به انجمن خوش آمدید
صفحه 1 از 7 123 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 67

Shahram آواتار ها
    Status : Shahram آنلاین نیست.
    تشکر شده 6,119 بار در 1,641 ارسال

پیش فرض تهران (گرمابدر) به شمال (سیسنگان)

همیشه یک برنامه در دل البرز از تهران به شمال تو ذهنم بود تا اینکه گزارش و نقشه های کتاب کوهنوردی در ایران نوشته علی مقیم رو دیدم. در این کتاب این برنامه با نام "راهپیمائی گرمابدر به نور" در صفحه 246 به صورت خلاصه گزارش شده است. در ادامه گزارش ایشون با چند نکته اضافه و کم به صورت یک پیشنهاد ارائه می شود تا در صورت مناسب بودن با انجام تغییرات و برنامه ریزی مناسب در یکی از روزهای بهار اجرا شود. از دوستان هم اگر کسی اطلاعات یا تجربه ای از چنین برنامه ای دارند خوشحال خواهم شد اگر به این بخش اضافه کنند

برای دستیابی به مسیر می باید با وسیله خود را از طریق جاده جاجرود به فشم و از آنجا به آبادی گرمابدر برسانیم.

سپس از طریق گردنه خاتون بارگاه و عبور از یالهای قله کافره به سمت دشت لار حرکت کرد. وقتی به رودخانه لار می رسیم به سمت آبشار قو یا سفیدآب حرکت می کنیم که در سمت شمال شرقی قرار دارد .

بعد از قرار گرفتن در مسیر مالرو مشخص در میان مراتع عشایر دشت لار از امتداد آبشار رو به شمال شرقی ارتفاع گرفته از درون دره ای به راه خود ادامه می دهیم. راه در میان تپه های سرسبز ادامه می یابد و ارتفاع می گیرد. قلل 3800 متری سرخک در شمال دیده می شود. با عبور از رودخانه کوچک و پس از آن تپه مرتفعی که در سمت راست دیده می شود راه از کمر کش تپه ارتفاع می گیرد.
    این تپه را دور زده و از درون دره ای به صعود ادامه می دهیم. قلل جیرک و آلرم در سمت جنوب دیده می شوند.
    راه در میان تپه های سرسبزی امتداد می یابد و ارتفاع می گیرد. قلل 3800 متری سرخک در شمال دیده می شود و امتداد تپه های شرقی تا چپکرو امتداد می یابد. با عبور از کنار رودخانه کوچکی و پس از آن تپه مرتفعی که در سمت راست دیده می شود راه از کمر کش تپه ارتفاع می گیرد.
    این تپه را دور زده و از درون دره پشت آن به صورت تراورس به روی گردنه مرتفع 3450 متری کبود می رسیم. دیدار دیواره های قله 4250 متری چپکرو در سمت راست خیره کننده و بهت آور است.
    در زیر پایمان دره ای عمیق دیده می شود که یال های کبود به آرامی و سرسبزی آن را احاطه کرده اند. راه مالرو را به سمت چپ ادامه می دهیم. این راه با پیچ و خمهای چندی از طریق یال خاکی به کف دره کبود یا به عبارتی پاکبود می رسد.
    شبی را در این مکان در زیر دیواره های چپکرو به سر می بریم و صبح زود راهی بسیار طولانی را در امتداد این رودخانه به سمت شمال در راه مالرو دنبال می کنیم تا پس از نیم روز به آبادی ساکت و آرام یالرود وارد می شویم.

