PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : مقابله با حشرات (پشه، مگس، زنبور، سوسک)

Mehdi
11-08-2009, 01:06 PM
در سفرهای طبیعت گردی فکر می کنم حشرات تاثیر زیادی در لذت بخش نبودن سفر داشته باشن. من 2-3 باری با خاطر کم تجربه بودن مجبور شدم جاهایی (حداقل برا چند ساعت) بمونم که پر از حشره بوده. واقعا قابل تحمل نیست. مخصوصا اگر این حشرات نیش هم داشته باشن :cry:

حشرات
منظور از حشرات در این بخش؛ انواع مگس، پشه، مورچه، زنبور، سوسک و مشابه اینها است. خیلی وقت ها تعداد این حشرات اونقدر نیست که مشکل ساز بشه. اما گاهی در نقاطی این تعداد آنقدر زیاده که می تونه مشکل ایجاد کنه. از جمله این جاها، حاشیه مرداب ها، داخل جنگل در فصول گرم، اطراف رودخانه های پر درخت و کلا جاهایی است که آب و گرما با هم وجود دارن.

راه های مقابله

1- بهترین راه مقابله طبق معمول همیشه حذف صورت مسئله است. یعنی جایی کمپ نزنید که این حشرات زیاد باشن.

2- اگر به هر دلیل مجبور شدید در شرایط پر حشره کمپ بزنید، از زمان برپا کردن چادر تا زمان جمع کردنش همیشه تمام زیپ های چادر را بسته نگه دارید. تقریبا هیچ حشره ای نمی تونه از توری چادر رد بشه.

3- استفاده از دست بندها، کرم ها و اسپری های ضد حشره (کرم سنگر) شاید کارساز باشه. بنده تا به حال استفاده نکردم.

4- لباس کامل بپوشید. تی شرت آستین دار، شلوار بلند و گتر دار و در صورت امکان کلاه. صورت در طول روز کمتر مورد حمله حشرت قرار می گیرده و اگر بگیره متوجه میشید.

5- روشن کردن آتش و تولید دود کاملا موثر است. مخصوصا اگر پهن و فضله حیوانات گیاهخوار بسوزانید. حشرات از بوی پهن متفر هستن. شاید برای آدم ها هم کمی بد بود باشه اما کمی که تحمل کنید بویایی شما دچار خستگی میشه و به بعد بو را حس نمی کنید. جدیدا نوارهایی بازار فروخته میشه که ادعا میشه با سوزاندن اونا حشرات نزدیم نمیشن. من امتحان نکردم.

6- حتما داخل چادر بخوابید. بیرون چادر خوابیدن ریسک زیادی داره.

7- اگر مجبور شدید بیرون چادر بخوابید لباس کامل بپوشید. باقی جاهایی از بدن که لباس نمیشه بر اونا پوشاند (دست ها و صورت) را کاملا با یک لایه گل بپوشانید. گل باعث میشه حشرات نتونن نیش بزنن.

8- منابع نور را حتی المکان حذف کنید. نور جاذب قوی حشراته.

Peymankhah
04-09-2009, 03:30 AM
اينقدر زيرآب اين حشرات رو نزن. خوب نيست. خير نميبيني ها.

تو مواقع اضطرار ميشه بعضي هاشون را خورد. مثل بعضي كرمها و ...
حتي سوپ خاصي هم باهاشون درست ميشه

(دوستاني كه تمايل به يادگيري اين داستانها دارن در مورد طبخ انواع جوندگان، حشرات، دو زيستان، پرندگان و موجودات و موجودات خوردني دريايي و زميني و هوايي به كشور چين يه سر بزنن يا جستجو كنند.)

اين و گفتيم كه يه وقت حقي از كسي ضايع نشه.
كي گفته حشرات بد هستن. اتفاقا خوب هم توشون هست. مثلا اگر نبودن چه جوري بعضي ها ماهي ميگرفتن؟
در مورد سوسك هم لطف كنند خانمها تجربيات وزينشون را در اختيار بقيه بگذارند.

