه ي خورشيدي رو شامل بشه . ظاهراً بهش ميگن Orrery
[attachment=0:1fytpybw]Orrery_small.jpg[/attachment:1fytpybw]
آيا چنين چيزي وجود داره كه كل سيارات اصلي رو شامل بشه و اگر هست احياناً در بازار ما ميشه تهيه كرد ؟
ممنون
محسن جان ممنون بابت مطالبی که گذاشتی. سایتی که گذاشتی یه سایت مرجع هست. ;)
در مورد orrery هم راستش من خودم خیلی دنبالش هستم ولی هنوز چیزی پیدا نکردم. یک سری افلاک نما هست که با این فرق داره. قبلا یک سری ساده ترش رو مغازه هایی که ابزار آزمایشگاهی می فروختند ، داشتند ولی الان من جایی ندیدم.
سلام شهرام جان
من یدونه گردونه اسمان دارم که اونو برای یادگیری صورت های فلکی خریدم
اما طرز استفادشو بلد نیستم لطف میکنی یک توضیح کوچولو بدی
آقا محسن این مطلب رو از سایت آسمان شب براتون قرار می دم. امیدوارم به کارتون بیاد.نوشته اصلی توسط pesare1404
برای استفاده از گردونه ابتدا ساعت رصد خود را که در کناره صفحه بیرونی نوشته شده با تاریخ رصد که در حاشیه صفحه درونی نوشته شده تنظیم کنید وسپس آن را به گونه ای بالای سر خود بگیرید که چهار جهت اصلی نوشته شده بر روی گردونه با جهات اصلی هماهنگ شود.
در گردونه آسمان تعدادی از حروف انگلیسی در میان دایره ای بر روی نقشه مشخص شده اند.این حروف نشانگر جایگاه تعدادی از اجرام غیر ستاره ای و ستاره ای جذاب آسمان است که می توانید با کمک ابزارهای کوچک آنها را پیدا کنید.
منتها این بحث به بخش اصول پیمایش مربوط می شه که اونجا در مورد این ابزار و روشها بیشتر توضیح خواهم داد. ;)
ممنون از پاسختون
یک سوال
ساعت روی گردونه ساعت محلیه و اون یک ساعت تابستانی رو هم لحاظ کرده یا خیر؟
خواهش می کنم. اگه راستش رو بخوایی هیج کدوم ! :Dنوشته اصلی توسط pesare1404
این ساعتی که ما استفاده می کنیم مطابقت کامل با حرکات زمین و خورشید نداره. یعنی هر روز باید تصحیح انجام بشه. دقیقا به ساعت شرعی دقت کنید که براساس این حرکتها است و هر روز تغییر می کنه و جابجا می شه منتها چون ما هر روز نمی تونیم ساعت رو تصحیح کنیم هر 6 ماه یکبار این کار رو می کنیم.
اون ساعت گردونه مطابق حرکات واقعی هست که البته دقت کنید معمولا نقشه آسمون ماهانه ارائه می شه و یک ساعت خطای زیادی رو برای ناظر ایجاد نمی کنه و حداکثر خطا می شه 15 درجه که توی پیدا کردن صور فلکی مشکل زا نیست. وقتی یک جسم رو پیدا کردین با کمک تکنیکهایی که یاد خواهیم گرفت می تونید بقیه اجرام رو با جهش از یک جسم به جسم دیگه پیدا کنید.
آقای طالعی عزیز
سلام
عجب مطالب مفید و ارزشمندی گذاشتین توی این تاپیک
کاش یه جور این برنامه گرمابدر به سیسنگان رو جور کنید که هم بتونیم شما رو زیارت کنیم و هم شبها این صور فلکی رو با حضور وجود نازنین شما سمعی بصری ببینیم و بشناسیم :ympray:
اگه این سفر جور بشه، چه شود :ymparty: \:D/
ممنون جناب فرجام. من برنامه های دیگه گروه رو هم فرصت کنم در خدمت دوستان هستم. ;) خدا رو چی دیدین شاید یه روزگاری تونستیم با گروه یه برنامه رصدی هم رفتیم چون واسه برنامه های رصدی می شه تلسکوپ کوچکی هم برد و کمی دورتر رو دید. :ymdaydream:نوشته اصلی توسط alirezafarjam