توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : عکاسی در شب و عکاسی نجومی
Shahram
15-06-2010, 03:51 PM
بالاخره فکر می کنم زمان اون رسیده که به بحثی که به نظرم مهمترین بحث در مورد نجوم در آنوبانینی هست می رسیم.
اولین باری که دوستان گروه رو دیدم دوربینهای اونها توجهم رو جلب کرد. در این گروه تقریبا شما می تونید هر نوع دوربینی رو پیدا کنید و علاوه بر اون در عکاسی دوستان ایده ها و خلاقیتهای زیبایی رو دیدم که حتی با دوربینهای ساده کارهای جالبی انجام دادند.
در مورد عکاسی در شب و نور کم هم یک سری عکس در برنامه های گذشته دیدم که اونها هم جای تامل داشتند.
به عنوان مثال این عکس زیبا از آقا مهدی
You can see links before reply
ولی اینجا می خواهیم به طور اصولی از تجربیات هم استفاده کنیم و نمونه عکسهایی رو به بحث بگذاریم و از اونها چیزهایی رو یاد بگیریم.
اول اینکه عکاسی نجومی در حقیقت عکاسی از پشت تلسکوپ و از اعماق آسمان و بیشتر با هدف بدست آوردن داده نجومی هست ولی چیزی که در ایران جا افتاده مثلا عکاسی از رد ستاره ها یا ترکیب مناظر زمینی با آسمان رو می شه عکاسی واید در شب نامید و به اشتباه عکاسی نجومی نامیده می شه. هیچ کدوم بدی یا خوبی یا برتری نسبت به هم ندارند اصلا با اهداف متفاوتی گرفته می شوند. با توجه به اینکه عکاسی نجومی نیاز به تجهیزات زیاد و گرانی داره و اینکه بیشتر برای محیطهای دانشگاهی و متخصصین این رشته است ، فعلا در اینجا وارد بحث عکاسی نجومی نمی شم و بحثم رو روی عکاسی در شب متمرکز می کنم. در زمینه عکاسی نجومی در کشورمان هم کار جدی انجام نشده اما در زمینه عکاسی در شب افراد بسیار باتجربه و ارزشمندی رو داریم که حتی در دنیا مطرح هستند.
اولین نکته مهم این هست که این نوع عکاسی نیاز به حوصله و دقت زیادی داره و علاوه بر زمان عکاسی شما پس از آن هم در محیط فوتوشاپ نیاز به پردازش ها و نویزگیری ها و ... دارید که کار رو نسبت به عکاسی معمولی سختت تر می کنه. و هم اینکه بحث رو بسیار گسترده می شه.
نکته دوم این هست که در این کار تجربه نقش بسیار مهمی رو بازی می کنه یعنی واقعا نمی شه متد مشابهی رو حتی برای شرایط مشابه پیشنهاد کرد. ولی تا جای ممکن در مورد روشها و مبنای کار بحث می کنیم. به تدریج که دوستان شروع به کار کنند پس از مدتی تجربیات و عکسهای ارزشمندی هم خواهیم داشت. این دیگه واقعا همکاری و علاقه دوستان رو می طلبه.
در مورد عکاسی نجومی سایت زیر که به انگیلسی هست عالیه. چون من نمی خوام از این روشها صحبت کنم فقط آدرس رو می دم. در آینده می شه بیشتر رو این مبحث وقت گذاشت:
اما عکاسی در شب:
یه مقاله مقدماتی رو در آدرس پایین بخونید:
این مقاله واسه شروع خوبه ولی کافی نیست. اگه تمرین انتهای مقاله رو انجام دادید نمونه عکسهاشو برای ما هم بتونید بذارید عالی می شه. چون من خودم دوربین دیجیتال ندارم و آنالوگ کار می کنم که قرار دادن عکس واسه من سخت می شه :ymblushing:
این بخش هم مطالب بسیار مفیدی رو بهتون می ده:
که بحثش کاملتر هست.
بخش عکاسی نجومی سایت عکاسی هم اطلاعات بسیار ارزشمندی داره. مخصوصا که دوستانی که اونجا عضو هستند اطلاعات و تجربیات مفیدی هم دارند:
این هم بحث راهنمایی برای خرید دوربین عکاسی برای کار نجومی
که البته شما نیازی ندارین و گروه دوربین مناسب زیاد داره ;)
یه فیلم هم برای عکاسی در شب دارم که نجومی نیست ولی اطلاعات اون هم خوبه مخصوصا که کامل هست و از ابتدا تا انتهای کار رو نشون میده که به نظرم برای شروع می تونه خیلی به در بخور باشه و کلا در مورد عکاسی در نور کم صحبت می کنه. مشخصات و سرفصلهای دوره به شکل زیر هست (انگلیسیه !)
Night Time Photography with Rob Sheppard
Key Techniques for Night Time Photography
Key Techniques for Night Photography
Key Techniques for Night Photography Exposure
Key Techniques for Night Photography Use of Histogram Highlight Warnings
Key Techniques for Night Photography RAW OR JPEG
Key Techniques for Night Photography ISO
Key Techniques for Night Photography Noise
Key Techniques for Night Photography Sharpness
Key Techniques for Night Photography Why Fast Lenses Can Help
Key Techniques for Night Photography Bracing The Camera & Beanbag
Key Techniques for Night Photography With a Tripod
Key Techniques for Night Photography Image Stabalization
Key Techniques for Night Photography Blurs
Key Techniques for Night Photography Light Challenges White Balance
Key Techniques for Night Photography Using Flash
How to Photography Specific Subjects
Neon
How To Photography Specific Subjects Twilight
How To Photography Specific Subjects Night
How To Photography Specific Subjects Nights Lights/ Photographying Light
How To Photography Specific Subjects Water
How To Photography Specific Subjects Light Painting Natural Objects
How To Photography Specific Subjects Light Painting Structures
How To Photography Specific Subjects Moonlight
How To Photography Specific Subjects Light Effects
How To Photography Specific Subjects Contrast
How To Photography Specific Subjects People
How To Photography Specific Subjects Events
Using Photoshop to Optmize Night Subjects
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Setting Blacks & Whites JPEG
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Watching Your Midtones JPEG
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Dealing with Color Corrections JPEG
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Dealing with Color Enhancement JPEG
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Setting Blacks & Whites RAW
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Watching Your Midtones RAW
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Color Correction RAW
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Color Enhancement RAW
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Fixing Noise Problems
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Adding Noise for Effect
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Black & White for Effect
Playing
Using Photoshop to Optimize Night Subjects Controlling Uneven Lighting
این هم اگه خواستین بگین بهتون بدم. من امکان رایت کردن ندارم اگه فلش بدین عالی می شه (حجمش 674 مگابایته) مخصوصا اگه خواستین کار ترکیبی انجام بدین (مناظر زمینی و آسمون) به دردتون می خوره.
یه سری کتاب و برنامه هم هست که در فرصتهای بعدی معرفی می کنم.