از اینجامی توانیم با وسیله نقلیه خود را به بلده مرکز بخش هراز برسانیم ( به نقل از وبلاگ homyhome.persianblog.ir : یالرود روستای ییلاقی و روی دامنه‌ی شمالی کوههای مشرف به بلده‌س. از سمت یوش که به بلده برین، جادّه‌ی فرعی شمال جادّه نرسیده به بلده جدا میشه که ابتدا به "کلیک"، بعد به "مرچ" و بعد به یالرود میرسه. ادامه‌ی جادّه به "ورزن" و دست آخر به "حطر" میرسه. حطر انتهای جادّه و مبدأ صعود یال شمالی ناظر بزرگ ("شکرلقاس") محسوب میشه. همگی این روستاها کوچیک هستن ولی سکنه‌ی دائم دارند و آباد به نظر میان. چندتا ویلا بین خونه‌های روستا هم خودنمایی میکنه. یا این همه موبایل توی یالرود آنتن نمیده و تا رسیدن به جاده‌ی اصلی یوش - بلده آنتن موجود نیست. از یالرود هم تاکسی خطی و هم لندروور برای رفتن تا بلده وجود داره. شاید نزدیک 3 ، 4 کیلومتر اول از یالرود تا بلده خاکیه امّا بقیش آسفالته. یکی به اون پیمانکاری که میخواد تو قلب لار جادّه بسازه نمیگه که اوّل بیاد این یه ذرّه رو آسفالت کنه. ... از روستاییای حاضر توی میدون ده خداحافظی کردیم و راهی بلده شدیم. سه‌سوت بعد بلده بودیم. حاج‌آقا، راننده‌ی لندروور لطف کردن ازمون 7 تومن گرفتن که نسبتاً خوب بهمون تخفیف داد. )
    از بلده در دره پشت بخش وارد دره اسبی کوهک می شویم. چیزی به غروب آفتاب نمانده است در کنار چشمه ای توقف می کنیم و و شب را در این نقطه به سر می بریم و صبح زود از جاده خاکی در حال احداث آن به گردنه مرتفع اسبی کوهک صعود می کنیم. سپس از یال شمالی به سوی در ه پشت آن سرازیر می شویم و پس از مدتی فرود از یال به گوسفند سرای بزرگی می رسیم. با امتداد راه مالرو به سمت شمال در پس دشتی وسیع آبادی بزرگ نیتل در انتظار ماست. شبی دیگر را در این آبادی زیبا و سرسبز به سر می¬آوریم. صبح از ده خارج شده ، با کمی پیاده روی در امتداد جاده خاکی این آبادی با عبور از دهات واشکن و خاچک و لیگوش که همگی در دشتی وسیع قرار دارند به مرکز بخش یعنی کجور می رسیم.
    آبادی بزرگ کجور در حاشیه جنگلهای این منطقه قرار دارد و از آب و هوایی بی نظیر برخوردار است. پس از این نقطه در جاده خاکی که تا علمده به پیش می رود قرار گرفته و پس از مدتی با طی حدود 10 کیلومتر ، قبل از پیچیدن جاده به سمت شمال شرقی و در کنار آب رود خانه کجور به نزدیکی شهر رودبار و جنگل انبوه آن می رسیم. امتداد مسیر رودخانه با عبور مکرر از آب رودخانه میسر است. 6 الی 7 بار باید از رودخانه بگذریم که این کار گاهی با کمک پلهای معلق چوبی و یا کنده های افتاده در مسیر رود انجام می شود. سرسبزی خاصی در همه جا به چشم می خورد.
    به گوسفند سرای مرتفع زیبایی می رسیم. در پی چندین بار عبور از رودخانه اینجا نقطه¬ای مناسب برای ما محسوب می گردد تا شبی بسیار زیبا و دلچسب را در جنگل به سر آوریم.
    صبح زود در سمت چپ راه مالرو و در جنگلی انبوه ابتدا به آبادی کوچک دیزرکلاء ، جاده خاکی آن و سپس به جنگل انبوه ، بکر و زیبای توسکاتک (پارک جنگلی سیسنگان که انتهای مسیر است ) دست می یابیم.

