سلام
رشته کوه کرکس از کوههاي مرکزي ايران به شمار ميرود وپهنه اي به وسعت3400 کيلومترمربع را زير پوشش قرار داده است که در جهت شمال غربي – جنوب شرقي امتداد يافته است . مرتفع ترين کوههاي آن عبارتند از : کمرسياه ( 3630 ) , کوه کرگز( 3588 ) , زيرپل ( 3398 ) , لالي وان ( 3350 ) , پنجه علي ( 3225 ) , کوه کلنگ ( 2248 ) و مرتفع ترين کوه اين رشته کوه , کوه کرکس با ارتفاع 3895 متر از سطح درياهاي آزاد . کوهستان کرکس سرچشمه رودهاي منطقه است که بیشتر تا اوايل تير ماه خشک ميشوند .اين رشته کوه در 100 کيلومتري شمال اصفهان و غرب شهر نطنز واقع است .
امّا وجه تسميه نام اين كوه وجود كركس هايي كوچكي است همچون باز شكاري كه بر فراز دامنه آن در پروازند و به روايتي ديگر بعلت اينكه دامنه اين كوه شكارگاه شاه عباس صفوي بوده وباز شكاري (كركسي) در شكار به او كمك ميكرده است روزي شاه جام آبي را كه آغشته به زهر ماري بوده مي خواسته بنوشد وآن باز شكاري (كركس) با بال زدن و ريختن آب آن ظرف مانع نوشيدنش مي گردد بنابراين شاه با عصبانيت كركس را کشته و بعد ازآنكه از ماجرا آگاه می شود ازكرده خود سخت پشيمان شده وبرروي جسد آن كركس آرامگاهي دردامنه كوه ساخته كه تابحال نيزآثار آن آرامگاه موجود است وبه همين علّت اين كوه را كركس مي نامند.
ازجمله مناسب ترين مسير صعود مسير جنوبي واز طريق روستاي كشه انجام ميگيرد در ارتفاع 3000متر ي اين مسير اخيراً پناهگاهي وسيعي توسط شركت مخابرات بنا گرديده كه گنجايش بيش از پنجاه نفر را دارد و عکس آن را گذاشتم ولی باید با هماهنگی و گرفتن کلید از آن استفاده کرد. پناهگاه قدیمی (در عکسها زرد رنک) برای استفاده عموم است.
مسیر حرکت تا روستای کشه آسفالته بوده و قسمتی از مسیر روستا تا مرغداری بصورت خاکی است با این حال تا مرغداری را می توان با خودرو رفت. از مرغداری تا پناهگاه حدود 5.5 کیلومتر است و باید بصورت پیاده طی شود. در عکس هوایی مسیر حرکت تا پناهگاه را مشخص کرده ام.
بهترین مسیر صعود : جاده مورچه خورت – آبادی کشه – انحراف از جاده اصلی – منطقه ییلاقی لیاسن
زمان بندی پیشنهادی برنامه:
با توجه به سردی منطقه و طولانی بودن مسیر پیاده روی بهتره برنامه صعود به صورت دو روزه باشد. به این صورت که صبح روز اول از روستای کشه به سمت قله حرکت کرده و پس از صرف نهار در میانه راه ، بعد از ظهر و قبل از تاریک شدن هوا به پناهگاه برسیم. شب را در پناهگاه استراحت کرده و اول صبح روز بعد به سمت قله حرکت شود برای رفت و برگشت از پناهگاه به قله حدود 3 ساعت وقت باید در نظر گرفت. به اینصورت ظهر روز دوم به روستای کشه می رسیم.
من صعود به آن را در فصل بهار و یا پاییز به همه کوه دوستان پیشنهاد میکنم.
عکسهایی از آخرین باری که در پاییز پارسال با دوستانم رفتم گذاشتم امیدوارم هوس کنید.![]()