Mehdi
16-06-2010, 11:05 AM
چیزای پیچیده ای گفتی سر در نیاوردم. به هر حال این عکس ها رو داشته باش. خوبه ;)
Shahram
16-06-2010, 04:05 PM
...
^:)^
:-bd
ما کم آوردیم قربان. این عکسها نه تنها خوب بلکه عالیه
من هم چند تا نمونه خوب از دیگران رو به عنوان مثال معرفی می کنم (فقط در مورد تجهیزاتشون و قیمتها نپرس :-@ )
تو این وضعیت که موتور ردیاب نیست پیشنهادم اینه که تصاویر زمینی رو هم با صورتهای فلکی ترکیب کنی. مثلا این عکس
ولی با توجه به این که موتور ردیاب نداره و نه تنها ستاره ها بلکه راه شیری هم افتاده نشون می ده که از حساسیت بالا استفاده کرده.
یا این عکس زیبا
نکته ای که در این عکس هست اینه که فوکوس رو کمی از حالت بی نهایت کمتر گرفته که این باعث می شه ستاره ها یه کم توپول تر بیفتن. فقط نباید زیاد بشه که اون موقع یه حلقه توخالی می افتند ، با این روش رنگ ستاره ها هم مشخص می شه.
این عکس زیر هم جالبه، منتها جالبتر از عکس اون پایه تلسکوپه که نزدیک دو میلیون قیمتشه :-@
کلا یه نگاهی به سایت You can see links before reply بندازین ، عکسهای جالبی رو می تونید ببینید و البته لنزها و تجهیزات جالب. :D
در مورد عکس مشتری هم فقط اگه لرزش نبود خیلی عالی می شد که اون هم نیاز به تجهیزات اتصال به تلسکوپ داره ( عکاسی از پشت تلسکوپ 4 تا روش داره که من ابزار یکی از روشها رو دارم ولی اون روش رو هنوز تست نکردم) واسه اینکه دست هم موقع عکاسی دوربین رو نلرزونه توی دوربینهای آنالوگ از دکلانشور و توی دوربینهای دیجیتال از تایمر و یا remote استفاده می کنند. اون موقع می شه همچین عکسی هم از سحابی جبار گرفت (البته راستش رو بگم هم تلسکوپ گرونی می خواد هم پایه و هم ابزار های جانبی حتی گاهی به خاطر اینکه رنگها درست دربیاد مجبور می شن یه فیلتری که دوربینهای دیجیتال دارند و جلوی مهمترین طول موج واسه عکاسی نجومی رو می گیره رو بردارند)
فعلا کمبود ما تجهیزات جانبی هست که بخش کوچکی رو من دارم و در شروع با همونها می شه کار رو جلو برد. ایده و علاقه وجود داره :ymhug:
bahari
16-06-2010, 04:10 PM
آقا مهدي
ميشه لطفا مدل دوربيني كه عكس ها رو انداختين هم بفرمائين
مرسي
bahari
16-06-2010, 04:59 PM
این بخش هم مطالب بسیار مفیدی رو بهتون می ده:
که بحثش کاملتر هست.
این هم اگه خواستین بگین بهتون بدم. من امکان رایت کردن ندارم اگه فلش بدین عالی می شه (حجمش 674 مگابایته) مخصوصا اگه خواستین کار ترکیبی انجام بدین (مناظر زمینی و آسمون) به دردتون می خوره.
اول مرسي از مطالب مفيدي كه گذاشتين :)
سايت هايي كه معرفي كردين رو ديدم حالا امشب ميخوام تمرين هاشم انجام بدم و بعد اينجا ميذارم و اميدوارم كه شما هم محبت كنيد و نظرتون رو بديد (البته من تازه 2ماهه كه عكاسي رو شروع كردم و اين هم قراره اولين تجربه من تو عكاسي از اجرام باشه ها ;) :) )
اما اين سايتي كه با قرمز مشخص كردم صفحه باز نميشه و همش Error ميده :( چرا؟ :-\
و سئوال آخر هم اينكه خوب اگه مطالبي رو كه گفتيد دارين رو بخوام فلشم رو چه جوري بايد به دست شما برسونم؟ :-\
Mehdi
16-06-2010, 07:14 PM
در مورد عکس مشتری هم فقط اگه لرزش نبود خیلی عالی می شد...
بی امکاناتیه برادر ;)
ميشه لطفا مدل دوربيني كه عكس ها رو انداختين هم بفرمائين
سونی H7
الان دیگه تو بازار نیست. 4-5 سال پیش تولید میشد. سری های جدیدش اومده البته.
Shahram
16-06-2010, 11:09 PM
اول مرسي از مطالب مفيدي كه گذاشتين :)
سايت هايي كه معرفي كردين رو ديدم حالا امشب ميخوام تمرين هاشم انجام بدم و بعد اينجا ميذارم و اميدوارم كه شما هم محبت كنيد و نظرتون رو بديد (البته من تازه 2ماهه كه عكاسي رو شروع كردم و اين هم قراره اولين تجربه من تو عكاسي از اجرام باشه ها ;) :) )
اما اين سايتي كه با قرمز مشخص كردم صفحه باز نميشه و همش Error ميده :( چرا؟ :-\
و سئوال آخر هم اينكه خوب اگه مطالبي رو كه گفتيد دارين رو بخوام فلشم رو چه جوري بايد به دست شما برسونم؟ :-\
خواهش می کنم جناب بهاری منتظر عکسهای شما هستیم.
من هم تازه کارم :D با هم یاد می گیریم ;) اصلا سخت نیست مخصوصا با دوربین دیجیتال که می تونید به راحتی تمرین ها رو بارها تکرار کنید. تئوری همینه بقیه اش تکنیک و خلاقیت و تجربه است، مخصوصا تجربه.
سایت رو من چک کردم برای من بدون مشکل باز می شه :-??
اگه باز نشد وارد انجمن بشین:
و بعدش این مباحث رو به ترتیب وارد بشید تا همون صفحه رو پیدا کنید:
علم، فرهنگ، هنر > موضوعات علمی > نجوم و اخترشناسی
در صفحه پنجم می تونید مطلب سه صفحه ای نجوم رو پیدا کنید. باز اگه مشکل بود، بگین مطالب رو کپی می کنم اینجا.
برای این که فایلها رو بتونید بگیرید فعلا توی برنامه ها می تونیم همدیگه رو ببینیم . همونجا بهتون بدم منتها قبل از برنامه ها یا پیش برنامه ها بهم بگین که اگه اومدم هماهنگ باشیم. البته کمی صبر کنید ممکنه بر حسب نیاز کتاب یا برنامه ای هم معرفی کنم که اونها رو هم یکجا بدم بهتره ;)
موفق باشید.
بی امکاناتیه برادر ;)
.
