PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : فرهنگ آفرود

احمد نهاوندي
17-02-2013, 02:03 PM
آقا مهدی به فکر رفتن با ماشین در شن و رمل نباشید که به روز ما دچار میشید...

You can see links before reply

سلام عزیزان ،تصور کنید برای آرامش یافتن و استفاده از طبیعت بکر ،به کوه ، جنگل ویا کویر - بیابان رفته اید ، شنیدن سکوت یا صدای طبیعت رو تمرین میکنید ناگهان غرش نا هنجار ماشین یا موتور ( اونم نه یکی یا دوتا ) فضا رو پر میکنه . دوستانی که برنامه ی ریگ سرا - گاو خونی بودند این تجربه را دارند .
بدون تعرف میگم : خانم ها وآ قایان آفرودی جاده های سخت وخطر ناک ، مسیر های سواره رو پر پیچ و خم ، شیبدار ....
ارزانیتان ، بتازید حالشو ببرید . ولی خواهش میکنم مناطق بکر طبیعت و غیر سواره رو که مال پیاده هاست را اشغال نکنید . ( تقسیم اراضی ) ، تقاضا میکنم زمین بکر را شخم نزنید .
هیچ با خود فکر کرده اید که شیار هایی که لاستیک ماشین شما در زمینهای شیبدار ایجاد میکند بعد از بارندگی چه وضعی پیدا میکند .
بوته های نو رسی که زیر چرخ ماشین شما له میشود را تصور کنید .....
اخیرن به کوهنوردان تو صیه میشود برای صعود وفرود از دامنه های کوه مسیر جدید باز نکنند واز مسیر های پاخور قبلی استفاده کنند تا طبیعت شیار نخورد.
( جای بحث جاده سازی _ اکتشاف معدن - رفت و آمد محیط بانان وکارکنان هواشناسی و..... اینجانیست )
رابطه ی احترام به حقوق دیگران با اینکه من ماشینمو وردارم وهرجا دلم خواس بتازم (منظور مسیر های غیر سواره رو است ) چه طوریه .
(مسیری مثل برنامه ی کوه رنگ آقا شهرام حقوق فردی هیچ کسی را محدود نمی کنه ) و هیچ اشکالی نداره خیلی هم خوبه .
حالا ضمن پوزش فراوان از حسین آقا و یاور همراهشون ، واحترام به خواسته ی آنها (اصلن قرار نیست همه مثل من فکر کنند یا حرف منو قبول کنند ) از همه ی عزیزان وبینندگان سایت آنو بانی نی خواهش میکنم که دیدگاه این نوشته را نقد یا اصلاح یا تقویت کنند . لازم نیست تعارف کنیم اصلن دوست بودن یعنی نقد کردن . میتونیم دوست باشیم و برخی از نظر های همدیگر را قبول نکنیم . قرار نیست همه مثل هم باشیم . گفتن بهتر از نگفتن است .

Mehdi
17-02-2013, 03:06 PM
خیلی موافقم احمد آقا
یکی از آزاردهنده ترین صداها در طبیعت همین صدای غرش ماشین ها و موتورهاست :17:

Shahram
17-02-2013, 05:27 PM
ممنون آحمدآقا.
واسه این بخش داشتم یه سری مطلب رو جمع می کردم که هنوز کامل نشدند. منتها چند مورد رو که به نظرم خوبه یادمون باشه اضافه می کنم. امیدوارم دوستانی مثل شما هم نکات مهم رو اضافه کنند.
-------------------------------------------

وقتی شما با ابزاری که جزو طبیعت نیست و سر و صدا و مواد مضر از قبیل روغنها و دود و ... تولید می کند وارد یک محیط طبیعی می شوید رعایت نکاتی ساده و مهم می تواند از آسیب دیدن طبیعت کاسته و بر لذت سفر اضافه کند.
در این قسمت موارد مهم جمع آوری می شود.به امید آنکه همه رعایت کنیم تا سفرهای سالمی داشته باشیم.