KiarashBahrami
04-09-2009, 01:21 PM
سلام خدمت آقا مهدي
وسايلي الكترونيكي در بازار موجود مي باشد كه كه با ايجاد يكسري از امواج با طول موج خاص
حشرات و جوندگان را فراري دهد.
البته هنوز بنده موفق به پيداكردن اين گونه وسايل كه قابل حمل باشند نشدم :-? ولي اطلاع دارم كه در بلاد
ينگه دنيا موجود مي باشد @-)

Mehdi
05-09-2009, 09:53 AM
سلام خدمت آقا مهدي
وسايلي الكترونيكي در بازار موجود مي باشد كه كه با ايجاد يكسري از امواج با طول موج خاص
البته هنوز بنده موفق به پيداكردن اين گونه وسايل كه قابل حمل باشند نشدم :-? ولي اطلاع دارم كه در بلاد
این روش کرابردهای زیادی داره که فقط برا حشره نیست. تو بعضی فرودگاه ها برا دور کردن پرنده ها استفاده میشه. باهاش سگ ها را صدا می زنن و...
برا دفع حشره رو بعضی موبایل ها دیدم. الان تو بازار هست. اما تست نکردم. نمی دونم چقدر درسته :)

Peymankhah
11-09-2009, 03:28 PM
اين سايت يك محصول معرفي كرده، محصولات جالبي هم داره:

h t t p ://mosbatandishan.com/158-dstgah-altrasvnek-dvr-knndh-mvsh-ha.html

دستگاه التراسونیک دور کننده موش ها

اولترا سونیک (فراری دهنده حیوانات موذی)!!!

این دستگاه جهت فراری دادن موشها و حیوانات موذی دیگر استفاده می گردد محل اثر دستگاه بر روی سیستم شنوایی و عصبی حیوانات موذی می باشد که موجب ایجاد درد و ناراحتی در این گونه حیوانات می گردد

با فشار 260 دسی بل موشها مجبور به ترک محل زندگی و تغذیه شان می گردند. شایان ذکر است این صدا خارج از محدوده شنوایی انسانها و حیواناتی نظیر سگ، گربه، ماهی، پرندگان و حیوانات آزمایشگاهی

می باشد.

همچنین بر روی گیاهان اثری ندارد. عملکرد این دستگاه هیچگونه اثری بر روی کارکرد دستگاه های نظیر تلویزیون، رادیو، دزدگیرهای الترونیک، ردیاب های آتش و دود و دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب و یا سمعک شنوایی یا سایر تجهیزات شنوایی ندارد.

فرکانس این دستگاه به صورت خودکار بین رنج های 30.000 Hz و 60.000 Hz تغییر می کند که موجب می گردد موشها نتوانند با فرکانس سازگار گردند. منطقه تحت پوشش این دستگاه مابین 370-480 square meters می باشد. بعد از اتصال به برق یک LED قرمز رنگ روشن می گردد که نشان دهنده عملکرد صحیح دستگاه است. در قسمت پشت دستگاه یک دکمه قرار دارد که با فشار دادن آن بعد از اتصال دستگاه به برق صدایی از دستگاه شنیده می شود که نشان دهنده عملکرد صحیح دستگاه است.

شایان ذکر است استفاده از این دستگاه موجب پیشگیری خطرات استفاده از سموم شیمیایی و همچنین آلودگی و عفونتهای ایجاد شده بعد از مرگ و میر حیوانات در محل های زندگیشان (انباری) می گردد.

این دستگاه جهت حفاظت از انبارهای مواد شیمیایی و غذایی و دیگر انبارها و همچنین محفاظت از کابلها و سیمها و دیگرتاسیسات در مقابل زیانهای که جوندگان (موشها) به این مکانها وارد می نمایند مناسب می باشد. این دستگاه ساخت کشور تایوان است .

قيمت: 60000 تومن

قابل توجه دوستان: اين صرفا يك نقل مطلب است و به معناي تاييد يا رد دستگاه نمي باشد.

