PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : شناخت گزیدگی ها و کمک های اولیه درمان آن

Mehdi
14-07-2009, 06:55 PM
گزیدگی ها از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در طول مسافرت های طبیعت گردی با آن برخورد کنید. به همین خاطر لازم است تا حد امکان با نحوه برخورد با فرد گزیده شده آشنا شوید. در این قسمت سعی کرده ایم شما را با انواع گزش ها آشنا کرده و راه های کمک به فرد مصدوم را معرفی نماییم.

مارگزیدگی

مارگزیدگی از مواردی است كه خیلی باید در مورد آن هوشیارانه و با دقت عمل كرد؛ چرا كه هرگونه غفلت ممكن است منجر به عوارض خطرناكی برای فرد شود. بنابراین لازم است مصدوم را حتما و در اسرع وقت به مراكز درمانی منتقل كنیم تا تحت مراقبت های لازم قرار گیرد.

همانطور كه میدانید كلیه مارها سمی نبوده ودر واقع به دو دسته سمی و غیر سمی تقسیم می شوند. مارهای سمی خود از نظر میزان سمی بودن یكسان نبوده و با هم فرق دارند. همچنین از نظر شكل ظاهر نیز مارهای سمی و غیر سمی تفاوتهای آشكاری دارند. روشهای گوناگونی برای شناخت مارهای سمی و غیر سمی وجود دارد که در اینجا از ذکر این روشها خودداری می کنیم. شاید مناسب ترین و مفیدترین رویکرد این باشد که همه مارها را سمی قلمداد کنیم. در نزدیک شدن به مارها دقت کنیم و به هیچ عنوان خود را در شرایط خطر قرار ندهیم.
در صورتی که خود شما و یکی از همراهان دچار گزش یک مار شد، چه باید بکنیم و چه نباید؟ اولین و مهمترین نکته چه در مارگزیدگی و چه در تمام آسیب دیدگی های دیگر لزوم حفظ آرامش است. استرس درصد بالایی از کارایی شما را از بین می برد. لزومی ندارد بترسید. شما گام در راهی گذاشته اید که پر از خطر است. قطعا شما انسان خطرپذیری بوده اید که پا در جنگل، کویر و یا کوهستان گذاشته اید. آرامش خود را حفظ کنید و مطمئن باشید که می توانید خود و یا دوست خود را نجات دهید.

اطراف را به دقت نگاه کنید و مطمئن شوید که مار یا مارهای دیگر در محل وجود ندارند. در صورت وجود، ترجیحا به جای سعی در کشتن مار سریعا از محل دور شوید. در صورتی که خطری وجود ندارد به هیچ عنوان مصدوم را وادار به حرکت نکنید. به دقت محل گزش را بررسی کنید. در مارهای سمی محل گزش به صورت یک یا دو سوراخ نسبتا عمیق است. در صورتی که محل گزش به صورت یک ردیف دندان بود می توانید خیالتان از بابت سمی نبودن مار راحت باشد و مطمئن شوید که شما یا دوستتان از گزش مار نخواهد مرد! سوزش، تورم، قرمزی محل، تهوع، استفراغ، سرگیجه، کاهش فشار خون، ضعف و بسیاری علائم دیگر ممکن است در اثر گزش مار سمی ایجاد شود. البته وجود این علائم و علائم دیگر و شدت و ضعف آنها به عواملی همچون میزان سم، نوع مار و حساسیت فرد دارد.

اكثر گزیدگی ها در ناحیه دست و پاها اتفاق می افتد. بنابراین توصیه می شود (در مورد مارهایی كه سم آنها از طریق اختلال در عملكرد دستگاه عصبی عمل می كند مانند مار كبری و مار مرجانی) با استفاده از پارچه یا باندی كه حدود 4 تا 5 سانتی متر عرض داشته باشد، بالا و پایین محل گزیدگی را ببندید كه البته این كار باید با رعایت اصول انجام شود. باند یا پارچه را طوری ببندید كه یك انگشت براحتی از زیر آن عبور كند و مانع مصدود شدن خون سرخرگی نشود.