1- هر گونه نشت روغن و بنزین را جدی بگیریم. علاوه بر آسیب به طبیعت می تواند خبر از یک مشکل جدی و گیر افتادن برای ما نیز باشد.
2- تا حد ممکن آرامش محیط را به هم نزنیم. ورود هر خودرو با کلی سر و صدا همراه است که بسیاری از آنها غیر لازم و اضافی است. ما مهمان طبیعت هستیم پس به آرامش طبیعت و همسفران دیگر و جانواران منطقه احترام بگذاریم.
3- تا جای ممکن از ورود خودرو به آب دوری کنید. باور کنید با کمی چسب و وارنیش تمام خودروها ضدآب می شوند و عبور با خودرو هیچ افتخاری برای خودروی شما نیست. با هر ورود مقادیر زیادی آلاینده وارد آبها می شوند.
4- در زمان استفاده از وینچ و امثال آن و استفاده از درختان، به جای زنجیر و سیم بکسل از تسمه استفاده کنید تا به درخت آسیب نرسانید و یا از پارچه و یا پتو و مشابه اون استفاده کنید. کشش چند نی به راحتی به درخت آسیب زده و حتی می تواند آن را از جا بکند.
5- در مسیرهای جنگلی تا جایی که مجبور نشدید وارد محیط با رویش زیاد گیاهان نشوید. با این کار ممکن است کلی از گونه های گیاهی و جانوری را از بین ببرید و علاوه بر آن امکان آسیب به خودتان و یا گیرافتادن نیز بالا می رود.

حسین
08-07-2013, 01:34 AM
سلام عزیزان ،تصور کنید برای آرامش یافتن و استفاده از طبیعت بکر ،به کوه ، جنگل ویا کویر - بیابان رفته اید ، شنیدن سکوت یا صدای طبیعت رو تمرین میکنید ناگهان غرش نا هنجار ماشین یا موتور ( اونم نه یکی یا دوتا ) فضا رو پر میکنه . دوستانی که برنامه ی ریگ سرا - گاو خونی بودند این تجربه را دارند .
بدون تعرف میگم : خانم ها وآ قایان آفرودی جاده های سخت وخطر ناک ، مسیر های سواره رو پر پیچ و خم ، شیبدار ....
ارزانیتان ، بتازید حالشو ببرید . ولی خواهش میکنم مناطق بکر طبیعت و غیر سواره رو که مال پیاده هاست را اشغال نکنید . ( تقسیم اراضی ) ، تقاضا میکنم زمین بکر را شخم نزنید .
هیچ با خود فکر کرده اید که شیار هایی که لاستیک ماشین شما در زمینهای شیبدار ایجاد میکند بعد از بارندگی چه وضعی پیدا میکند .
بوته های نو رسی که زیر چرخ ماشین شما له میشود را تصور کنید .....
اخیرن به کوهنوردان تو صیه میشود برای صعود وفرود از دامنه های کوه مسیر جدید باز نکنند واز مسیر های پاخور قبلی استفاده کنند تا طبیعت شیار نخورد.
( جای بحث جاده سازی _ اکتشاف معدن - رفت و آمد محیط بانان وکارکنان هواشناسی و..... اینجانیست )
رابطه ی احترام به حقوق دیگران با اینکه من ماشینمو وردارم وهرجا دلم خواس بتازم (منظور مسیر های غیر سواره رو است ) چه طوریه .
(مسیری مثل برنامه ی کوه رنگ آقا شهرام حقوق فردی هیچ کسی را محدود نمی کنه ) و هیچ اشکالی نداره خیلی هم خوبه .
حالا ضمن پوزش فراوان از حسین آقا و یاور همراهشون ، واحترام به خواسته ی آنها (اصلن قرار نیست همه مثل من فکر کنند یا حرف منو قبول کنند ) از همه ی عزیزان وبینندگان سایت آنو بانی نی خواهش میکنم که دیدگاه این نوشته را نقد یا اصلاح یا تقویت کنند . لازم نیست تعارف کنیم اصلن دوست بودن یعنی نقد کردن . میتونیم دوست باشیم و برخی از نظر های همدیگر را قبول نکنیم . قرار نیست همه مثل هم باشیم . گفتن بهتر از نگفتن است .