Mehdi
13-09-2009, 11:27 AM
در مورد این چیزی که می گم مطمئن نیستم. اما بعید می دونم این دستگاه برا آدم ها بی خطر باشه. یه زمانی من یه شیطنت های مشابهی انجام دادم. با کامپیوتر صداهایی خارج از محدوده شنوایی اگه درست کنی، تاثیر زیادی به صورت سر درد و کلافگی ایجاد می کنه :ymblushing:

Peymankhah
13-09-2009, 07:18 PM
در سایت پزشکان بدون مرز آمده است:
h t t p ://You can see links before reply

پشه ها مي توانند از طريق لباسهاي تنگ و چسبان نيش بزنند و لباسهاي تيره رنگ آنها را جذب مي کند. لباسهاي مطلوب مقاوم در برابر پشه لباسهاي گشاد و آستين بلند در رنگ هاي روشن هستند. به ويژه ديدن رنگ زرد براي آنها نامطلوب است. به همين خاطر لامپ هاي زرد bug lights مي تواند در اين زمينه مفيد باشد. آنها پشه ها را دور نمي کنند، اما جذب هم نمي کنند.
*دفاع فقط چهار ماده فعال در حال حاضر مورد تاييد اداره نظارت بر مواد غذايي و دارويي آمريکا رسيده است که به طور موثر و بي خطر پشه ها را دفع مي کنند: DEET ،picaridin ، ir۳۵۳۵ و براي کساني که نوع گياهي را ترجيح مي دهند روغن اوکاليپتوس ليمويي. کونلون مي گويد از آنجايي که مواد ضد حشره بسياري در بازار وجود دارد که بي اثرند جستجو براي اين مواد با اهميت است.
داروهاي رايج عامي نظير سير و ويتامين ب يک در تحقيقات double blind بي فايده شناخته شده اند.
حامد: لازم به توضیح است در بعضی مقالات به اثر ویتامین ب1 و کاهش میزان نیشزدگی اشاره شده است که در مطلب بالا رد شده است.
روغن درخت ميخک که به يک دفع کننده پشه ها شهرت دارد فقط در غلظت هاي بالا که مي تواند پوست انسان را بسوزاند. بنابراين کارايي دارد اما نه در مقادير پايين.

حامد: با پوزش از دوستان. در جستجو در اینترنت بودم که به مطلبی برخورد کردم که ترکیب مزخزفی را به عنوان ماده دفع پشه معرف کرده بودند. نتوانستم به سادگی از این موضوع بگذرم. چون فکر نمیکنم حتی نویسنده فهیم آن حاضر باشد یکبار مواد آن را تهیه کند چه رسد به اینکه به پوست بمالد. البته این موضوع مطلب جدیدی نیست و مشابه بعضی کتب قدیمی است که ضماد و مرهم و کوفتهای دیگر را به عنوان درمان بر مریض بدبخت و حتی در دوران امروز تجویز و چاپ می کنند. به گمانم اینها از همان دسته باشند.

لازم به توضیح است این پاراگراف مکن است طبق نظر مدیران حذف گردد.

Peymankhah
14-09-2009, 03:36 PM
ریختن مخلوط آب و تنباکو (بعضا آب قلیون) در اطراف محل کمپ برای دور شدن جانوران توصیه شده است.

(به شرط اینکه جور دیگه تو گوشش نزده باشین)

Mehdi
14-09-2009, 03:59 PM
ریختن تنباکو در اطراف محل کمپ برای دور شدن جانوران توصیه شده است.

مخلوط آب و تنباکو احتمالا... :-\

Peymankhah
14-09-2009, 04:41 PM
ریختن تنباکو در اطراف محل کمپ برای دور شدن جانوران توصیه شده است.

