برنامه پیاده روی و بازدید از دریاچه حوض سلطان
بزرگترین آیینه طبیعی ایران
و
بازدید از کاروانسرای قلعه سنگی
16 دی ماه 1390
زمان شروع برنامه: ساعت 7:00 صبح روز جمعه 16 دی ماه 1390
زمان خاتمه برنامه: شامگاه جمعه 16 دی ماه 1390 (زمان برگشت نیز متاثر از سرعت حرکت گروه و ترافیک جاده است)
نوع برنامه: طبیعت گردی
درجـه سختی: حدود 3-2 ساعت پیاده روی سبک
سرپرست برنامه : محمد ظریف زاده
خدمات:
حمل و نقل: مینیبوس
سایر خدمات: سرپرست، بیمه حوادث گروهی، برخی تجهیزات ضروری طبیعت گردی، میان وعده
شرایط سنی: بالای 12 سال (حضور افراد زیر 18 سال مشروط به حضور والدین می باشد)
هــــــزینه برنامه: 17 هزار تومن برای اعضا رسمی
برای سایر اعضا مبلغ 3 هزار تومان به هزینه فوق اضافه می شود.
زمــــان ثبـــــــت نام:
1-
اعضای رسمی:
یکشنبه 11دی ماه -
ساعت 17 تا 19 شب
2- سایر اعضا:
یکشنبه 11 دی ماه -
ساعت 19 تا 21 شب
نکته 1- سرپرست برنامه در ثبت نام و یا عدم ثبت نام افراد، در راستای اجرای درست برنامه، اختیار کامل دارد.
نکته 2- اعضای رسمی حداکثر 70 درصد ظرفیت برنامه را پر خواهند کرد و در صورت خالی ماندن ظرفیت آنها پس از اتمام زمان ثبت نام، ظرفیت مورد نظر به سایر اعضا اختصاص پیدا خواهد کرد.
شـــیوه ثبـــــت نـــــام:
مرحله اول - تماس تلفنی و اطمینان از خالی بودن ظرفیت
شماره تماس
09399440528 (محمد ظریف زاده )
نکته 1:لطفا در هنگام تماس به تاریخ و زمان ثبت نام توجه داشته باشید. به تماس های خارج از تاریخ های تعیین شده ترتیب اثر داده نمی شود.
نکته 2: هر فرد می تواند فقط برای ثبت نام خود و حداکثر سه نفر دیگر اقدام نماید.
مرحله دوم - واریز مبلغ ، در صورت موافقت مسئول ثبت نام به یکی از دو روش زیر:
شماره حساب 247.800.1403259.1 بانك پاسارگاد
(فيش اسكن شده يا شماره ماشين نویسی شده گوشه كادر را همراه ايميل مشخصات فردی ارسال کنید)
یـــــــــــــــــــــا:
شماره کارت 7777-0483-2910-5022 بانک پاسارگاد
(شماره كارتی كه با آن كارت به كارت میكنيد را به همراه ايميل مشخصات فردی ارسال کنید)
یـــــــــــــــــــــا
شماره شبا : IR230570024780001403259001 بانک پاسارگاد
به نام: محمد ظریف زاده
- براى انتقال از طريق خودپرداز حتما از دستگاه يكى از بانكهاى عامل در تراكنش استفاده كنيد. (خودپرداز بانک پاسارگاد و يا خودپرداز بانك صادر كننده كارت خودتان)
- حتما فيش يا سند بانكی خود را در روز اجرای برنامه همراه داشته باشید و به سرپرست برنامه تحويل دهيد.
مرحله سوم - ارسال مشخصات به ایمیل سرپرست برنامه
مشخصات فردی برای ثبت نام و صدور بیمه مورد نیاز بوده و شامل
1- نام:
2- نام خانوادگی:
3- نام پدر:
4- شماره شناسنامه:
5- کد ملی:
6- تاریخ کامل تولد:
7- شماره تماس (موبایل و ثابت):
8- شماره کارتی که با آن واریز مینمایید:
لطفا دقت نمایید ایمیل ارسالی شامل تمامی 8 موردبالا باشد.
آدرس ایمیل:
mohammad [ -at- ] anobanini[ -dot- ]net
توافق نامه:
در ابتدای سفر برگههایی تحت عنوان توافقنامه در اختیار دوستان قرار میگیرد که در صورت امضا این توافق نامه امکان همراهی با گروه برای دوستان میسر میباشد.
نکته: مفاد توافق نامه در لینک زیر آمده است. از آنجا که ممکن است به هر دلیل گروه موفق به در اختیار گذاردن توافق نامه به شرکت کنندگان نشود لذا اعلام این توافق نامه به منزله پذیرش و امضا آن است.