توجه: در صورتی كه محل گزش در نزدیكی مفاصل است، از قرار دادن نوار در دو سمت مفصل خودداری كنید و نوار مورد نظر را فقط در بالای زخم (سمتی كه به تنه مصدوم نزدیك تر است) ببندید.

انتهای زخمی را پایین تر یا هم سطح قلب قرار دهید. زیور آلات، ساعت یا لباس های تنگ را از اندام گزیده شده خارج كنید. استفاده از دستگاه پمپ مكنده ی مخصوص در 30 دقیقه اول مارگزیدگی توصیه می شود. در صورتی كه پس از 5 تا 10 دقیقه بعد از گزیدگی به بیمار رسیدید، توسط ساكشن كردن می توانید 25-50% زهر را خارج كنید. در صورت در اختیار داشتن محلول آنتی سپتیك یا صابون سطح زخم را با آن شستشو دهید.

در نقطه گزیدگی و درست با همان عمقی كه نیش مار فرو رفته است (سطحی و حدود 4 میلی متر) یك برش خطی بدهید. هیچ گاه روی ناحیه را برش ضربدری ندهید زیرا این كار ریسك بریده شدن اعصاب و عروق خونی را افزایش می دهد. زخم باید حدود 20 دقیقه ساكشن شود. در صورتی كه نجات دهنده خود زخم بازی در دهان یا اطراف دهان داشته باشد، باید از این كار اجتناب نماید. مایع زخم كه توسط ساكشن دهانی خارج می گردد، باید مرتبا دور ریخته شود. با این حال اگر احتملا بلعیده شد، جای نگرانی نیست؛ زیرا زهر در معده بی اثر می شود. بسیاری از متخصصین با ساکشن دهانی مخالفند. اما احتمالا شما هم با این نظر موافقید که هر کاری برای نجات جان خود و یا دوستتان که می توانید باید انجام دهید.

در صورت امكان اطلاعات صحیحی در مورد شكل مار به دست آورید. هرگز به بیمار اجازه ندهید كه راه برود. بعد از انجام اقدامات گفته شده مصدوم را سریعا به مراكز درمانی منتقل كنید. به یاد داشته باشد که حتی با انجام یک ساکشن به موقع و دقیق باز هم مقداری از سم در خون مصدوم وجود دارد که باید با کمک پادزهر مناسب حذف شود.

نكته: سم بعضی از مارها (مثل ماركبرا و مار مرجانی) بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد و با فلج كردن عضلات تنفسی باعث خفگی و مرگ فرد می گردد. ارایه ی كمك های اولیه مناسب، به ویژه انجام تنفس مصنوعی (احیای قلبی – ریوی) در نجات زندگی این افراد از اهمیت خاصی برخوردار است.

مصطفی
20-12-2009, 04:44 PM
عروسهاي دريايي

اين گروه از جانوران تقريباً در تمام درياهاي مناطق استوايي و نيمه استوايي و حتي درياهاي معتدل يافت مي‌شوند. در خليج فارس نيز گونه‌هاي متعددي از اين جانور وجود دارند كه معمولاً براي افرادي كه با تهديدات اين جاندار ناآشنا هستند مشكلات شديدي ايجاد مي‌كنند.

اين جانوران داراي بدني شفاف با زائده‌هاي دم مانند در اطراف خود هستند كه اندامهاي زهرآگين جانور روي همين رشته‌هاي دم‌مانند قرار مي‌گيرند . معمولاً دسته‌جمعي و بي‌صدا حركت مي‌كنند و از اين رو به يكباره فرد خود را در ميان انبوهي از آنها مي‌يابد كه اگر با بدن برهنه وارد آب شده باشد، به راحتي توسط اين جانوران گزيده مي‌شود.در ظرف چند دقيقه، در محلهاي گزش آماس، تورم، سرخي، التهاب و سوزشِ بسيار شديد احساس مي‌شود كه به تدريج به عوارض سردرد، درد عضلاني، تهوع، استفراغ، تشنج، تب و مشكلات قلبي ـ ريوي و بلعي منتهي خواهد شد.