مخلوط آب و تنباکو احتمالا... :-\

متن تصحیح شد برادر.

sam32
29-05-2011, 09:11 AM
آقا من يك راه جديد كشف كردم استفاده از اسپري بدن هم موثر اومد چند شب پيش پشه ها داشتم حسابي دلي از عزا در مياوردن كه يك كوهنورد اسپري بهم داد من هم روي يك ساعد و لباسم زدم و جالبه كه تا يكي دو ساعت هيچ پشه يا حشره ايي روي قسمتهاي اسپري زده كاري نكردند
و از يك برنامه هم شنيدم حشرات از عطر سنبل هندي بدشون مياد كه از عطاري ميشه خريدش قطره شو ولي جرات نكردم امتحان كنم چون يدفه ديدي خوششون اومد اون وقت خر بيار باقالي بار كن

donkishot
29-05-2011, 02:29 PM
يك تجربه

خيلي سالها پيش روزي داخل يك كلبه گلي با برادرم خواستيم ناهار بخوريم و باز كردن سفره همان و حمله مگسها همان
ديديم كه نميشه ناهار خورد پس سفره را جمع كرديم
نزديك كلبه جايي باتلاق مانند بود و پر از قورباغه پس اول چند تا قورباغه كشتيم (دوستداران جانوران اين قسمت رو نخونيد) و همچنين چند چوب باريك و بلند از درختان بريديم و قورباغه هاي بدبخت رو روي اين چوبها به سيخ كشيديم ودرست در قسمت ورودي كلبه قرار داديم شد يك پرده قورباغه يي و مگسها قبل از ورود بايد از پيش قورباغه ها ميگذشتند و جالب كه همونجا روي قورباغه ها مي نشستند و ما توانستيم براحتي ناهار بخوريم

اما در مورد پشه
اگر الكل همراهتون باشه كمك بزرگيه و قسمتهاي باز بدن رو الكل مالي كنيد و راحت بخابيد

mazi_emrooz
02-08-2011, 12:47 AM
اين سايت يك محصول معرفي كرده، محصولات جالبي هم داره:

h t t p ://mosbatandishan.com/158-dstgah-altrasvnek-dvr-knndh-mvsh-ha.html

دستگاه التراسونیک دور کننده موش ها

اولترا سونیک (فراری دهنده حیوانات موذی)!!!

این دستگاه جهت فراری دادن موشها و حیوانات موذی دیگر استفاده می گردد محل اثر دستگاه بر روی سیستم شنوایی و عصبی حیوانات موذی می باشد که موجب ایجاد درد و ناراحتی در این گونه حیوانات می گردد

با فشار 260 دسی بل موشها مجبور به ترک محل زندگی و تغذیه شان می گردند. شایان ذکر است این صدا خارج از محدوده شنوایی انسانها و حیواناتی نظیر سگ، گربه، ماهی، پرندگان و حیوانات آزمایشگاهی

می باشد.

همچنین بر روی گیاهان اثری ندارد. عملکرد این دستگاه هیچگونه اثری بر روی کارکرد دستگاه های نظیر تلویزیون، رادیو، دزدگیرهای الترونیک، ردیاب های آتش و دود و دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب و یا سمعک شنوایی یا سایر تجهیزات شنوایی ندارد.

فرکانس این دستگاه به صورت خودکار بین رنج های 30.000 Hz و 60.000 Hz تغییر می کند که موجب می گردد موشها نتوانند با فرکانس سازگار گردند. منطقه تحت پوشش این دستگاه مابین 370-480 square meters می باشد. بعد از اتصال به برق یک LED قرمز رنگ روشن می گردد که نشان دهنده عملکرد صحیح دستگاه است. در قسمت پشت دستگاه یک دکمه قرار دارد که با فشار دادن آن بعد از اتصال دستگاه به برق صدایی از دستگاه شنیده می شود که نشان دهنده عملکرد صحیح دستگاه است.

شایان ذکر است استفاده از این دستگاه موجب پیشگیری خطرات استفاده از سموم شیمیایی و همچنین آلودگی و عفونتهای ایجاد شده بعد از مرگ و میر حیوانات در محل های زندگیشان (انباری) می گردد.