دوست عزیز با نظرت کاملأ موافقم ولی آیا مشکل طبیعت ما صدای خودرو ها و از این جور حرفهاست؟؟؟ سالیانه چند صد هکتار از جنگلهای ما تبدیل به زمینهای کشاورزی میشه و هیچکس نه میبینه نه میشنوه؟؟؟ هیچ میدونی میانگین روزانه چند صد کیلو زباله غیر بازیافتی به طبیعت ما رها میشه؟؟؟ هیچ میدونی روزانه ده ها اصله درخت برای مصارف تجاری بریده میشه؟؟؟ هیچ میدونی روزانه چقدر شکار غیر مجاز انجام میشه و هیچکس صداش در نمیاد؟؟؟
فقط نشستیم میگیم آفرودیست ها خرابکار طبیعتند گردشگران تغییر دهنده فرهنگ مناطقند و از این جور حرفها، هیچوقت نیومدیم فرهنگ سازی کنیم و آموزش صحیح بدیم که آفرود چیه و طبیعت گردی چیه...
به هر حال خرابکاری طبیعت چه از نوع آفرود باشه چه از نوع گردشگری پیاده چه از نوع علمی و... باشه خلاف اخلاق طبیعت گردیه و باید جلوش ایستاد.

Ali.Goli
08-07-2013, 11:05 AM
احمد آقا بزرگ ماست. حسین آقای گل هم که ارادت داریم خدمتشون.
پی نوشت حرف های هر دو دوست عزیز باید گفت که کلا موضوع اینکه باید هر کس به سهم خودش قدمی برای کمتر آسیب زدن به طبیعت بگیره.
در خصوص آفرود هم باید توجه بیشتری انجام داد تا از ماشین هامون به عنوان کفش هامون در دیدن مناطق زیبا استفاده کنیم. بالاخره همه توانایی بدنی دوستان حرفه ای رو ندارند و نمی تونند کوله بکشند یا طولانی راه برند، از طرفی علاقه دارند برخی مناطق زیبا رو ببینند. همونجور که همه کسانی که به طبیعت میرن آشغال هاشونو بر نمی گردونن، همه آفرودر ها هم رعایت طبیعت رو نمی کنن! تنها فرقش اینه که اون دسته مراعات کن آفرود برو ها تو چشم نیستند چون ارتباطاتشون با دوستان دیگه کمه، یک علتش هم اینه که فضایی ایجاد نشده که دوستان بی ماشین و اهل پیاده با دوستان مراعات کن آفرود برو همسفر بشن. اما تا دلت بخواد اضافه هیجان طلب های بی دقت که نمی دونم دقیقا قصدشون چیه، به جای پیست های آفرود در طبیعت و در جایی که کلی آدم نشسته یا داره پیاده راه میره کلی گرد و خاک به پا میکنند و توجه منفی جلب میکنند. امیدوارم ما بتونیم کمی این دیدگاه ها رو عوض کنیم و یک چیز میانه ای جا بیافته.

حسین
09-07-2013, 12:48 AM
احمد آقا و علی جان
فرمایشات شما دو بزرگوار درست و منطقی، ولی همه انسانها یکجور نیستن، بنده آفرودیست هایی رو میشناسم که بسیار خرابکار طبیعتند و هر بار میرن طبیعت کلی آسیب میرسونن به طبیعت، از اون طرف آفرودیست های دیگری رو میشناسم که یک جمعه در میون میرن جنگل ابر خودمون ، برای جمع آوری زباله و ماشینشون رو پر میکنن از زباله های بجا مونده از طبیعت گردان طبیعت گردان نما !!!
به هر حال در هر جامعه ای همه جور آدمی هست و نباید به صرف اینکه عده ای خرابکار طبیعتند جمع ببندیم و همه رو گناهکار فرض کنیم...

احمد نهاوندي
09-07-2013, 03:39 PM
علی آقای گل که واقعن گلی،حسین آقای مهربان ،که تا حالا خدمت نرسیدم .
سلام ، از محبتتون سپاسگزارم.
نه قاضی ام که حکم بدم ، نه مدعی و... که باز خواست کنم ونه (نماینده ) که قانون و مقررات وضع کنم .
فقط یک آدمم که فکر میکنم خواستن و خواهش کردن بهتر از سکوت است . ماضامن کسایی که خیلی کارا میکنن نیستیم ، البته از اونا هم خواهش میکنم ولی فکر نکنم اینجا سر بزنند . جای دیگه ای هم دست رسی ندارم.
ماییم و موج سودا شب تا به روز تنها خواهی بیا ببخشا خواهی برو ( وفا ) کن
با اجازه ی مولانا (جفا ) را وفا نوشتم.

.saye.
03-06-2014, 07:11 PM
آب را گل نکنیم.

هر جایی آفرود یا به اصطلاح بیراهه نوردی نکنیم!