پيشگيري

در روزهاي پايان اسفند ماه و اوايل بهار كه فصل جفت‌گيري و تخم‌ريزي اين جانوران است از شنا كردن در خليج‌فارس و درياي عمان، بخصوص در ساحل جزاير خودداري نماييد. (در صورت لزوم براي ورود در آب، از لباس غواصي و پوشش كامل استفاده كنيد.) به دسته‌هاي عروس دريايي نزديك نشويد و سعي در گرفتن و يا عبور از ميان گله‌ي آنها نكنيد.

اگر در منطقه‌ي زيست عروسهاي دريايي غواصي يا شنا مي‌كنيد حتماً يك شيشه سركه سفيد در كيف كمكهاي‌اوليه‌ي خود داشته باشيد

امداد و درمان

1. فرد را از آب خارج كرده و او را آرام كنيد و در جايي بخوابانيد.

2. عضو يا اندامي كه دچار صدمه شده را بي‌حركت كنيد و لباسهاي مصدوم را از تنش درآوريد.

3. به مدت نيم ساعت محل صدمه ديده را با محلول اسيد استيك 5% يا سركه شستشو دهيد. در صورت دسترس نبودن اين مواد از محلول آب نمك نسبتاً غليظ استفاده كنيد. هرگز از آب شيرين و تميز براي شستشو استفاده نكنيد زيرا باعث تخليه سم سوزنكها (نماتوسيستها) به داخل بافت خواهد شد. در صورت عدم وجود آب نمك، عضو مصدوم را با آب دريا بشوييد. همچنين مي‌توانيد از محلول غليظ جوش‌شيرين استفاده نماييد. توجه كنيد كه هرگز سركه و جوش‌شيرين را همزمان استفاده نكنيد.

4. با كمك پنس يا موچين، سوزنكهاي درشت‌تر را از پوست جدا كنيد. دقت كنيد كه با احتياط اين كار را انجام دهيد تا باعث نفوذ بيشتر يا تخليه سم آنها نشويد. براي جلوگيري از آسيب رساندن به خودتان، بهتر است از دستكش جراحي استفاده كنيد.

5. مناسب‌ترين شيوه براي خارج كردن كامل سوزنكها، آن است كه خميرريش يا محلول كف‌صابون را روي موضع ريخته، سپس با تيغ ريش‌تراشي، موضع را بتراشيد تا نماتوسيستها خارج شوند. سپس دوباره به مدت 15 دقيقه محلولهاي فوق (سركه، اسيد‌استيك يا جوش شيرين) را روي موضع بريزيد.

6. هرگز محل صدمه ديده را نماليد يا با حوله خشك نكنيد. اين عمل باعث نفوذ بيشتر نماتوسيستها خواهد شد.

7. كمپرس سرد در تسكين درد مؤثر خواهد بود. ولي هيچگاه يخ يا كيسه آب يخ را مستقيماً روي پوست قرار ندهيد.

8. اگر اسيد استيك، سركه و يا جوش شيرين در دسترس نبود، به عنوان آخرين راه چاره مي‌توانيد محلول رقيق شده‌ي آمونياك (غلظت1 به 4)، عصاره ميوه انبه‌ي هندي، يا ادرار انسان را روي موضع آسيب‌ديده بريزيد.

9. استفاده از كورتيكواستروئيدهاي جلدي مفيد خواهد بود. بعد از برداشتن سوزنكها مي‌توان از پمادهايي مانند هيدروكورتيزون، 2بار در روز، استفاده كرد.

10. اگر احياناً چشم آسيب ديده بود سريعاً چشم را با محلول استريل چشمي شستشو دهيد. اگر اين محلول در دسترس نبود از حجم زياد آب تميز استفاده كنيد. هرگز مواد و محلول‌هاي فوق‌الذكر را براي صدمات چشمي بكار نبريد.

11. توجه كنيد كه علائم مصدوميت ممكن است در فاصله‌ي يك ماه بعد دوباره عود كند. لذا بعد ار مراحل امداد اوليه، فرد را به مركز درماني برسانيد.