این دستگاه جهت حفاظت از انبارهای مواد شیمیایی و غذایی و دیگر انبارها و همچنین محفاظت از کابلها و سیمها و دیگرتاسیسات در مقابل زیانهای که جوندگان (موشها) به این مکانها وارد می نمایند مناسب می باشد. این دستگاه ساخت کشور تایوان است .

قيمت: 60000 تومن

قابل توجه دوستان: اين صرفا يك نقل مطلب است و به معناي تاييد يا رد دستگاه نمي باشد.

من این دستگاه رو از سایت زیر خریداری کردم - تقریبا میشه گفت فوق العادست الان یک هفته است که من این دستگاه رو خریدم و تمام پنجره های خونه رو دیگه با خیال راحت باز میکنیم
من که راضیم حتی اگه خراب هم بشه حاضرم بازم یکی دیگه بخرم
خیلی باحاله - میگن توی خونه مگسم پر نمیزنه راست میگن والا
اینم لینکش
قیمتشم خیلی کمتر از 60 هزار تومنه
You can see links before reply

دادپور
02-08-2011, 09:18 AM
با سلام
کرمی با نام mosquito stop در فروشگاههای کوهنوردی فروشی منیریه است که میتواند علاوه بر بازدارنده حمله حشرات به عنوان یک ضد آفتاب ملایم استفاده گردد .من چند سال است از این کرم استفاده میکنم .این کرم را در منطقه پر از پشه مالاریا (گهر 2 ) و در جنگل های گرگان (تخت میرزا) که یک نوع مگس گوشتخوار و بسیار الوده به نام سپل زندگی میکرد استفاده کردم و هیچ مشکلی نداشتم . در حالی که در همین کمپینگ افرادی که حاضر به استفاده نشدند مجبور به مراجعه به پزشک و استفاده از آمپول مالاریا شدند.

با احترام

دادپوری

aghilhm
24-10-2011, 04:44 AM
با سلام
کرمی با نام mosquito stop در فروشگاههای کوهنوردی فروشی منیریه است که میتواند علاوه بر بازدارنده حمله حشرات به عنوان یک ضد آفتاب ملایم استفاده گردد .من چند سال است از این کرم استفاده میکنم .این کرم را در منطقه پر از پشه مالاریا (گهر 2 ) و در جنگل های گرگان (تخت میرزا) که یک نوع مگس گوشتخوار و بسیار الوده به نام سپل زندگی میکرد استفاده کردم و هیچ مشکلی نداشتم . در حالی که در همین کمپینگ افرادی که حاضر به استفاده نشدند مجبور به مراجعه به پزشک و استفاده از آمپول مالاریا شدند.

با احترام

دادپوری
مطمئنید که گهر بالا پشه مالاریا داره؟! :13: من مدتیه تو فکرم چند شبی اونجا کمپ بزنم!

دادپور
24-10-2011, 10:07 AM
مطمئنید که گهر بالا پشه مالاریا داره؟! :13: من مدتیه تو فکرم چند شبی اونجا کمپ بزنم!
با سلام
من مرداد ماه سال 89 انجا بودم .سه نفر از ده نفر ما مجبور به مراجعه به پزشک شدند و آمپول زدند . زمانی که باد قطع میشد سریعا" پشه های مالاریا پیدا میشدند . افرادی که این مشکل را داشتند بیرون از چادر خوابیده بودند و پشه قسمت مچ پا و دستها را نیش زده بود که یکی از دوستان نمیتوانست کفش بپوشد.البته برای کمپ در گهر بالا حتما" تعدادتان زیاد (بیش از 6 نفر ) باشد چون علاوه بر مسایل جانوری مسئله بومی های منطقه هم وجود دارد که میتوانند آرامش سفر را از شما بگیرند .
با احترام