21312

1-رد چرخ خودرو باعث کوبیده شدن خاک میشه و عملا خاکی که چرخ خودرو از روی اون عبور کرده باشه نسبت به خاک مجاور قابلیت رشد گیاه رو از دست میده! همین دلیل هست که در مناطق مختلف که راه خاکی وجود داره شما بر روی رد خودرو هیچ گیاهی نمی بینید.

2-از رد دیگران استفاده کنیم. طبیعت رو خط خطی نکنیم. مسلم بدونیم یک راه در یک منطقه بکر هم زیباتره و هم آسیب کمتری به طبیعت وارد میشه.

3-بسیاری از مناطق سرسبز کوهستانی مراتع حیات وحش هستند و تخریب اونها با رد خودرو باعث نابودی زیستگاه اونها میشه.

4-از روی بوته ها، درختچه ها و گلها عبور نکنیم. چه بسا لانه بسیاری از جانوران باشند.

5-از هر تپه و کوهی با خودرو بالا نریم. بعضی آثار طبیعی مثل چشمه دیو آسیاب لار و... قرنها و شاید هزاران سال طول کشیده تا تشکیل بشه و بالا رفتن از اونها با خودرو باعث تخریب و بد منظر شدنشون میشه. بالا رفتن از هر تپه و کوهی نه تنها افتخار نیست بلکه نشان دهنده بی توجهی ما به طبیعت کشورمون هست. شاید سالها طول بکشه تا رد یک خودرو در طبیعت از بین بره!

6-بعضی مناطق زیستگاه حیات وحش است و صدای خودرو باعث ترس اونها میشه. چه بسا این ترس باعث بشه که اونها تصمیم به تغییر زیستگاهشون بگیرن و در این راه یا جونشون رو از دست بدن و یا شکار بشن. کمی پیاده روی هم برای سلامتی بهتره هم نشان دهنده فهم بالای ما و احترام به طبیعته.

7-حتی الامکان با خودرو وارد رودخانه ها نشیم. وارد شدن خودرو به رودخانه باعث آغشته شدن آب به روغن، گریس و سایر مشتقات نفتی که در خودرو استفاده شده خواهد شد و علاوه بر آلوده کردن آب شرب انسان و حیوان به خودرو هم آسیب میرسونه.

8-هنگام شب صدای موزیک خودرو رو بلند نکنیم. صداهای ناهنجار در طبیعت باعث ترس حیات وحش میشه. مطمئن باشید لذتی که سکوت شبهای طبیعت به شما میده رو با هیچ چیز عوض نخواهید کرد. تا حالا فکر کردید چرا در کویر مرنجاب حیات وحشی وجود نداره؟ این منطقه در سال های نه چندان دور یکی از مناسبترین زیست گاه های کویر مرکزی ایران بوده که به دلیل همین رفتارها، بسیاری از حیات وحش، اون منطقه رو ترک کردن و یا از بین رفتن.

9-زیستگاه های طبیعی ایران به صورت جزیره ای هست. به این معنی که یک زیستگاه به وسیله شهر ها و روستا ها محاصره شده و عملا ارتباطی بین زیستگاه ها وجود نداره. اگر جانوری قصد تغییر زیستگاهش رو داشته باشه لزوما باید از میان جوامع انسانی عبور کنه. این یکی از دلایلی هست که هر هفته یک پلنگ جان خودش رو در جاده ها و یا روستا ها از دست میده.

10-حداکثر با 5 خودرو به طبیعت بریم. بیش از این هم باعث تخریب طبیعت و هم باعث ترس حیات وحش خواهیم شد.

11-زباله هایی که در طبیعت تولید میکنیم رو پس از جمع آوری در کیسه های زباله در روستاها رها نکنیم. اونها رو با خودمون به شهر های بزرگ برگردونیم. روستاییان یا زباله ها رو در طبیعت رها میکنند و یا اون ها رو میسوزونن و خود این عمل باعث تخریب محیط زیست میشه.

نسبت به طبیعت حساس باشیم. طبیعت ایران بسیار شکننده شده و توجه همه ما رو طلب میکنه!

محسن ادیب

(You can see links before reply)

buy
05-06-2014, 02:09 PM
آی گل گفتی

Alidabirirad
25-10-2018, 01:30 AM
به نظر من اگر آفرود را بتوان با یک سری اصول که شامل احترام به طبیعت هم می شود انجام داد میتونه یک سرگرمی مفرح برای جوانان باشه.