ای آقا. اگه زنیت منو ببینی می فهمی بی امکاناتی یعنی چی :)) این رابط و تبدیل رو هم جدید گرفتم و راستش هنوز باهاش عکس نگرفتم. با این رابط به روش negative projection می شه عکس گرفت #-o منتها هنوز یک سری خطاها می مونه ~x(
bahari
19-06-2010, 12:50 PM
دو شب گذشته كه هوا ابري بود و هيچ ستاره اي توي آسمون نبود كه من بتونم تمرين كنم :(
ولي يكي دو تا از دوستانم هم گفتن كه با دوربين من چون خيلي حرفه اي نيست اصلا نميشه كه عكس درست و حسابي از آسمون انداخت :(( كه تازه بخواي تو سايت هم بذاري =((
دوربينيم هم 500D canon با لنزmm55-18 هستش :ymblushing:
Shahram
19-06-2010, 01:41 PM
دو شب گذشته كه هوا ابري بود و هيچ ستاره اي توي آسمون نبود كه من بتونم تمرين كنم :(
ولي يكي دو تا از دوستانم هم گفتن كه با دوربين من چون خيلي حرفه اي نيست اصلا نميشه كه عكس درست و حسابي از آسمون انداخت :(( كه تازه بخواي تو سايت هم بذاري =((
والا اگه مظورتون EOS 500d که جزو بهترینها هستش 15 مگاپیکسل ، با پردازنده cmos که خیلی بهتر از پردازنده های CCD واسه کار نجومیه. نویزش کمه و سیستم ضدغبار داره ! اون عکسهایی که در بالا آقا مهدی گذاشتند با یه کامپکت گرفته شده در حالی که سری EOSسری حرفه ای هست. فقط لنزتون همون لنز نرمال خودشه که واسه بعضی کارها کم میاره ولی همون لنز 18-55 رو دست کم نگیرید ;)
Mehdi
19-06-2010, 02:19 PM
دوربینت خوبه. با لنز 55 کیت می تونی از آسمان شب عکس بگیری اما خیلی محدود. باید به فکر خرید لنز باشی.
bahari
19-06-2010, 02:56 PM
مشكله منم لنزه ديگه
خود دوربينم هديه تولده امسالمه براي خريد لنز هم فكر كنم بايد تا تولد سال ديگه صبر كنم ;)
Shahram
19-06-2010, 08:33 PM
مشكله منم لنزه ديگه
خود دوربينم هديه تولده امسالمه براي خريد لنز هم فكر كنم بايد تا تولد سال ديگه صبر كنم ;)
با توجه به قیمت بالای لنز (البته برای ما :D )به نظر من اول کار رو شروع کنید و بعد از مدتی ببینید به کدوم بخش از عکاسی نجومی بیشتر علاقه دارید، متناسب اون بخشی که بهش علاقمندین لنز مناسب رو خریداری کنید. چون لزوماً یک لنز زوم لازم نیست و یا حتی عده ای از تلسکوپهای ویژه به جای لنز استفاده می کنند (البته کیفیت لنز رو نداره و فقط خیلی ارزونتره !). مثلا اگه به عکاسی از پشت تلسکوپ علاقمند باشید ، یه بدنه مناسب (بدون لنز) و به قدر کافی ارزون که بتونید دستکاری اش کنید لازم می شه (معمولا دست دوم 350d رو استفاده می کنند) یعنی هدف اینقدر می تونه روی ابزارتون تاثیر بذاره. با همین شروع کنید و نترسید، فقط تنها چیزی که به نظرم نیازه یه سه پایه ساده است یا اگه ترجیح می دین پایه ردیاب که الکی گرونتر و سنگین تر می شه. و دوربینتون remote هم داشته باشه خوبه که میتونید بخرید یا بسازید (البته فکر می کنم دوربین شما عکاسی با تاخیر زمانی هم داره که که فعلا شما رو از remote بی نیاز می کنه)
باز اگه دوستان دیگه نظرات دیگه ای دارند،مطرح کنند. خوبه از تجربیات اونها هم استفاده کنید.
bahari
21-06-2010, 01:20 PM
استاد اجازه
من ديشب عكس ها رو انداختم اما فكر نكنم با ارفاق هم بتونم واحد مقدماتي رو پاس كنم :ymblushing: :(
الان فرصت ندارم كه عكس ها رو آپلود كنم فردا اين كار رو انجام ميدم
اما مي خواستم بگم كه اصلا هم اونجوري كه شما فرمودين كار ساده اي نبود و تازه خيلي هم سخت بود بخدا
Shahram
21-06-2010, 04:15 PM
استاد اجازه
من ديشب عكس ها رو انداختم اما فكر نكنم با ارفاق هم بتونم واحد مقدماتي رو پاس كنم :ymblushing: :(
الان فرصت ندارم كه عكس ها رو آپلود كنم فردا اين كار رو انجام ميدم
اما مي خواستم بگم كه اصلا هم اونجوري كه شما فرمودين كار ساده اي نبود و تازه خيلي هم سخت بود بخدا
بسیار عالی :ymapplause: ورودتون به دنیای عکاسی نجومی رو تبریک می گم :ymparty:
سخت هست ولی اگه با آنالوگ و حلقه فیلم کار می کردین که مجبور باشین همه مشخصات رو دستی ثبت کنید ، و تا زمان چاپ ندونید عکستون خوبه یا بد ، و کل عکسهای یه حلقه رو با حساسیت ثابت بگیرید و ... و بعد از همه این مصیبت ها وقتی می دین طرف براتون چاپ کنه چون نمی دونه عکس نجومیه از وسط عکستون برش بزنه و یا چاپ نکنه که اینا همه اش سیاه و سوخته است ! ~x( اون موقع می فهمیدین که چقدر کارتون آسونتر شده.
من کارهام آنالوگه و گر نه یه سری مثال می ذاشتم تا به خودتون امیدوار بشین x_x . حوصله و تمرین مهمترین اصله.
هر عکسی که می گیرین کامل مشخصاتش رو یادادشت کنید و اونها رو تغییر بدین و تفاوتها رو ببینید قول می دم توی اولین برنامه بیشتر از من حرف واسه گفتن داشته باشین
در ضمن من خودم شاگردم هنوز :D منتظر عکسها هستم.
Shahram
29-07-2010, 11:45 PM
چند وقتی هست که سرم از بس شلوغ شده دیگه فرصت نمی کنم بخش آموزش را کامل تر کنم. :9: . به ذهنم رسید یه سایت خوب با یه سری نمونه عکس که بیشترش هم نجومیه معرفی کنم. فرصت کردید یه سر بزنید و گالری سایت رو نگاه کنید. ارزشش رو داره.
سر فرصت مطالب آموزشی رو ادامه خواهیم داد. :3:
Negooli
30-07-2010, 12:01 AM
[attachment=3:38ressmo]001.jpg[/attachment:38ressmo]
[attachment=2:38ressmo]002.jpg[/attachment:38ressmo]
[attachment=1:38ressmo]003.jpg[/attachment:38ressmo]
[attachment=0:38ressmo]004.jpg[/attachment:38ressmo]
کاش حرکت ستاره هارو میگرفتید ولی همینم خیلی خوبه:53:
Shahram
02-08-2010, 02:47 PM
عکاسی از بارش شهابی
به نقل از سایت :
You can see links before reply (You can see links before reply)
توجه: در صورتی که می خواهید با مفهوم بارشها و انواع اونها آشنا بشین به این مبحث در بخش مفاهیم و تعاریف اولیه مراجعه کنید:
عکاسی از بارش شهابی بیشتر به داشتن مواردی مانند ابزار مناسب و داشتن صبر، پشتکار و زیرکی خاصی نیاز دارد. در یک بارش شهابی تمامی شهاب ها در نزدیکی کانونی بوجود نخواهند آمد. ممکن است که در منطقه ای بسیار دورتر پدیدار شوند. به طور مثال 50 الی 100 درجه دورتر از کانون بارش دیده شوند.