مفاد توافق نامه در لینک زیر آمده است:
http://www.anobanini.net/forum/showthread.php?t=706
لوازم ضروری و مورد نیاز:
- چکمه باغبانی یا کفش ضد آب ، کیسه زباله(در صورت نداشتن کفش ضد آب میتوانید از کیسه زباله استفاده کنید)، لباس مناسب ، كلاه و عینک آفتابی، زيرانداز، کرم ضد آفتاب ، آب آشامیدنی (در مسیر پیاده روی دسترسی به آب آشامیدنی نداریم) و کارت شناسایی حتما همراه داشته باشید.
توجه:بهمراه داشتن چکمه به شما امکان می دهد که به راحتی روی سطح گل آلود و خیس دریاچه پیاده روی کنید
- یک وعده صبحانه ،يك وعده ناهار در کنار میوه یا تنقلات.
شرايط لغو برنامه:
- در صورت تغییر شرایط اجرای برنامه مانند تغییرات آب و هوایی به نحوی که در کیفیت اجرای برنامه موثر باشد، مدیر اجرایی برنامه حق لغو برنامه را داشته و تمامی مبالغ دریافتی دوستان عودت داده میشود.
- اگر پیش آمدهای غیر مترقبه و خارج از اختیارات مجری برنامه در حین اجرا رخ دهد، به طوریکه امکان ادامه برنامه ممکن نباشد، کلیه هزینههای صورت گرفته کسر و مابقی مبلغ ثبت نام به دوستان عودت داده خواهد شد.
- شرکت کنندگان محترمی که تا 2 روز قبل از روز اجرای برنامه اقدام به لغو ثبت نام خود کنند، به میزان 50% مبلغ ثبت نام به آن ها مسترد میگردد و بعد از آن نیز هیچ وجهی بازگشت داده نخواهد شد.
-----------------------آدرس و کروکی محل حرکت---------------------------
زمان: ساعت 7:00 صبح ؛ جمعه 16دیماه 1390
(لطفا به هيچ وجه تاخير نكنيد و حداقل یک ربع قبل از ساعت حرکت در محل حضور داشته باشيد)
مكان: ضلع غربى ميدان ونك
نشانى: ميدان ونك، خيابان توانير (برزيل)، ابتداى خيابان نيلو
جهت اطلاع دقيق از نحوه دسترسى به محل از لينك نقشه زير استفاده كنيد:
http://tinyurl.com/vanakniloo
لطفا براى حضور در برنامه به موارد زير توجه داشته باشيد:
- - حتما رسيد بانكى خود را همراه داشته باشيد و به مسئول برنامه تحويل دهيد.
- - سعی کنید از کوله های کوچک استفاده کنید تا ترجیحا با خود به داخل اتوبوس ببرید.
- - به دليل مشكلات ناشى از ترافيك ممكن است وسيله نقليه در زمان بازگشت دقيقا در محل حركت توقف نداشته باشد.
- - خيابان برزيل و خيابان وليعصر به سمت ميدان ونك يكطرفه مىباشند.
- اگر قصد داريد با خودروى شخصى به ميدان ونك برسيد، توجه داشته باشيد دسترسى به خيابان نيلو از خيابان وليعصر تنها از خيابان هفتم كه در جنوب ميدان ونك قرار دارد ميسر است. همچنين براى دسترسى از طريق خيابان برزيل مىتوانيد از اتوبان كردستان شمال، اتوبان همت (غرب به شرق) و خيابان عباسپور اقدام كنيد.
- در محدوده مورد نظر پاركينگ وجود ندارد و تنها امكان توقف خودرو در خيابانهاى محدوده وجود دارد كه وجود فضاى خالى براى پارك چندان قطعى نيست.
- - خودپرداز بانكهاى تجارت و سامان در شمال ميدان و خودپردازهاى سپه و كشاورزى به ترتيب در ضلع شمال شرقى و شرق ميدان ونك در دسترس هستند.
- - سرويس بهداشتى در ضلع شرقى ميدان ونك موجود است.