Mehdi
24-10-2011, 11:21 AM
بیماری مالاریا توسط پشه هایی به نام آنوفل منتشر میشه. اما چند نکته درباره این پشه:
1- نزدیک به 500 نوع آنوفل در دنیا وجود داره که از این تعداد فقط حدود 70 نوع می تونن میزبان مالاریا باشن. یعنی شما از هر 15 نوع پشه مالاریا (پشه مالاریا نه هر نوع پشه) که ببینید فقط 2 نوعشون میتونن ناقل مالاریا باشن.
2- بیماری مالاریا در حال حاضر جزء بیماری های کنترل شده محسوب میشه. یعنی احتمال اینکه حتی اون 2 نوع پشه ناقل هم در بدنشون مالاریا داشته باشن خیلی کمه

نتیجه گیری:
نمیگم با خیال راحت هرجا دلتون خواست بخوابید. فقط می خوام بگم به راحتی کسی مالاریا نمیگیره :3:

منبع:
You can see links before replyمالاریا

.saye.
04-05-2013, 12:06 PM
سلام خدمت آقا مهدي

من این نرم افزار رو نصب کردم و تا حدودی جواب میده
اما اینطور که من شنیدم برای خود انسان هم گویا مضر هست.اما مطمئن نیستم

.saye.
04-05-2013, 02:45 PM
در مواقعی که نیش حشرات جدی‌تر از یک خراش است، پزشکان توصیه‌های زیر را دارند:
مگس‌ها و پشه‌ها نیش این حشرات مزاحم، ممکن است باعث ناراحتی شما شود. پس کارهای زیر را انجام دهید:
محل نیش را ضد عفونی کنید: مگس و پشه می‌توانند باعث گسترش بیماری‌ها شوند. بنابراین محل نیش را کاملاً با آب و صابون بشویید و از یک ماده‌ی ضد عفونی کننده استفاده کنید.
به محل گزش، آسپیرین بمالید: بعضی پزشکان، یک درمان غیر معمول با آسپیرین را برای توقف التهاب توصیه می‌کنند. به محض گزش حشره، پوستتان را خیس کنید و یک قرص آسپیرین روی آن بمالید. این کار در کسانی که به آسپیرین حساس هستند، نباید انجام شود.
از خارش نجات پیدا کنید: نیش مگس‌ها و پشه‌ها موجب تورم و خارش شدیدی می‌شود که می‌تواند سه یا چهار روز ادامه یابد. در این موارد، توصیه‌های زیر را عمل کنید:
- آنتی هیستامین خوراکی.
- محلول کالامین.
- بسته‌های یخ.
- جوش شیرین؛ یک قاشق چای‌خوری از آن در یک لیوان آب حل کنید، یک تکه پارچه را در محلول بیندازید و روی محل گزش 20 - 15 دقیقه نگه دارید.
در کوچک‌ترین زخم‌ها هم به پزشک مراجعه کنید و محل گاز گرفتن حیوانات یا گزش حشرات را کاملاً بشویید.