برای این منظور استفاده از لنز های واید که دارای میدان دید باز هستند را توصیه می کنیم. لنز هایی مانند 8 میلیمتری، 14 میلیمتری، 20 میلیمتری، 28 میلیمتری و 38 میلیمتری و لنز نرمال 50 میلیمتری برای ثبت بارش های شهابی بسیار مناسب هستند. داشتن آسمان تاریک در عکاسی بسیار اهمیت دارد. آسمانی که دارای حد قدری 5.5 الی 6.5 باشد و کاملاً صاف و بدون گرد و غبار و رطوبت شانش شما را در ثبت تعداد بیشتری شهاب و رصد آن بیشتر خواهد کرد. اگر از دوربین های آنالوگ و مکانیکی استفاده می کنید، حساسیت فیلم را بالاتر از 400 انتخاب کنید. دوربین های دیجیتال با تنظیم حساسیت آن بر روی ISO800 گزینه مناسبی برای ثبت شهاب ها است.
عدد F دوربین یا تنظیم دریچه ورود نور نیز بستگی به تاریکی محیط اطراف دارد. اگر آسمان و محیط اطراف دارای تاریکی مناسبی است، می توایند عدد F را بر روی 1.8 و یا 2 تنظیم کنید که بیشترین مقدار نور به فیلم شما برسد. البته با بیشتر شدن مدت نوردهی نیز این عدد تغییر خواهد کرد. به طور مثال در مکانی قرار داردید که دارای آسمانی کاملاً صاف و ایدآل برای رصد است. لنز شما از نوع واید 28 میلیمتری با میدان دید 49 درجه در 74 درجه و نوع فیلم عکاسی شما ASA800 است. برای نوردهی از آسمان در این حالت دوربین را به سمتی از آسمان که احتمال پدیدار شدن شهاب باشد، تنظیم کنید. عدد f را بر روی 2 انتخاب نموده و سرعت شاتر را در حالت دستی ( B یا T ) قرار دهید. انتخاب زمان نوردهی بستگی به خودتان دارد.
Azadeh
02-08-2010, 03:40 PM
خیلی دوست دارم ستاره دنباله دار، بارش شهابی رو از نزدیک ببینم. :79: :105:
یک جمله ای است.. سوتی بگیرم ازت؟ :4: ها؟ :65:
Shahram
02-08-2010, 03:48 PM
خیلی دوست دارم ستاره دنباله دار، بارش شهابی رو از نزدیک ببینم. :79: :105:
یک جمله ای است.. سوتی بگیرم ازت؟ :4: ها؟ :65:
چند وقت قبل یه دنباله دار داشتیم و دو هفته دیگه بارش داریم.
بابا بی انصاف بذار یه 5 دقیقه از پستم بگذره بعد سوتی بگیر :45: اصلاً کدوم سوتی :65:
Azadeh
02-08-2010, 03:55 PM
چند وقت قبل یه دنباله دار داشتیم و دو هفته دیگه بارش داریم.
بابا بی انصاف بذار یه 5 دقیقه از پستم بگذره بعد سوتی بگیر :45: اصلاً کدوم سوتی :65:
باشه. 5 دقیقه شد! اون کلمه رو میذارم قسمت سوتی. :71: البته با اجازه ات :65:
دو هفته دیگه برنامه ای است برای عکاسی از بارش شهابی؟
Shahram
02-08-2010, 04:12 PM
باشه. 5 دقیقه شد! اون کلمه رو میذارم قسمت سوتی. :71: البته با اجازه ات :65:
دو هفته دیگه برنامه ای است برای عکاسی از بارش شهابی؟
من باج به کسی نمی دم :001_005: چند تایی سوتی داشتم که اصلاح کردم ولی اگه باز پیدا کردی بذار چون دیگه فرصت اصلاح ندارم .
برای برنامه هم گوش به زنگ اطلاعیه ها باشید. شاید یه خبری شد. :32:
Shahram
28-09-2010, 01:34 PM
دوستان و علاقمندان با توجه به علاقه ای که در دوستان رصد شد :4: باید بحث عکاسی در شب و عکاسی نجومی رو جدی بگیریم. در همین راستا و در جهت برنامه ریزی های آینده دوستان عکاس نوع دوربین خودشون رو برام به صورت پیغام خصوصی بفرستند تا یه برنامه ریزی برای عکاسی از پشت تلسکوپ و ابزار اون داشته باشم، ببینم می شه کاری کرد :39:
Shahram
06-10-2010, 11:57 PM
دوستان و علاقمندان با توجه به علاقه ای که در دوستان رصد شد :4: باید بحث عکاسی در شب و عکاسی نجومی رو جدی بگیریم. در همین راستا و در جهت برنامه ریزی های آینده دوستان عکاس نوع دوربین خودشون رو برام به صورت پیغام خصوصی بفرستند تا یه برنامه ریزی برای عکاسی از پشت تلسکوپ و ابزار اون داشته باشم، ببینم می شه کاری کرد :39:
همچنان منتظر مشخصات دوربینهای سایر دوستان هستیم. نبود دیگه؟ بعدا نگی نگفتی ها :76: :4:
Negooli
07-10-2010, 01:24 AM
یکی از لذت بخش ترین کارهای دنیا عکاسی در شب هستش :8:
مدل دوربینمان را فرستادیم:8::4:
Mehdi
07-10-2010, 10:28 AM
همچنان منتظر مشخصات دوربینهای سایر دوستان هستیم. نبود دیگه؟ بعدا نگی نگفتی ها :76: :4:
دوربین اسباب بازی هم قبوله؟ :4:
Sony h7
Shahram
07-10-2010, 11:16 AM
دوربین اسباب بازی هم قبوله؟ :4:
Sony h7
دارم آمار می گیرم ببینم چه تعداد حرفه ای dslr و چه تعداد از انواع دیگه داریم. متناسب تعداد و علاقمندی افراد باید تصمیم بگیرم. فعلا نمی شه رو همه روشها پول خرج کرد :4:
اگه غیرحرفه ایها زیاد باشند باید از همچین ابزاری استفاده کرد (روش Afocal )
که همه دوربینها رو با این روش می شه وصل کرد. فقط کمی گرونتره.
ولی اگه دوربین حرفه ای زیاد باشه متناسب نوع دوربین از یه تبدیل می شه کمک گرفت مثلا تبدیل پایین واسه کنون که لنز باز می شه و به جای لنز میخوره رو دوربین و از یه طرف دیگه به تلسکوپ.