منبع: divers.blogfa

malika
28-12-2010, 05:11 PM
ممنون از راهنمايي هاتون
آقا مهدي معلومه شما خيلي شجاع هستيد.
آقا مصطفي شما هم با اين مطلبي كه گذاشتيد آدم ميترسه بخواد بره توي آب

aida_kh
28-12-2010, 07:06 PM
برشی که در محل مار گزیدگی باید بدیم عمودیه یا افقی؟

اگر ممکنه نحوه شناسایی سریع مار کبری و مرجانی رو از روی شکل سر یا خال های بدنشون هم بنویسید.
ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید.
در مورد عقرب ها و رتیل و جانوران گزنده در بیایان و روش کمک رسانی در این موارد هم اگر لطف بنویسید ممنون میشم.

Mehdi
28-12-2010, 08:05 PM
برشی که در محل مار گزیدگی باید بدیم عمودیه یا افقی؟

اگر ممکنه نحوه شناسایی سریع مار کبری و مرجانی رو از روی شکل سر یا خال های بدنشون هم بنویسید.
ممنون از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید.
در مورد عقرب ها و رتیل و جانوران گزنده در بیایان و روش کمک رسانی در این موارد هم اگر لطف بنویسید ممنون میشم.
علم کمک های اولیه هر سال تغییرات اساسی می کنه. در خیلی از موارد واقعا نظر قطعی نمیشه داد. مثلا همین نشتر زدن محل گزیدگی الان کلا منسوخ شده و میگن برش ندید. یخ بذارید، پایینتر از سطح بدن نگه دارید و برسونید به بیمارستان.

اما برای اینکه سوال شما بی جواب نمونه عرض می کنم؛ اگر مجبور به برش شدید در راستای عضلات برش بزنید که کمترین آسیب به بافت های ماهیچه ای و عروق وارد بشه.

برای گرفتن اطلاعات درباره مارها و عقرب ها به دست نوشته های آقا بهزاد در بخش محیط زیست مراجعه کنید. مفصل و کامل توضیح داده شده.

کمک های اولیه عقرب و کلا جانورانی که نیش میزنن شبیه نیش زدگی به وسیله ماره. سرد کردن، پایینتر از بدن نگه داشتن و رساندن به بیمارستان.

اگر جایی بودید که دسترسی به بیمارستان نداشتید (اغلب برنامه های طبیعت گردی ما همینجوریه) چاره ای جز تخلیه سم نیست. برای مشکل آلوده نشدن محل زخم به باکتریهای بزاق، باید از ساکشن استفاده کنید که اگر مایل بودید حضوری عرض می کنم.

aida_kh
28-12-2010, 08:18 PM
علم کمک های اولیه هر سال تغییرات اساسی می کنه. در خیلی از موارد واقعا نظر قطعی نمیشه داد. مثلا همین نشتر زدن محل گزیدگی الان کلا منسوخ شده و میگن برش ندید. یخ بذارید، پایینتر از سطح بدن نگه دارید و برسونید به بیمارستان.

اما برای اینکه سوال شما بی جواب نمونه عرض می کنم؛ اگر مجبور به برش شدید در راستای عضلات برش بزنید که کمترین آسیب به بافت های ماهیچه ای و عروق وارد بشه.

برای گرفتن اطلاعات درباره مارها و عقرب ها به دست نوشته های آقا بهزاد در بخش محیط زیست مراجعه کنید. مفصل و کامل توضیح داده شده.

کمک های اولیه عقرب و کلا جانورانی که نیش میزنن شبیه نیش زدگی به وسیله ماره. سرد کردن، پایینتر از بدن نگه داشتن و رساندن به بیمارستان.

اگر جایی بودید که دسترسی به بیمارستان نداشتید (اغلب برنامه های طبیعت گردی ما همینجوریه) چاره ای جز تخلیه سم نیست. برای مشکل آلوده نشدن محل زخم به باکتریهای بزاق، باید از ساکشن استفاده کنید که اگر مایل بودید حضوری عرض می کنم.