در پیشگیری جدی باشید: ممکن است شما بتوانید جلوی نیش زدن حشرات را بگیرید. پس به یاد داشته باشید که هر چه هوا گرم‌تر باشد، پشه‌ها و مگس‌ها فعال‌ترند. مخصوصاً پشه‌ها در مناطق مرطوب مثل آبگیرها و مرداب‌ها بسیار بیش‌ترند. بعضی از آن‌ها هم در غروب‌ها، اطراف چراغ بیرون خانه جمع می‌شوند.
کلرید تیامین(نوعی ویتامین B): به صورت خوراکی مصرف می‌شود. این ویتامین B، باعث دفع حشرات از طریق حضور در پوست می‌شود؛ البته این ماده ممکن است در بعضی افراد باعث خارش، کهیر و قرمزی شود.
روغن حمام: بعضی از روغن‌های حمام اثر دفع کنندگی دارند.
روی: بعضی پزشکان، مصرف روزانه‌ی حداقل 60 میلی گرم روی را به عنوان ماده‌ی دافع طبیعی توصیه می‌کنند. البته باید بدانید که حداقل یک ماه طول می‌کشد تا اثر روی، در بدن شما ایجاد شود.
کنه‌ها برای کنه مهم نیست که کدام جانور غذایش را تأمین کند. انسان، غذای خوبی برای این حشره است. اگر یکی از این حشرات به شما چسبید، این کارها را می‌توانید انجام دهید:
حشره را بردارید: کنه‌ها می‌توانند آرواره‌های ریز خود را درون پوست فرو ببرند و به قیمت از دست دادن زندگی‌شان آن را نگه می‌دارند. تلاش برای دور کردن این حشره، مثل تلاش برای دور کردن یک مگس، هیچ فایده‌ای ندارد و اگر تلاش کنیم كه به زور، این حشره را بکنیم، قسمت‌های دهانی این حشره در پوست می‌ماند و باعث عفونت می‌شود.
با یک موچین به آرامی کنه را بیرون بکشید. مراقب باشید این کار را به سرعت انجام ندهید. اگر موفق نشدید، یک کبریت روشن، پشت کنه نگه دارید، شاید گرما باعث خارج شدن کنه شود. اگر موچین در دسترس شما نیست می‌توانید یکی از روش‌های زیر را امتحان کنید:
تحریکش کنید: می‌توانید از لاک ناخن و یا قطره پارافین استفاده کنید. این مواد باعث بسته شدن منافذ تنفسی ریز کنه می‌شوند.
روش بنفرادو را امتحان کنید: یک سوزن بزرگ بردارید و با شعله‌ی آتش آن را گرم کنید. طرف صاف تیغه‌ی چاقو را زیر شکم کنه قرار دهید و نوک سوزن داغ را پشت جانور بگذارید، به طوری که حشره بین چاقو و سوزن کباب شود. هنگامی که پاهای حشره به علت گرما، شروع به تکان خوردن کرد، تیغه‌ی چاقو را نود درجه بچرخانید تا کنه روی سرش بایستد. با حفظ همان حالت قبلی، حشره را از محل چسبندگی به بالا بکشید.
محل را کاملاً تمیز کنید: هنگامی که کنه را جدا کردید، محل گزش را با آب و صابون بشویید. سپس از ید و یا دیگر مواد ضدعفونی کننده برای جلوگیری از عفونت استفاده کنید.

هوشیار باشید: اگر چه بیشترین میزان کنه در اوایل تابستان است، ولی از اول بهار تا پاییز، این حشره‌ها خطرناک هستند. هرگاه به مناطق جنگلی و یا پر گیاه حتی تپه‌های پر از گیاه رفتید، احتیاط‌های زیر را به یاد داشته باشید:
- اگر می‌خواهید بفهمید که آیا در یک منطقه، کنه وجود دارد، یک پارچه سفید را با نخ ببندید و آن را بین گیاهان و بوته‌ها بچرخانید، اگر کنه‌ای وجود داشته باشد به پارچه می‌چسبد.
- اگر به یک منطقه‌ی پر از کنه می‌روید، پوست خود را کاملاً بپوشانید.
- قبل از رفتن به رختخواب، بدن خود را به دقت وارسی کنید. بعضی از گونه‌های این حشره، بسیار ریز هستند و ممکن است از چشم شما دور مانده باشند.
هشدار پزشکی هوشیاری خود را حفظ کنید: از گرفتگی‌ها می‌توانند مشکلاتی را پیش بیاورند. برای مواجهه با این مشکلات، آماده و هوشیار باشید:
عفونت: محل گاز گرفتگی را مرتباً کنترل کنید. اگر قرمز، دردناک و یا گرم شده بود، احتمالاً عفونتی در میان است، به دنبال کمک پزشکی باشید.
آسیب له کننده: بعضی مواقع گاز گرفتن یک سگ،‌باعث له شدن بدون پارگی پوست می‌شود. ممکن است یک آسیب درونی اتفاق افتاده باشد. اگر سوزش و مورمور افزایش یابد و یا دست و پا تغییر رنگ دهند (برای مثال کبود شوند)، ممکن است آسیب ساختاری ایجاد شده باشد، در این صورت به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید.
هاری: هر حیوان خونگرم می‌تواند ناقل هاری باشد.
گاز گرفتن حیوانات و گزش حشرات، ممکن است باعث انتقال عفونت شود؛ پس زخم را کاملاً با آب و صابون بشویید تا آلودگی‌ها پاک شوند.