این روش نسبت به قبلی ارزونتره و کیفیت بیشتری داره. منتها واسه غیرحرفه ایها جواب نمی ده و واسه کنون و نیکون و ... متفاوته.
فعلا دوربینهایی که بچه ها اعلام کردند چند تا غیر حرفه ای و چند تا کنون بوده.
Mehdi
07-10-2010, 11:51 AM
فعلا دوربینهایی که بچه ها اعلام کردند چند تا غیر حرفه ای و چند تا کنون بوده.
این دو تا که یکی شد آقا شهرام :30:
(آخ جون دعوا... :4:)
Shahram
07-10-2010, 12:19 PM
این دو تا که یکی شد آقا شهرام :30:
(آخ جون دعوا... :4:)
:106:
غیرحرفه ایها (اونهایی که نمی شه لنزشون رو جدا کرد) مارکهای متفاوتی داشتند ولی حرفه ایها (اونهایی که قابلیت جدا کردن لنز داشتند+ یه سری امکانات نظیر حالت bulb و ... ) فقط کنون بودند.
تو حرفه ایها برند دیگه ای اعلام نشد.
البته اگه با کنون زیاد موافق نیستی باید بگم که بنا به تجربه دوستان حرفه ای کنون تو نور کم خوب جواب داده. بیشتر دو برند کنون و نیکون واسه نجوم استفاده می شه. تو این سایت یه مقایسه هم انجام شده و نمونه عکسهاشون هم هست:
مثلا سحابی جبار با کنون غیرتغییر یافته d10 به شکل زیر دراومده:
و با نیکون غیرتغییر یافته d40 به شکل زیر:
ولی من هیچ جانبی رو نمی گیرم و اکثریت رو نگاه می کنم :4:
اصلا همون زنیت خودم از همشون بهتره :65:
Mehdi
07-10-2010, 01:08 PM
:106:
البته اگه با کنون زیاد موافق نیستی باید بگم که بنا به تجربه دوستان حرفه ای کنون تو نور کم خوب جواب داده. بیشتر دو برند کنون و نیکون واسه نجوم استفاده می شه.
یادش به خیر او سالا که با "هاسل بلاد" عکاسی میکردیم... :26:
Azadeh
07-10-2010, 03:10 PM
یادش بخیر اولین دوربینم با زنیت بعد پنتاکس حرفه ای و بعد کنون.
Shahram
12-10-2010, 11:52 AM
خوب باید کم کم کارهای حرفه ای تری رو هم شروع کنیم :4:
شاید مهمترین مشکل در عکاسی در شب مسئله نویز یا گرِین باشه. توی تصویر پایین ساده ترین و پرکاربردترین روش حذف نویز از عکسها معرفی شده. اگه مبهم بود بگین بیشتر توضیح بدم. :3:
Mehdi
12-10-2010, 12:21 PM
اگه مبهم بود بگین بیشتر توضیح بدم. :3:
اصلا مبهم نبود شهرام جان و نیازی هم به توضیح نداره :44:
Shahram
12-10-2010, 12:54 PM
اصلا مبهم نبود شهرام جان و نیازی هم به توضیح نداره :44:
:106::4:
عکس اول عکسی هست که شما در حالت معمول از یه بخشی از آسمون با یک تنظیماتی گرفتین.
عکس دوم دقیقا همون تنظیمات بدون تغییر منتها دهانه دوربین یا تلسکوپ رو می بندین تا عملا دوربین فقط در تاریکی عکس بگیره. طبیعی هست که نباید حتی نقطه ای در این حالت ثبت بشه ولی به دلیل وجود نویز ، تغییرات دمائی و ... عملا تصویر دوم هم دارای نقاطی هر چند کم خواهد بود.
حالا این دو عکس رو در دولایه (درون فوتوشاپ) قرار داده و لایه نویز رو تغییر دهید. بعد ببینید در چه حالتی تصویر بهتر می شه. یعنی عملا شما لایه دوم رو از اولی کم می کنید.
من برای تست یه کار سریع انجام دادم و لایه دوم حالت رو در حالت soft light قرار دادم و تصویر خوب شد. مطمئنا با صرف زمان و سلیقه بیشتر می شه به تصاویر بهتری هم رسید. :3:
Mehdi
12-10-2010, 01:05 PM
عکس دوم دقیقا همون تنظیمات بدون تغییر منتها دهانه دوربین یا تلسکوپ رو می بندین تا عملا دوربین فقط در تاریکی عکس بگیره.
عجب روشی... :41:
مدتها بود چیزی به این باحالی از فوتوشاپ یاد نگرفته بودم :6:
HaeriArdekani
15-10-2010, 09:24 PM
سلام دوستان عزیز
بنده یه آدم تقریبا میشه گفت فعال در زمینه ستاره شناسی و راهنمایی تور هستم
از شهرستان اردکان یزد
تا حالا هم کم و بیش در زمینه عکاسی نجومی فعالیت داشتم.
حدودا میشه گفت چهار سال
اول با یک دوربین آنالوگ Canon F-1، بعد با یه دیجیتال Nikon D70s و حالا هم با یه Canon EOS 7D کار میکنم
میخواستم از دوستان عزیز کسب اجازه کنم، اگر موردی ندارد عکسهام رو اینجا قرار بدم تا هم از نظر دوستان استفاده کنم و هم بتونم در حد توانم به دوستان عزیز کمک کنم
با تشکر
Shahram
15-10-2010, 09:31 PM
سلام دوستان عزیز
از شهرستان اردکان یزد
حدودا میشه گفت چهار سال
اول با یک دوربین آنالوگ canon f-1، بعد با یه دیجیتال nikon d70s و حالا هم با یه canon eos 7d کار میکنم
میخواستم از دوستان عزیز کسب اجازه کنم، اگر موردی ندارد عکسهام رو اینجا قرار بدم تا هم از نظر دوستان استفاده کنم و هم بتونم در حد توانم به دوستان عزیز کمک کنم
با تشکر
:41:
با سلام خدمت شما دوست عزیز.
خوشحال می شیم کارها و تجربیات شما رو هم اینجا داشته باشیم.