یعنی برای ساکشن وسیله بخصوصی هست ؟
ممنون میشم اگه برنامه جمعه فرحزاد بودید یه توضیحی بدید در این خصوص

Mehdi
28-12-2010, 09:03 PM
یعنی برای ساکشن وسیله بخصوصی هست ؟
ممنون میشم اگه برنامه جمعه فرحزاد بودید یه توضیحی بدید در این خصوص
ساکشن تو بازار زیاده. انواع برقی، پدالی، دستی و...
افت فشار بسیار خوبی تولید می کنن اکثرا اما مشکل مشترک همه اونا بزرگ بودنشونه که به درد ما طبیعت گردا نمی خوره.
یه وسیله ابداعی برا اینکار تهیه کردم که یه بار مجبور شدم رو خودم امتحان کنم خوب جواب داد. جمعه اگر فراموش نکردم میارم.

Mehdi
12-10-2011, 11:29 AM
گزیدگی ها از جمله اتفاقاتی است که ممکن است در طول مسافرت های طبیعت گردی با آن برخورد کنید. به همین خاطر لازم است تا حد امکان با نحوه برخورد با فرد گزیده شده آشنا شوید. در این قسمت سعی کرده ایم شما را با انواع گزش ها آشنا کرده و راه های کمک به فرد مصدوم را معرفی نماییم.

مارگزیدگی

مارگزیدگی از مواردی است كه خیلی باید در مورد آن هوشیارانه و با دقت عمل كرد؛ چرا كه هرگونه غفلت ممكن است منجر به عوارض خطرناكی برای فرد شود. بنابراین لازم است مصدوم را حتما و در اسرع وقت به مراكز درمانی منتقل كنیم تا تحت مراقبت های لازم قرار گیرد.

همانطور كه میدانید كلیه مارها سمی نبوده ودر واقع به دو دسته سمی و غیر سمی تقسیم می شوند. مارهای سمی خود از نظر میزان سمی بودن یكسان نبوده و با هم فرق دارند. همچنین از نظر شكل ظاهر نیز مارهای سمی و غیر سمی تفاوتهای آشكاری دارند. روشهای گوناگونی برای شناخت مارهای سمی و غیر سمی وجود دارد که در اینجا از ذکر این روشها خودداری می کنیم. شاید مناسب ترین و مفیدترین رویکرد این باشد که همه مارها را سمی قلمداد کنیم. در نزدیک شدن به مارها دقت کنیم و به هیچ عنوان خود را در شرایط خطر قرار ندهیم.
در صورتی که خود شما و یکی از همراهان دچار گزش یک مار شد، چه باید بکنیم و چه نباید؟ اولین و مهمترین نکته چه در مارگزیدگی و چه در تمام آسیب دیدگی های دیگر لزوم حفظ آرامش است. استرس درصد بالایی از کارایی شما را از بین می برد. لزومی ندارد بترسید. شما گام در راهی گذاشته اید که پر از خطر است. قطعا شما انسان خطرپذیری بوده اید که پا در جنگل، کویر و یا کوهستان گذاشته اید. آرامش خود را حفظ کنید و مطمئن باشید که می توانید خود و یا دوست خود را نجات دهید.

اطراف را به دقت نگاه کنید و مطمئن شوید که مار یا مارهای دیگر در محل وجود ندارند. در صورت وجود، ترجیحا به جای سعی در کشتن مار سریعا از محل دور شوید. در صورتی که خطری وجود ندارد به هیچ عنوان مصدوم را وادار به حرکت نکنید. به دقت محل گزش را بررسی کنید. در مارهای سمی محل گزش به صورت یک یا دو سوراخ نسبتا عمیق است. در صورتی که محل گزش به صورت یک ردیف دندان بود می توانید خیالتان از بابت سمی نبودن مار راحت باشد و مطمئن شوید که شما یا دوستتان از گزش مار نخواهد مرد! سوزش، تورم، قرمزی محل، تهوع، استفراغ، سرگیجه، کاهش فشار خون، ضعف و بسیاری علائم دیگر ممکن است در اثر گزش مار سمی ایجاد شود. البته وجود این علائم و علائم دیگر و شدت و ضعف آنها به عواملی همچون میزان سم، نوع مار و حساسیت فرد دارد.