-----------------------درباره دریاچه حوض سلطان و کاروانسرای قلعه سنگی---------------------------
بیشتر بدانیم:
دریاچه حوض سلطان
حوض سلطان در سال 1883 میلادی و بر اثر ساخت جاده شوسه تهران قم تشکیل شد. اين درياچه شامل دو چاله جدا از هم يكي به نام «حوضسلطان» و ديگري به نام «حوضمره» است كه با آبراهه باريكي به هم وصل ميشوند. حوضه باختري (حوضسلطان) داراي بلندي 806 متر از سطح دريا است كه به طور معمول از روانآبهاي سطحي تغذيه ميشود. حوضه خاوري (حوضمره)، افزون بر روانآبها، از رودهايي مانند رودشور و قرهچاي نيز بهره ميگيرد. مطالعات مستوفي (1350) نشان ميدهد كه آب ابتدا وارد حوضمره شده و پس از پر شدن آن، از مسيل دو حوض گذشته وارد حوضسلطان ميشود و هنگامي كه آب در حوضسلطان چند متر بالاتر آمد، به طرف حوضمره بازميگردد و سرريز اين دو حوض، به درياچة نمك تخليه ميشود. مشاهدات صحرايي كرينسلي (1970)، نشان ميدهد كه از مركز درياچه به خارج دو پهنه جداگانه قابل شناسايي است. يكي مركز درياچه كه حدود 24 درصد از مساحت آن را زير پوشش دارد و با پوسته نمكي پوشيده شده است. دوم، زون مرطوب كه 76 درصد بقيه را تشكيل ميدهد كه به زون گياهان ريشه بلند به پهناي 20 متر ميرسد. پوستة نمكي با 5 سانتيمتر ضخامت، شامل نوارهاي هممركز سفيد و خاكستري است و در زير آن سيلتهاي رسي و خاكستري رنگ مرطوب قرار دارد. اين زون (پوستة نمكي) به طور فصلي با آب پوشيده ميشود، ولي مناطق مركزي آن ممكن است در تمام سال، آبدار باشد. مطالعات انجام شده در زون مرطوب نشان داده كه ميزان رس موجود در نمونهها، 35 تا 45 درصد است كه 10 تا 90 درصد كانيها، كائولينيت است. در پشتههاي شن و ماسهاي زون گياهان با ريشة بلند، چند خط داغ آب وجود دارد كه به سمت سراشيبي تا ارتفاع 826 متر ادامه دارد. اختلاف ارتفاع بين پستترين و بلندترين خط داغ آب 20 متر است. پيشروي وسيع مخروطافكنهها در پهناي زون مرطوب و روي پوستة نمكي نشانگر آن است كه روانآب سطحي بيش از گذشته است و تغيير آب و هوايي به سوي دوره مرطوبتر از گذشته، پيش ميرود.
سوبات حوضسلطان بيشتر از نوع گچ و نمك، مارن و رس است. بررسيهاي لرزهنگاري و حفاري نيز نشان داده كه نمك تا عمق 46 متر وجود دارد. اين نمك، به صورت 5 لاية جدا از هم با ضخامت كل تا 20 متر است كه با رسهاي قهوهاي تا خاكستري از يكديگر جدا ميشوند. دورنمای دریاچه حوض سلطان در تابستان سفید مایل به قهوه ای و کویر کامل است در زمستان و بهار به صورت دریاچه ای ظاهر میشود . رودخانه قره سو (زرینه رود) که در منطقه شمالی شهرستان قم واقع است به دریاچه حوض سلطان میریزد.
كاروانسرای قلعه سنگی
این كاروانسرا در كنار جاده تهران – قم ساخته شده و تا سال 1883 م مورد استفاده بود و به همین دلیل سالم تر از بقیه کاروانسراهای اطراف باقی مانده است . با توجه به كشف چند سكه مغولی از سده های هفتم وهشتم هجری ، احتمال می رود بانی این كاروانسرا غازان خان ( 694هـ . ق ) باشد وحتی تاریخ بنای كاروانسرا مقدم بر حكومت پادشاه مغول باشد، د راین صورت باید قدمت آن را به اواخر دوران سلجوقی نسب داد.
حصارعظیمی مجموع كاروانسرا را احاطه كرده كه ، برج ها ی متعددی آن را حمایت می كند . بقیه تأسیسات با ارتفاعی برابر با نصف ارتفاع حصار ساخته شده اند.
در كاروانسرا چهارایوان عمیق در چهار طرف حیاط مركزی قرار دارد كه دارای طاق گهواره ای هستند و در انتهای آنها راهی برا ی ورود به اصطبل ها دیده می شود. اتاق هایی نیز برای قراردادن توشه و بار مسافران وجود دارد كه مستقیماً با هوای آزاد در ارتباط هستند. برای مسافران ویژه ، بخش های خصوصی در طرف چپ مدخل كاروانسرا ساخته شده بود. یكی از تالارهای این قسمت از كاروانسرا با گنبد بسیار زیبایی پوشیده شده بود.
عکس ها از : احمد انتظار خیر
منبع مطالب : سایت ایرات دیزرت