البته تا جایی که خاطرم هست قبلا در قالب پیام خصوصی هم این مطلب رو پرسیده بودین و من هم همین رو عرض کرده بودم :106:
Negooli
15-10-2010, 10:11 PM
سلام دوستان عزیز
از شهرستان اردکان یزد
حدودا میشه گفت چهار سال
اول با یک دوربین آنالوگ canon f-1، بعد با یه دیجیتال nikon d70s و حالا هم با یه canon eos 7d کار میکنم
با تشکر
به به همدوربینی عزیز:4:
خوشحال میشیم کارهاتون رو ببینیم:53:
و اینکه شهرتون خیلی قشنگه-به تازگی اونجا بودم
فقط یک سوال چرا آسمون یزد هم مثل تهران بی ستاره بود؟
----
آقا شهرام من نفهمیدم کلا
مثلا با یک صفحه ی مشکی معمولی هم میشه همونطور عکس رو ادیت کرد؟
Shahram
15-10-2010, 10:57 PM
فقط یک سوال چرا آسمون یزد هم مثل تهران بی ستاره بود؟
به بدی آسمون تهران که نباید باشه :7:
آقا شهرام من نفهمیدم کلا
مثلا با یک صفحه ی مشکی معمولی هم میشه همونطور عکس رو ادیت کرد؟
منظورت رو نفهمیدم. :26:
اگه واسه پوشوندن جلوی دوربین می گی بهتره از درپوشهای خوشون استفاده کنی یا صفحه مشکی ات بازتاب نداشته باشه (تا جای ممکن مات باشه)
ولی اگه استفاده از صفحه مشکی به جای تصویر نویز هست که نمی شه :4:
محل نویزها تصادفی و با توجه به شرایط و دما و رطوبت و ... رخ می ده واسه همین باید اون صفحه نویز در شرایط مشابه ایجاد بشه. اگه دقت کنی اون صفحه نویز نقاطی داره که نباید باشن چون در تاریکی کامل گرفته شده. اگه شرایط محیطی عوض بشه طرح و شدت نویزها هم عوض می شه واسه همین به درد عکسهای دیگه نمی خوره.
کلا هر عکسی که گرفتی یه عکس نویز هم باید بگیری. حتی اگه تو تصویر نویز، نقطه خیلی کم باشه باز شدتها هم موثرند. عکس نهایی رو نگاه کنی شارپ تر هم شده که به خاطر تفاوت شدتها حتی در نقاط کاملا تیره است. فقط ترجیحا RAW بگیر که اطلاعات بیشتری در دستت باشه.
دوباره این تصویر رو ببین:
کلا هر عکس نجومی حداقل :4: دو تصویر می خواد(اولی sky frame و دومی dark frame). دو تا رو هم باید تا جای ممکن شبیه هم بگیری. عکس نجومی همش نقطه است دیگه. باید یه جوری بفهمی کدوم نقطه واقعا یه ستاره و کدوم یه نقطه توهمیه :3:
اگه نکته مبهمی موند بگو توضیح بدم
Behzad
16-10-2010, 12:53 AM
من به شدت مخالفم خواهر، آسمون يزد ماهه، جاتون خالی برادر شهرام. من 1 ماهی هست كه يزدم. خونم تهرونه، تا 2 سال قبل هم اصفهان بودم برا دانشگاه. بهترين آسمون بين اين 3 شهر مال يزده. با اينكه مثل كوير نيست ولی چون آلودگی نوری كمتری نسبت به تهرون و اصفهان داره دقيقاً ميشه صور فلكی رو پيدا كرد. غروباش كه حرف نداره. البته من از مركز شهر دورم ولی اينجايی كه هستم افق بازی داره و هوای بسيار دلچسب و پاك. تازه شبا نسيم خنك با نگاه به آسمون پرستاره روحتو جلا ميده. سكوتش هم دلرباست.
يه سؤال: EOS 7D، از EOS 5D خفن تره؟! تا جايی كه يادمه، EOS 5D چهار سال پيش 5 ميليون بود. و البته 8 مگا پيكسلی
اين هم كوه دخمه، كه كنار دانشگاهمونه.
Shahram
16-10-2010, 09:15 AM
من به شدت مخالفم خواهر، آسمون يزد ماهه، جاتون خالی برادر شهرام. من 1 ماهی هست كه يزدم. خونم تهرونه، تا 2 سال قبل هم اصفهان بودم برا دانشگاه. بهترين آسمون بين اين 3 شهر مال يزده. با اينكه مثل كوير نيست ولی چون آلودگی نوری كمتری نسبت به تهرون و اصفهان داره دقيقاً ميشه صور فلكی رو پيدا كرد. غروباش كه حرف نداره. البته من از مركز شهر دورم ولی اينجايی كه هستم افق بازی داره و هوای بسيار دلچسب و پاك. تازه شبا نسيم خنك با نگاه به آسمون پرستاره روحتو جلا ميده. سكوتش هم دلرباست.
يه سؤال: EOS 7D، از EOS 5D خفن تره؟!
اين هم كوه دخمه، كه كنار دانشگاهمونه.
دوستان به جای ما :4:
واسه ما که هر دو تاش خفنه :35:
راستش مقایسه این دو مورد سخته. تو این سایت مقایسه رو ببین:
البته تا جایی که می دونم 5d الان فقط markII تو بازار هست. ویژگی مهمش فول فریم بودنشه(36 در 24 میلی متر) مارک دو live view هم هست. 21 مگاپیکسله (البته نسخه ساده اش 12 مگاپیکسله)
واسه نجوم 7d رو بهتر می دونم چون تراکم پیکسل و محدوده ایزوی بالاتری داره. ولی 18 مگاپیکسله. انواع raw رو پشتیبانی می کنه و ...
باز دوستانی که تجربه شخصی دارند بهتر می تونند جواب بدن :3:
بهزاد جان عکس کوه رو نمی تونم ببینم.:7:
Behzad
17-10-2010, 01:33 AM
دست درد نكنه شهرام خان، شيرفهم شدم و لينك هم بالا نميومد ولی توضيحات شما كافی بود بازم ممنون. آقا الان رفتم دم در آسمونو ببينم، ديدم كه ماه بالای قله يك كوهه و بهش نگاه كردم، درست 45 ثانيه بعد نديدمش و رفت پشت كوه با اين سرعت. چرا؟
كوه هم سمت غرب من بود.
Shahram
17-10-2010, 10:12 AM
دست درد نكنه شهرام خان، شيرفهم شدم و لينك هم بالا نميومد ولی توضيحات شما كافی بود بازم ممنون. آقا الان رفتم دم در آسمونو ببينم، ديدم كه ماه بالای قله يك كوهه و بهش نگاه كردم، درست 45 ثانيه بعد نديدمش و رفت پشت كوه با اين سرعت. چرا؟
كوه هم سمت غرب من بود.
خواهش میکنم.
لینک همون بخش مقایسه سایت dpreview بود. تو بخش buying guide یه جایی داره به اسم side by side comparison که مشخصات دوربینهایی که انتخاب می کنی رو کنار هم نمایش می ده.
البته نمی دونم دقیقا تو چه موقعیتهایی ماه و کوه رو دیدی ولی کلا سرعت بالاست اما چون آسمون خیلی بزرگه وقتی فاصله از افق زیاده چون واسه مقایسه هم چیزی نداری به نظر آرومتر می رسه اما نزدیک افق نه. البته 45 ثانیه خیلی کمه :7:
Shahram
17-10-2010, 09:12 PM
دو تا عکس زیبا از بابک امین تفرشی دیدم حیفم اومد اینجا نذارم :3:
هر دو شکارچی یا جبار هستند.