گونه های جانوری و گیاهی شاخص منطقه لار ( پارک ملی لار )
    از گونه هاي شاخص جانوري مي توان از كل و بز ، گرگ ، روباه ، قوچ و ميش ، خرس قهوه اي و انواع پرندگان (عقاب طلایی ، کبک ) و خزندگان (انواع مار چون افعی البرزی) و دوزيستان خصوصا“ ماهي قزل آلا خال قرمز ( دریاچه سد لار) نام برد . از گونــه هاي شاخـص گياهي مي توان از باريجه ، آ‎ويشن ، شيرين بيان نام برد .
    گونه هایی که در سالهای اخیر به شکل خطرناکی کاهش یافته اند .در این دشت می شود ، گون ، خرگوشک ، آویشن ، پونه ، کاکوتی ، گل گاو زبان و باریحه را که مصارف دارویی و صنعتی دارند را نام برد .
    در بهار لار شقایق به تن میکند و درتابستان هم تا اواخر شهریور دارای علف های قد کوتاه است.همینطور در این منطقه تپه ها را گیاهی به نام " بی خون " که در زمستان گل می دهد پر کرده است.
    همینطور به دلیل وجود انواع مارها برای پیاده روی در لار حتما گتر به پا داشته باشید.
    پارک جنگلی سیسنگان
    این پارک علاوه بر جاذبه‌های گردشگری و توریستی، سیاست حفظ و حراست از گونه‌های نادر و حفاظت شده گیاه شمشاد را به طور جدی دنبال می‌کند.
    این پارک که در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد، از شمال به دریای کاسپين ، از جنوب به سلسله جبال البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح الدین کلا محدود می‌شود. مساحت این پارک در حدود ۶۰۲ هکتار است و زیستگاه انواع گونه‌های درختی ، درختچه‌ای خشبی و علفی و جانوری است.
    بخش های پارک
    به طور کلی محوطه پارک از نظر توزیع گیاهی به سه بخش ساحلی، جنوبی و غربی تقسیم می‌شود.
    بخش ساحلی
    بخش ساحلی به مساحت ۳۰ هکتار در حاشیه جاده قرار دارد و درختان و درختچه‌هایی همچون توسکا، لرگ، بلوط، آزاد، لیلکی، انجیر، داغداغان، انار، ازگیل، سرخ ولیک، گوجه جنگلی، توت، سیاه تلو، سیاه ال و سیاه اربه در این قسمت قرار دارند.
    بخش جنوبی
    در این بخش تیپ انبوه شمشاد وجود دارد.
    بخش غربی
    در این بخش جامعه بلوط – ممرزستان و در حد انتهای غربی و قسمتی از جنوب بوستان ، جامعه انجیلی – ممرزستان و جامعه بلوط – ممرزستان در مرز تیپ ها با شمشاد آمیخته است .
    گونه‌های جانوری
    در این بوستان پستاندارانی چون شوکا، مرال، خرس قهوه‌ای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز و شغال زیست می‌کنند.
    امکانات
    در حال حاضر دو مدخل ورودی با پنج نگهبانی، یک اتاق اطلاعات، دو دستگاه واحد مسکونی، فروشگاه، پناهگاه بزرگ ، محوطه خور گشت (پیک نیک )، محوطه اردو (کمپینگ)، پارک کودک، ۱۳ دستگاه سرویس بهداشتی، سکوی آبخوری و ساختمان نمایشگاه دائمی منابع طبیعی در این پارک وجود دارد.

و در انتها نقشه های مسیر تا جایی که بر اساس داده ها تونستم از google earth استخراج کنم