تب نقطه‌ای کوه‌های راکی: اگر کنه ای شما را گزیده است، ممکن است روی مچ یا قوزک پا یک قرمزی پدیدار شود و به بقیه‌ی بدن گسترش یابد و به دنبال آن دچار تب شدید و سردرد وحشتناک شوید. این بیماری می‌تواند کشنده باشد، پس به محض ظهور این علایم به پزشک مراجعه کنید. بیماری لایم: این بیماری نیز به وسیله‌ی کنه ایجاد می‌شود. اگر درمان نشود، بسیار خطرناک خواهد بود. اما به راحتی می‌توان با آنتی‌بیوتیک، آن را از بین برد. علایم ممکن است تا چند هفته ظاهر نشود، بنابراین باید حواستان به محل گزیدگی باشد.

...............

به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، پايگاه اينترنتي هلت مي آپ در مقاله‌اي چند روش موثر و كارآمد براي درمان و تسكين گزيدگي با نيش حشرات توصيه كرده كه عبارتند از:

- درمان گزيدگي با امكانات خانگي: روي محل خارش و گزيدگي را صابون سديم موسوم به صابون ايووري بماليد. اگر اين صابون را در اختيار نداريد تا حد امكان از صابون خشك استفاده كنيد. اگر محل گزيدگي عفونت كرده با الكل روي آن را پاك كنيد و با نوار آن را بپوشانيد. مي‌توانيد براي تسكين محل گزيدگي روي آن كيسه يخ بگذاريد.

- درمان گزيدگي با استفاده از مواد تسكين دهنده: براي اينكه محل گزيدگي سريعتر آرام شود مي‌توانيد به طور مستقيم روي آن را با خمير دندان، لاك ناخن، محلول شوينده دهان، عسل و يا چند قطره الكل بماليد. بعلاوه مي‌توانيد روي آن را با يك عدد چاي كيسه‌اي داغ مالش دهيد.

- درمان گزيدگي با استفاده از خميرهاي دست ساز: به محضي كه دچار گزيدگي شديد مي‌توانيد با درست كردن يكي از تركيبات زير مثلا به صورت يك خمير تازه و قرار دادن آن روي محل گزيدگي، سوزش و خارش آن را تسكين دهيد:

- محلول آب و نمك - تركيب آب و آسپرين - تركيب آب و گوشت نرم شده - تركيب آب و جوش شيرين - تركيب آسپرين و الكل

- درمان گزيدگي با استفاده از روغن‌هاي ضروري و برگهاي گياهي؛ براي اين منظور مي‌توانيد از روغن گياه سدر، روغن اسطوخودوس يا روغن درخت چاي استفاده كنيد. هم چنين برگ تازه و بريده شده ريحان براي درمان گزيدگي مفيد است.

Azish
04-01-2014, 01:45 PM
من شنیده ام ریحون هم برای دور کردن حشراتی مثل (پشه و مگس و..) کارسازه :16:
سبزی تازه با خودتون ببرید :23:

lordia
09-08-2016, 09:10 PM
سلام خدمت آقا مهدي

نمونه این دستگاه دفع حشرات مد نظر شما فکر میکنم در اینجا (You can see links before reply) هستش که اسمش ریدکس هست. ولی فکر میکنم قابل حمل نباشه. البته من نرم افزاری رو در کافه بازار دیدم که همین امواج فراصوت رو از طریق گوشی موبایل برای دفع حشرات انجام میداد و خیلی جالب بود اما از نحوه عملکردش مطمئن نیستم.