اكثر گزیدگی ها در ناحیه دست و پاها اتفاق می افتد. بنابراین توصیه می شود (در مورد مارهایی كه سم آنها از طریق اختلال در عملكرد دستگاه عصبی عمل می كند مانند مار كبری و مار مرجانی) با استفاده از پارچه یا باندی كه حدود 4 تا 5 سانتی متر عرض داشته باشد، بالا و پایین محل گزیدگی را ببندید كه البته این كار باید با رعایت اصول انجام شود. باند یا پارچه را طوری ببندید كه یك انگشت براحتی از زیر آن عبور كند و مانع مصدود شدن خون سرخرگی نشود.

توجه: در صورتی كه محل گزش در نزدیكی مفاصل است، از قرار دادن نوار در دو سمت مفصل خودداری كنید و نوار مورد نظر را فقط در بالای زخم (سمتی كه به تنه مصدوم نزدیك تر است) ببندید.

انتهای زخمی را پایین تر یا هم سطح قلب قرار دهید. زیور آلات، ساعت یا لباس های تنگ را از اندام گزیده شده خارج كنید. استفاده از دستگاه پمپ مكنده ی مخصوص در 30 دقیقه اول مارگزیدگی توصیه می شود. در صورتی كه پس از 5 تا 10 دقیقه بعد از گزیدگی به بیمار رسیدید، توسط ساكشن كردن می توانید 25-50% زهر را خارج كنید. در صورت در اختیار داشتن محلول آنتی سپتیك یا صابون سطح زخم را با آن شستشو دهید.

در نقطه گزیدگی و درست با همان عمقی كه نیش مار فرو رفته است (سطحی و حدود 4 میلی متر) یك برش خطی بدهید. هیچ گاه روی ناحیه را برش ضربدری ندهید زیرا این كار ریسك بریده شدن اعصاب و عروق خونی را افزایش می دهد. زخم باید حدود 20 دقیقه ساكشن شود. در صورتی كه نجات دهنده خود زخم بازی در دهان یا اطراف دهان داشته باشد، باید از این كار اجتناب نماید. مایع زخم كه توسط ساكشن دهانی خارج می گردد، باید مرتبا دور ریخته شود. با این حال اگر احتملا بلعیده شد، جای نگرانی نیست؛ زیرا زهر در معده بی اثر می شود. بسیاری از متخصصین با ساکشن دهانی مخالفند. اما احتمالا شما هم با این نظر موافقید که هر کاری برای نجات جان خود و یا دوستتان که می توانید باید انجام دهید.

در صورت امكان اطلاعات صحیحی در مورد شكل مار به دست آورید. هرگز به بیمار اجازه ندهید كه راه برود. بعد از انجام اقدامات گفته شده مصدوم را سریعا به مراكز درمانی منتقل كنید. به یاد داشته باشد که حتی با انجام یک ساکشن به موقع و دقیق باز هم مقداری از سم در خون مصدوم وجود دارد که باید با کمک پادزهر مناسب حذف شود.

نكته: سم بعضی از مارها (مثل ماركبرا و مار مرجانی) بر روی سیستم عصبی اثر می گذارد و با فلج كردن عضلات تنفسی باعث خفگی و مرگ فرد می گردد. ارایه ی كمك های اولیه مناسب، به ویژه انجام تنفس مصنوعی (احیای قلبی – ریوی) در نجات زندگی این افراد از اهمیت خاصی برخوردار است.

اصلاحیه:
بخش زیادی از اطلاعات کمک های اولیه که در این بخش نوشته شده اخیرا مورد سوال واقع شده و حتی منسوخ گردیده. به عنوان مثال دیگه بستن بالای محل گزیدگی، نشتر زدن و گذاشتن یخ موارد ممنوعه برای گزیدگی ها هستن. در فرصت مناسب اطلاعات آپدیت اینجا گذاشته میشه.