و این هم تصویر ماهواره ای جنگلهای سیسنگان

و نقشه مسیر طی شده به روایت علی مقیم

گروههایی بوده اند که به صورت سنگینتر و با تغییر برخی مسیرها این برنامه رو توی سه روز اجرا کردند که به نظر سریعترین حالت ممکن می باشد
    من خودم شخصاً این برنامه رو اجرا نکردم و تا این عمق از البرز رو پیشروی نکردم. و اطلاعات مربوط به سازمانها و گروههای دیگه و google earth هست ولی با کنار هم قرار دادن اینها به تصویر جالب و پر از تنوعی (کوهستانی ، دشتهای وسیع ، روستایی ، جنگلی ، جانوری ، گیاهی و...) از این برنامه می رسم که به نظرم اجرای اون رو ارزشمند می کنه. هر چند که برنامه سنگینی هست.
    تصاویر پیوست شده
    • نوع فایل: jpg garmabdar be sisangan.JPG (29.6 کیلو بایت, 1262 نمایش)
    • نوع فایل: jpg 1.JPG (21.4 کیلو بایت, 1220 نمایش)
    • نوع فایل: jpg 2.JPG (17.1 کیلو بایت, 1205 نمایش)
    • نوع فایل: jpg 3.JPG (11.4 کیلو بایت, 1186 نمایش)
    • نوع فایل: jpg 4.JPG (13.9 کیلو بایت, 1175 نمایش)
    • نوع فایل: jpg 5.JPG (30.0 کیلو بایت, 1182 نمایش)
    • نوع فایل: jpg 6.JPG (25.5 کیلو بایت, 1179 نمایش)
    • نوع فایل: jpg m12.jpg (29.8 کیلو بایت, 1163 نمایش)
    • نوع فایل: jpg m22.jpg (44.1 کیلو بایت, 1155 نمایش)
    • نوع فایل: jpg sisangan.jpg (21.5 کیلو بایت, 1163 نمایش)
    ویرایش توسط Shahram : 03-07-2013 در ساعت 09:23 PM دلیل: قرار دادن عکس ها در سایز بزرگ
    کانال تلگرام آنوبانینی
    تنها، تنها به پای کوه بلندی
    تنها، تنها به روی ریگ بیابان
    می‌رود آهسته با دو پای برهنه

2. 3 کاربر مقابل از Shahram عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده اند.

babak.roohbakhsh (12-05-2012), Iman7 (23-09-2012), koosha (31-05-2018)

همسفر گاه گدار
    Meghdad آواتار ها
    Status : Meghdad آنلاین نیست.
    تشکر شده 467 بار در 173 ارسال

پیش فرض Re: تهران (گرمابدر) به شمال (سیسنگان)

آقا شهرام از پيشنهاد خوب و اطلاعات مفيدى كه قرار داديد متشكريم.
    البته براى پياده‌روى از دامنه جنوبى البرز به سمت شمال مسيرهاى زيادى هست كه حتما در اون كتاب هم چند تايى رو ملاحظه فرموديد. ;)
    اما اين برنامه در قالب پيشنهادى شما حتما بررسى خواهد شد و اگر براى اجراى گروهى فرصت و ظرفيت كافى وجود داشت، حتما اجرا ميشه :ymhug:

4. کاربر مقابل از Meghdad عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

Iman7 (23-09-2012)

Shahram آواتار ها

نقل قول نوشته اصلی توسط Meghdad
    آقا شهرام از پيشنهاد خوب و اطلاعات مفيدى كه قرار داديد متشكريم.
    البته براى پياده‌روى از دامنه جنوبى البرز به سمت شمال مسيرهاى زيادى هست كه حتما در اون كتاب هم چند تايى رو ملاحظه فرموديد. ;)
    اما اين برنامه در قالب پيشنهادى شما حتما بررسى خواهد شد و اگر براى اجراى گروهى فرصت و ظرفيت كافى وجود داشت، حتما اجرا ميشه :ymhug:
    ممنون مقداد جان بابت توجهت :-*
    اون چیزی که بیشتر تو ذهنم بود این بود که این اطلاعات بعضی برنامه ها رو اگه بتونیم مرتب جمع کنیم نه تنها با تبادل تجربیات می تونه برنامه ریزی رو ساده کنه بلکه می تونه سایت آنوبانینی رو هم به یک مرجع قابل اعتماد و پر از اطلاعات مفید برای سایر گروهها و افراد تبدیل کنه که قطعاً در رونق گردشگری موثر هست ;)
    کانال تلگرام آنوبانینی

6. کاربر مقابل از Shahram عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

Iman7 (23-09-2012)