Shahram
18-10-2010, 12:58 PM
حالا که کمی حرفه ای شدیم :4: جا داره که باز هم بیشتر حرفه ای تر بشیم. :19:
قبلا در مورد عکاسی از پشت تلسکوپ یه چیزهایی گفته بودم. تصویر پایین رو آماده کردم که جمع و جور تئوری این کار رو می گه. در کل چهار روش داریم.
Negooli
20-10-2010, 05:36 PM
برای برنامه ی در پیش که این امکانات رو نداریم
داریم؟
Shahram
20-10-2010, 05:51 PM
برای برنامه ی در پیش که این امکانات رو نداریم
داریم؟
:65:
نگار خانم قدم به قدم.
روش negative projection رو برنامه قبل هم داشتیم منتها واسه دوربین دوستان سازگار نبود. یه تبدیل دیگه می خواست واسه کنون و یا نیکون و ... . از وقتی آمار دوربینها رو گرفتم سخت دنبالش هستم که سریع اینکارو شروع کنیم چون برای من عکاسی خیلی مهمه. چند تا ابزار هم دنبالش بودم که تو بازار تموم شده بود. ولی به زودی این کارها رو شروع می کنیم :3: امیدوارم از این برنامه باشه.:105:
Negooli
20-10-2010, 10:58 PM
آقا شهرام یه توضیحی راجع به این عکس هم میدید؟
این نورهای رنگی چی هستن؟
Shahram
20-10-2010, 11:42 PM
آقا شهرام یه توضیحی راجع به این عکس هم میدید؟
این نورهای رنگی چی هستن؟
پدیده شفق قطبی هست که از برخورد ذرات باردار خورشید با میدان مغناطیسی زمین در نواحی قطبی دیده می شه. فرصت کردم یه مطلب تو بخش مفاهیم در این مورد می ذارم :3:
این هم ببین:
یا این:
اقا شهرام عرض ادب...یه پیشنهاد
من توی چند سال پیش واسه یه برنامه ایی که داشتیم می خواستیم از تلسکوپ بزرگ جزایر قناری استفاده کنیم.آخه میشه که به صورت آنلاین ازش استفاده کنین و هرطور که میخواین هدایتش کنین...البته هزینه و ساعات مشخصی داره...من دقیق هزینش یادم نیست اما تا اونجا که یادمه من که واسه مدرسه داداشم می خواستم هماهنگ کنم که آموزش بدیم خیلی نبود.
سایتش هم هست You can see links before reply
راستی یه سایتی هم هست به نام You can see links before reply که توش بخش های مختلف هستش.توی یه بخشش هم کار آموزش داشت که واسه دسته بندی عکس هایی که از تلسکوپ های جهانی مثل هابل گرفته میشد ازش استفاده میکنه.یعنی اول آموزش میداد بعد میگفت که کمک کنین برای دسته بندی عکس ها...اطلاعات من راجع به این 2سایت کمی تا قسمتی واسه چند سال پیشه.شرمنده که ناقصه.
امیدوارم که مفید واقع بشه:3:
ممنون الیاس جان ولی فکر کنم این مطالب بیشتر به بخش منابع کمک آموزشی می خوره تا اینجا. با اجازه جابجاش می کنم :3:
Shahram
09-11-2010, 01:46 PM
راهنماي سريع عكاسي به روش Afocal
با توجه به وجود ابزار مناسب براي اين روش در برنامه هاي رصدمون؛ بد نيست دوستان علاقمند مطلب كوتاه و بسيار مفيد زير رو بخونند كه دو تنظيم اساسي (يعني تنظيم فوكوس و تنظيم زمان نوردهي) رو مطرح كرده. راستش خودم فرصت نكردم و گر نه ترجمه شده اش رو قرار مي دادم :9:
در اين روش بايد لنز دوربين در امتداد چشمي تلسكوپ در فاصله اي كمتر از فاصله آسودگي چشم (معمولا كمتر از 18 ميليمتر) قرار بگيرد ولي نه اينكه دو لنز كامل به هم بچسبند.
اين برنامه هم در محاسبه زمان نوردهي ها مخصوصا براي دوستاني كه از سيستم آنالوگ استفاده مي كنند مفيد هست. فايل فشرده رو دانلود كنيد و دعا كنيد به جون برنامه نويسش كه تو اين سايت برنامه هاي ديگه اي هم گذاشته:
Negooli
12-11-2010, 10:26 PM
اینم عکس بسیار زیابیی هستش
گرچه نمیدونم چطوری گرفته شده:4:
Shahram
14-11-2010, 04:59 PM
در برنامه رصدی بادرود دو عکس با تلسکوپ 130 میلی متری و به روش afocal از ماه و مشتری توسط دوست عزیز مرتضی (You can see links before reply) گرفته شد که فکر کردم بد نیست کمی با جزئیات اینها رو ببینیم و اصلا ببینیم چی گرفتند :4: (به قول خودشون گرفته کرده اند)
عکس مشتری با چهار قمرش:
برای عکس ماه هم اول خود عکس و پایینش عکس با نامها رو می ذارم تا بتونید مقایسه کنید.
Negooli
14-11-2010, 11:24 PM
آقا شهرام اینا اسم گودال های ماهن؟
بعد انتظار دارید تو این ابعاد ما بتونیم بخونیم؟:دی
Shahram
15-11-2010, 08:05 AM
آقا شهرام اینا اسم گودال های ماهن؟
بعد انتظار دارید تو این ابعاد ما بتونیم بخونیم؟:دی
ایملت رو پ. خ. بزن برات ارسال کنم. چون عکس کاهش حجم پیدا می کنه و پی دی اف حجمش بیشتر از مقدار مجازه و نمی شه قرار داد :106:
khani
17-11-2010, 05:35 PM
با سلام به همه ی دوستان
میخواستم به دوستان یه سایت خفن در مورده عکاسی نجومی معرفی کنم
سازمان یونسکو با راه اندازی این سایت سعی میکنه تا توجه مردم دنیا رو بیشتر به آسمون جلب کنه.در این سایت تعداد 30 عکاس برتر نجومی دنیا کاراشونو به نمایش میذارن.نکته ای باید بهش توجه بشه اینه که عکاسان ایرانی از فعال ترین عکاسان این سایت هستند.
JackLondon
17-11-2010, 05:45 PM
با سلام به همه ی دوستان
میخواستم به دوستان یه سایت خفن در مورده عکاسی نجومی معرفی کنم
سازمان یونسکو با راه اندازی این سایت سعی میکنه تا توجه مردم دنیا رو بیشتر به آسمون جلب کنه.در این سایت تعداد 30 عکاس برتر نجومی دنیا کاراشونو به نمایش میذارن.نکته ای باید بهش توجه بشه اینه که عکاسان ایرانی از فعال ترین عکاسان این سایت هستند.