Dr Ernesto
12-10-2011, 12:03 PM
اصلاحیه:
بخش زیادی از اطلاعات کمک های اولیه که در این بخش نوشته شده اخیرا مورد سوال واقع شده و حتی منسوخ گردیده. به عنوان مثال دیگه بستن بالای محل گزیدگی، نشتر زدن و گذاشتن یخ موارد ممنوعه برای گزیدگی ها هستن. در فرصت مناسب اطلاعات آپدیت اینجا گذاشته میشه.

من در مورد مار نمیدونم،ولی یه بار زنبور گاوی منو نیش زد و یه کارگر افغانی بالای دستمو محکم بست و با چاقو محل گزش رو شکافت و خونش رو مکید و میریخت بیرون.اگه نبود شاید میمردم.تازه بعدش هم دچار گرفتگی عضلات به خصوص گردن شدم.
کار اون افغانی،باعث نجاتم شد،ولی از مار و عقرب خبر ندارم

Mehdi
12-10-2011, 12:19 PM
من در مورد مار نمیدونم،ولی یه بار زنبور گاوی منو نیش زد و یه کارگر افغانی بالای دستمو محکم بست و با چاقو محل گزش رو شکافت و خونش رو مکید و میریخت بیرون.اگه نبود شاید میمردم.تازه بعدش هم دچار گرفتگی عضلات به خصوص گردن شدم.
کار اون افغانی،باعث نجاتم شد،ولی از مار و عقرب خبر ندارم
منم بارها این کارو برا خودمم و بقیه انجام دادم و هنوزم فکر می کنم روش خوبیه اما ماجرا اینه که ما متخصص نیستیم و وظیفه داریم به حرفی که از یک مرجع متخصص میشنویم عمل کنیم. در آخرین متدهای ارائه شده گفتن تیغ زدن، مکیدن، بستن، یخ گذاشتن ممنوع. ما هم وظیفه داریم بگیم چشم. همین :3:

روش هایی که در کمک های اولیه استفاده میشه هر چند سال یک بار تغییر می کنه. من در طول 10 سال گذشته 3-4 بار دوره کمک های اولیه را گذروندم و هر دفعه مجبور شدم نصف آموخته هایی که داشتم را دور بریزم چون روش های جدید چیز دیگه ای میگفتن. این دوره آخری که الان دارم میگذرونم که شاهکار همه دوره ها بوده. همه چی از اساس تغییر کرده :3:

Shahram
17-10-2011, 10:46 PM
منم بارها این کارو برا خودمم و بقیه انجام دادم و هنوزم فکر می کنم روش خوبیه اما ماجرا اینه که ما متخصص نیستیم و وظیفه داریم به حرفی که از یک مرجع متخصص میشنویم عمل کنیم. در آخرین متدهای ارائه شده گفتن تیغ زدن، مکیدن، بستن، یخ گذاشتن ممنوع. ما هم وظیفه داریم بگیم چشم. همین :3:

روش هایی که در کمک های اولیه استفاده میشه هر چند سال یک بار تغییر می کنه. من در طول 10 سال گذشته 3-4 بار دوره کمک های اولیه را گذروندم و هر دفعه مجبور شدم نصف آموخته هایی که داشتم را دور بریزم چون روش های جدید چیز دیگه ای میگفتن. این دوره آخری که الان دارم میگذرونم که شاهکار همه دوره ها بوده. همه چی از اساس تغییر کرده :3:

ممنون از طرح این مطلب.
بله طبق آخرین متدها دیگه مکش انجام نمی شه. چه در مورد مار و چه عقرب. هر دو منجر به افزایش ضایعات موضع گزش می شه و عملا مقداری از سم که با این روش خارج می شه ناچیزه. مقالات علمی که این رو روی حیوانات آزمایش کردند تو لینک پایین هستند:
You can see links before reply(05)02106-2/abstract