همسفر گاه گدار
    omid آواتار ها
    Status : omid آنلاین نیست.
    تشکر شده 60 بار در 41 ارسال

جناب سروان شهرام ;) حالی کردیم با این پیشنهادت...رو پیشنهادت یک پیشنهاد میخوام بدم :

-اگه بتونی رو تمام مسیرهای معروف پیادروی از تهران یا حوالی تهران ، تا شمال کار کنی و مشخصاتشون رو استخراج کنی عالیه.اونوقت هم یک بانک خوب داده داریم هم میتونیم بهترین و زیباترینش رو برا گروه انتخاب کنیم.
    -جزییات زیاد دقیق شاید در این مرحله ضروری نباشه.اگه بشه در حد 10-15 خط هر کدوم رو تهیه کرد عالیه.جزییات بیشتر که شامل نقشه دقیق و توضیحات نقاط مسیره موقع اجرا خیلی مهمه.
    - در کل عالی بود.دستت درد نکنه. %%-
    کانال تلگرام آنوبانینی
    omid_partovi ) at [ yahooooo

MEISAMHAMIN آواتار ها
    Status : MEISAMHAMIN آنلاین نیست.
    تشکر شده 609 بار در 197 ارسال

آقا شهرام خيلي ممنون پيشنهاد خيلي عالي دادي من بسيار پايه ام
    راستش من تا ماه پيش تو همين جاده يوشع بلده كار مي كردم مسير بسيار زيبا و بكريه براي شكار و ... طبيعت خيلي جذابي داره اگه بشه بريم خيلي عالي ميشه
    البته من شخصا برام يه كاري پيش اومده تا آخر فروردين جايي نمي تونم برم
    تو همين برنامه دشت هويج داشتم به بچه ها مي گفتم اگه بشه يه برنامه تهران شمال بذازيم عالي ميشه
    راستس مسير طالقان به جنگلهاي 2000 و 3000 هم هست اما اطلاعاتي در موردش ندارم اون مسير هم شنيدم خيلي عايه
    آقا اميد يه جوري اين برنامه تهران شمال رو رديف كن دستت درد نكنه پيشاپيش
    کانال تلگرام آنوبانینی
    يه بار ديگه تلاش كن
    اين بار حتما موفق ميشي

9. کاربر مقابل از MEISAMHAMIN عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

Iman7 (23-09-2012)

Shahram آواتار ها

نقل قول نوشته اصلی توسط omid
    جناب سروان شهرام ;) حالی کردیم با این پیشنهادت...رو پیشنهادت یک پیشنهاد میخوام بدم :

-اگه بتونی رو تمام مسیرهای معروف پیادروی از تهران یا حوالی تهران ، تا شمال کار کنی و مشخصاتشون رو استخراج کنی عالیه.اونوقت هم یک بانک خوب داده داریم هم میتونیم بهترین و زیباترینش رو برا گروه انتخاب کنیم.
    -جزییات زیاد دقیق شاید در این مرحله ضروری نباشه.اگه بشه در حد 10-15 خط هر کدوم رو تهیه کرد عالیه.جزییات بیشتر که شامل نقشه دقیق و توضیحات نقاط مسیره موقع اجرا خیلی مهمه.
    - در کل عالی بود.دستت درد نکنه. %%-
    ممنون امید جان :ymhug:
    دارم اطلاعات رو جمع می کنم منتها هنوز به اطلاعات کاملی در مورد مسیرهای دیگه نرسیدم. اگه جمع وجور شد حتما یکی یکی اضافه میکنم. ;)