سلام دوست عزیز...ممنون از معرفی سایت...اما ای کاش این سایت رو در قسمت معرفی ممنابع آموزشی رصد بیان میکردین...این مبحث توسط آقا شهرام گل که الان رفته کویر برای بحث آموزش اختصاص داده شده.:3:
بازم ممنونم:53:
Shahram
03-12-2010, 05:47 PM
قبلا در مورد حذف نویز روشی رو معرفی کردم. که یک روش مهم و اساسی همون فریم تاریکه. بعد از اون دیگه پای نرم افزار و تکنیکهای کامپیوتری میاد وسط. در مورد استفاده از نرم افزار در بحث عکاسی صحبتها زیاد و موافق و مخالف هم زیاد. در مورد حوزه عکاسی نجومی بسیاری از مواقع واقعا چاره ای به جز استفاده از نرم افزار نیست. اکثرا وقتی می خوایین در شب عکس بگیرین نویزگیر خود دوربین رو فعال می کنید. متاسفانه این روش هم زیاد کارآیی نداره و در نهایت دوباره باید از نرم افزار کمک گرفت. از نرم افزارها خود فوتوشاپ افزونه ها و فیلترهایی برای بحث نویز داره. اما امروز یک پلاگ این یا افزونه ای رو معرفی می کنم که برای کاهش نویز طراحی شده.
Topaz DeNoise یکی از این موارد هست که من همین طوری سریع رو دو تا از عکسهای دورقطبی دوستان امتحان کردم که نتایج رو می بینید.
عکسها رو با عجله برداشتم ولی تا جایی که یادمه اولی از مهراد مه نیا و دومی از مجید ترکیان در برنامه شهداد هست.
نویزگیری شده با topaz
نویزگیری شده با topaz
تو سایت نمی شه لینک برنامه واسه دانلود گذاشت اما اگه کسی خواست پ. خ. بزنه بهش برسونم. یه جستجو هم بکنید خودتون پیداش می کنید :3:
Negooli
04-12-2010, 08:58 PM
این عکسها رو من تو اتاقم گرفتم:4:
باز بگید تهران ستاره نداره:4:
پ.ن:به نظرم برای کاهش نویز یه کاری که میشه کرد اینه که عکسا رو تقسیم کرد
مثلا عوض 60 دقیقه 3 تا 20 دقیقه ای گرفت
اینطوری سنسور کمتر گرم میشه و نویز کمتری توی تصویر می افته
Shelman
04-12-2010, 10:12 PM
اولا از عکسای فوق العادتون خیلی ممنون . واقعا همین دوستان هستند که دارند منو به خرج میندازند یه دوربین بخرم .
دوم توی این تصویر چرا نقطه مرکز حرکتی نداشته . مگه میشه ؟! منظورم اینه که چطوری میشه یعنی ...
Shahram
04-12-2010, 10:42 PM
ممنون نگار الان بالاخره ردها رو دیدم. خیلی بهتر از عکسهایی شده که ارم نشونم دادی :4:
راه حلت کاملا درست و منطقیه. البته معملا زمانها رو از 20 دقیقه هم کمتر می گیرند. مثلا این عکس آقای مسعود علی مبین رو که از سایت عکاسی برداشتم نگاه کنید:
مشخصات اینه:
Camera Model: Canon EOS 7D
Lens: EF-S10-22mm f/3.5-4.5 USM
Image Date: 2010-07-23
Focal Length: 10mm
Aperture: f/3.5
Exposure Time: 30 sec×130
ISO equiv: 1000
Exposure Bias: none
130 تا 30 ثانیه گرفتند. :3:
یه فیلم آموزشی هم از همون سایت پیدا کردم نشون می ده چطور تو فوتوشاپ اینها رو با حداکثر کیقیت حتی زمانی که اتفاقا یکی از مشخصات محیطتتون عوض می شه (مثلا یه چراغی خاموش می شه) اثرش رو حذف کنید و کنار هم بذارین. کسی خواست یادم بندازه براش بیارم. البته این حرف آقا رضا رو قبول دارم که هنر عکاس پشت دوربینه و عکاس با نقاش فرق داره ولی بعضی وقتها بد نیست یه دستکاری هم بشه. :4:
اولا از عکسای فوق العادتون خیلی ممنون . واقعا همین دوستان هستند که دارند منو به خرج میندازند یه دوربین بخرم .
دوم توی این تصویر چرا نقطه مرکز حرکتی نداشته . مگه میشه ؟! منظورم اینه که چطوری میشه یعنی ...
شما باید یه برنامه نجوم بیایی تا رات بندازیم. یه نگاهی به بخش مفاهیم بنداز. همه ستاره ها حول ستاره قطبی می چرخند پس خود ستاره قطبی بیحرکت دیده می شه. واسه همین به این عکسها می گیم دورقطبی :3:
Negooli
04-12-2010, 10:59 PM
من نه لنز اولترا واید دارم و نه انقدر ستاره راحت و در دسترس
با اجازتون این عکس ها رو با استفاده از نرم افزارstellarium (You can see links before reply)
گرفتم
نرم افزار جالبیه پیشنهاد میکنم دانلودش کنید
در مورد سوالتونم که آقا شهرام توضیح دادن:53:
Negooli
04-12-2010, 11:04 PM
ممنون نگار الان بالاخره ردها رو دیدم. خیلی بهتر از عکسهایی شده که ارم نشونم دادی :4:
راه حلت کاملا درست و منطقیه. البته معملا زمانها رو از 20 دقیقه هم کمتر می گیرند. مثلا این عکس آقای مسعود علی مبین رو که از سایت عکاسی برداشتم نگاه کنید:
مشخصات اینه:
Camera model: Canon eos 7d
lens: Ef-s10-22mm f/3.5-4.5 usm
image date: 2010-07-23
focal length: 10mm
aperture: F/3.5
exposure time: 30 sec×130
iso equiv: 1000
exposure bias: None
130 تا 30 ثانیه گرفتند. :3:
یه فیلم آموزشی هم از همون سایت پیدا کردم نشون می ده چطور تو فوتوشاپ اینها رو با حداکثر کیقیت حتی زمانی که اتفاقا یکی از مشخصات محیطتتون عوض می شه (مثلا یه چراغی خاموش می شه) اثرش رو حذف کنید و کنار هم بذارین. کسی خواست یادم بندازه براش بیارم. البته این حرف آقا رضا رو قبول دارم که هنر عکاس پشت دوربینه و عکاس با نقاش فرق داره ولی بعضی وقتها بد نیست یه دستکاری هم بشه. :4:
والا از اون شبی که شما مارو بردید صوفی آباد
خیلی برای گرفتن عکسهای اینچنینی هوایی شدم
و با مشورت دوستانی که عکاسی شب کار میکنن به این نتیجه رسیدم که بعضی از عکسها باید ادیت شن
تا بشه جایی ارائشون کرد از جمله عکسهای شب و نجومی
Shelman
04-12-2010, 11:14 PM
مرسی آقا شهرام از راهنماییتون . همچنین نگار خانم . این تصویر برداری لنز خواصی می خواد یا تنها با دوربینی که شاتر b داره میشه انداخت ؟!
Negooli
04-12-2010, 11:24 PM
لنزتون ترجیحا باید واید باشه
یه لنز زوم معمولی جواب میده
ولی مهمترینش همون حالت b هستش
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2023, Jelsoft Enterprises Ltd.