You can see links before reply(03)00813-8/abstract

البته بدون عضویت نمی تونید متن اصلی مقالات رو بگیرید ولی همون خلاصه رو هم ببینید مطلب دستتون میاد.
مکش تنها اثری که می تونه داشته باشه افزایش روحیه فرده چون مهم هست که فرد آرام باشه. ولی عوارضش جدیه
بستن تورنیکه هم همین طور باعث ایجاد ضایعه می شه ولی بی حرکت کردن عضو و پایین تر از سطح قلب گرفتن توصیه می شه.
چیزی که خیلی مهم هست تکنیک های محلی (نه افراد محلی بلکه قابل استفاده و تست شده رو موجودات اون محل) باید جدی گرفته بشه. اکثر روشهایی که ما در ایران استفاده می کنیم چیزهایی هست که تو کشورهای دیگه تست شده. :2:
من که از این مطالب استقبال می کنم مهدی جان :4:
فقط یه سوال: کمپرس سرد واسه مارگزیدگی رو می دونم نباید انجام داد ولی واسه عقرب هم همین طوره ؟ من واسه عقرب رو همچنان کمپرس سرد می بینم تو مطالب واسه کاهش درد. البته لیدوکائین هم هست ولی کمپرس سرد ساده و کم عوارض تره. این درسته ؟ روش دیگه ای واسه کاهش درد عقرب استفاده می شه ؟

Mehdi
18-10-2011, 09:55 AM
فقط یه سوال: کمپرس سرد واسه مارگزیدگی رو می دونم نباید انجام داد ولی واسه عقرب هم همین طوره ؟ من واسه عقرب رو همچنان کمپرس سرد می بینم تو مطالب واسه کاهش درد. البته لیدوکائین هم هست ولی کمپرس سرد ساده و کم عوارض تره. این درسته ؟ روش دیگه ای واسه کاهش درد عقرب استفاده می شه ؟
کمپرس برای عقرب هنوز پیشنهاد میشه اما برای مار نه.
تا جایی که می دونم یه امدادگر اجازه استفاده از هیچ مسکنی را نداره. البته منظورم از مسکن تزریقیه که اثر سریع و پرقدرتی دارن. مسکن در مراحل پیش بیمارستانی ممکنه باعث کاهش تمرکز و توجه مصدوم و امدادگر نسبت به آسیب دیدگی بشه.

مصطفی شهریاری
18-10-2011, 01:22 PM
سلام عزیزان
مطالب من همشون تجربی هست و اکادمیک نیست.درنتیجه احتمال اشتباه زیاد هست .لطفا با تحقیق بیشتر تکمیل فرمائید.

اولین کار اینه که در کلاسهای اکوتوریستی مثل اموزش تزریقات و طبیعت گردی ...شرکت کنید
بهترین کار این هست که در مورد محلی که میروید اطلاعات بیشتر کسب کنید نوع خزندگان و نوع پادزهر.
محل کمپ بیشتر جاهای مرطوب انتخاب شود.
دور کمپ مقداری گیاهان بو دار مثل پونه.روزماری.نعنا.شیرین بیان.خردل.گل برنجاس .وووو خرد کرده بریزید.
بهترین کار بعد از گزیدگی تزریق پادزهر هست توجه کنید نوع پادزهر با نوع گزش همخانی داشته باشد.
در صورتی که پادزهر نبود باید سرعت عمل خیلی سریع باشد ..روی گزش را کمی چاک میزنید برای اینکه زهر و خون ابه وارد دهانتون نشه یه پلاستیک روش میندازیم و مک بزنید تا زهر خارج بشه..ابزاری را که میخوائید چاک بزنید اگر استریل نیست روی اتیش بگیرید تا ضد عفونی بشه ..
مصدوم را تا جائی که میتونه شیر به خوردش بدید .
قسمت گزیده را تا جائی که امکان داره پائین تر از بدن قرار بدید.
مصدوم را هر چه سریعتر به اولین درمانگاه انتقال دهید.
مقداری برگ کردو یا موسیر یا سیر و یا گیاهان ضد سم بکوبید و روی جای گزیده شده ببندید.
امیدوارم هیچ وقت این موارد به کار نیاد درود بر انوبانینیها