نقل قول نوشته اصلی توسط MEISAMHAMIN
    آقا شهرام خيلي ممنون پيشنهاد خيلي عالي دادي من بسيار پايه ام
    راستش من تا ماه پيش تو همين جاده يوشع بلده كار مي كردم مسير بسيار زيبا و بكريه براي شكار و ... طبيعت خيلي جذابي داره اگه بشه بريم خيلي عالي ميشه
    البته من شخصا برام يه كاري پيش اومده تا آخر فروردين جايي نمي تونم برم
    تو همين برنامه دشت هويج داشتم به بچه ها مي گفتم اگه بشه يه برنامه تهران شمال بذازيم عالي ميشه
    راستس مسير طالقان به جنگلهاي 2000 و 3000 هم هست اما اطلاعاتي در موردش ندارم اون مسير هم شنيدم خيلي عايه
    از شما هم ممنونم آقا میثم.
    مسیری که شما گفتین رو الان دارم اطلاعاتش رو جمع می کنم (تحت عنوان الموت - سه هزار ) امیدوارم بتونم قبل از تعطیلات این مسیر رو هم اضافه کنم. ;) اون مسیر سریع تره و گروههای زیادی هم اجراش کردند. البته انتهای این مسیر غم انگیزه چون شروع کرده بودند به جاده سازی و قطع درختان جنگل =(( که نمی دونم این پروژه الان در چه وضعیتیه x_x
    کانال تلگرام آنوبانینی

11. کاربر مقابل از Shahram عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

Iman7 (23-09-2012)

همسفر گاه گدار
    omid آواتار ها
    Status : omid آنلاین نیست.
    تشکر شده 60 بار در 41 ارسال

ممنون از آقا میثم و شهرام عزیز...منتظر همه اطلاعات خوب و جذاب هستیم....فقط یک نکته رو لابلای بحث اشاره کنم که اجرایی شدن یک برنامه تو گروه ما یک پروسه تقریبا مشخصی داره که یکی از اولین قدمهای اون پیشنهادات خوب و کامل و حرفه ای مثل پیشنهاد شماست...اما تا اجرا شدنش باید مراحل تصمیم گیریش توسط مدیران و مدیر سایت طی بشه و اگه تو تقویم برنامه ها جای مناسبی بود .....سپاس %%-
    کانال تلگرام آنوبانینی
    omid_partovi ) at [ yahooooo

Zapata آواتار ها
    Status : Zapata آنلاین نیست.
    تشکر شده 71 بار در 39 ارسال

سلام به همه دوستان

ممنون از برنامه فوق العاده ای که پیشنهاد کردین :ymhug:
    یه مستند برای مسیر طالقان -2000.3000 دیدم به نظر خیلی عالی بود وکمی سنگین ولی ارزشش رو داشت
    راستی فکر کنم در صورت اجرا یه 3 روزی براش لازم باشه .

بی صبرانه منتظر اجراییم :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
    کانال تلگرام آنوبانینی
    ! i VIVA ZAPATA

MEISAMHAMIN آواتار ها

آقا شهرام من يه چيزايي پيدا كردم آدرس سايت رو هم ميذارم احتمالا خودتون مي نونين اما خوب...
    در ضمن آقا اميد ما خيلي مخلصيم اين پروسه رو خوب اومدي حالا چي هست اين پروسه خوردنيه ديدنيه؟ :D
    راستي مسوئلين اگه صلاح ديدن اين پست بعدي من رو پاك كنن شايد به عنوان يه برنامه پيشنهادي زيادي طولاني باشه. به هر حال دست همه مدير هاي باصفاي آنو چي چي درد نكنه :ymhug:
    کانال تلگرام آنوبانینی
    يه بار ديگه تلاش كن
    اين بار حتما موفق ميشي

MEISAMHAMIN آواتار ها

سلام
    آقا مقداد يادم رفت لينك رو بذارم ببخشيد
    آقا شهرام الان بچه ها همه درگير سفر جزاير هستند كسي به فكر ما نيست به قول معروف هيچكي ما رو دوست نداره
    راستي اينم لينك مطلبي كه فرستاده بودم ببخشيد كه همه مطلب رو پست كردم
    http://datakooh.blogfa.com/post-19.aspx
    کانال تلگرام آنوبانینی
    يه بار ديگه تلاش كن
    اين بار حتما موفق ميشي

صفحه 1 از 7 123 ... آخرینآخرین

کلمات کلیدی این موضوع