توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : رول بار
رول بار
رول بار یا همان آهن کشی داخل خودروهای دودیفرانسیل، ایمنی اتاق را بوسیله اتصال به شاسی تامین می کند و به هنگام واژگونی خودروها در مناطق صعب العبور ، از سرنشینان حفاظت می کند . رول بارها به وسیله اتصالات مورب و دقیق ، تحمل ضربات و فشارهای ناشی از وزن خودرو را دارند . امروزه این اتصالات به وسیله کامپیوتر طراحی می شود تا بیشترین تحمل را در برابر ضربات وارده ، داشته باشد. اتصالات داخلی خودرو ، به کمک جوش های قوی به شاسی متصل می شود. انواع رول بارها برای مصارف گوناگون ساخته می شوند. رول بارهای مخصوص مسابقات به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که پس از واژگونی خودرو ، جان راننده و سرنشینان آن حفظ شود. قطر لوله های استفاده شده بر حسب نوع استفاده به صورت های مختلفی انتخاب می شود. درمسابقات حرفه ای و در مناطقی که خطر واژگونی بیشتر وجود دارد از لوله هایی قطورتر و مقاوم تر استفاده می شود. در مدل های حرفه ای روی لوله ها را با ترکیبی از ابر و فوم می پوشانند تا از صدمات احتمالی ناشی از برخورد ، جلوگیری به عمل آید . در ادامه انواع رول بار را برایتان به صورت مصور توضیح خواهیم داد .
اولین نوع رول بارها ، مدلی است که بر روی بدنه خودرو، به وسیله پیچ های مقاوم متصل می شود و به صورت متحرک عمل می کند تا در استفاده روزمره از اتاق جدا و در مواقع نیاز به آن وصل شود . مقاومت این گونه از رول بارها کمتر از سایر مدل هاست و در هنگام واژگونی اتومبیل در فشار اولیه، شکل اصلی اتاق از بین می رود ؛ ولی ایمنی سرنشینان تا حد زیادی حفظ می شود . این گونه رول بارها هیچ گونه اتصالی به شاسی ندارند و از نوع فانتزی آن محسوب می شوند .
You can see links before reply
دومین نوع رول بارها ، مدلی است که به وسیله لوله ای مقاوم و قطور و اتصالات مورب و دقیق، شکل کلی رول بار را درون کابین خودرو تشکیل می دهد و هم چنین بعد از سوراخ کردن زیر آنها ، به سمت شاسی کشیده شده و با اتصالات قوی و جوش های مقاوم ، در برابر هرگونه ضربه و فشار ناشی از واژگونی ، امنیت سرنشین را تامین کرده و شکل اتاق را نیز حفظ می کند . رول بارهای حرفه ای و متصل به شاسی، به ۲ مدل کشیده می شود . مدل اول از داخل خودرو کشیده شده و تا حد زیادی فضای داخلی خودرو را کم کرده و از انعطاف راننده می کاهد ولی شکیل تر و نیز مقاوم تر می باشد. نوع دوم، از خارج بدنه اتومبیل و چسبیده به آن کشیده شده و از روی سقف امتداد می یابد و به شاسی منتهی می شود . این نوع از لحاظ ایمنی در سطح بالایی قرار دارد ولی حجم خارجی خودرو را زیاد می کند . این گونه از رول بارها معمولا در سقف خودرو به باربند متصل می شود که بر زیبایی خشن خودرو می افزاید. رول بار در مسابقات ، برای شرکت کنندگان الزامی بوده و هرگز اتومبیل فاقد رول بار ، اجازه شرکت در مسابقات ، اعم از خارجی و داخلی را ندارد . در بسیاری از مسابقات داخلی قهرمانی کشورمان بارها دیده شده که به یمن تجهیزاتی مانند رول بار ، رانندگان اتومبیلهایی که واژگون شده اند هیچ گونه آسیبی متوجه شان نشده و در بعضی از موارد دوباره به مسابقه برگشته اند .
طریقه ساخت برخی از رول بارها به قدری حرفه ای و دقیق است که گویی این حجم لوله ها و اتصالات اضافه شده جزئی از خود اتومبیل هستند.
Captain Slow
31-01-2013, 12:04 AM
البته نباید فراموش کرد که رولبار مقاومت پیچشی شاسی رو به شدت افزایش میده و تاثیرش رو هندلینگ خیلی زیاده.
sankar
31-01-2013, 07:27 PM
رول بار
رول بار یا همان آهن کشی داخل خودروهای دودیفرانسیل، ایمنی اتاق را بوسیله اتصال به شاسی تامین می کند و به هنگام واژگونی خودروها در مناطق صعب العبور ، از سرنشینان حفاظت می کند . رول بارها به وسیله اتصالات مورب و دقیق ، تحمل ضربات و فشارهای ناشی از وزن خودرو را دارند . امروزه این اتصالات به وسیله کامپیوتر طراحی می شود تا بیشترین تحمل را در برابر ضربات وارده ، داشته باشد. اتصالات داخلی خودرو ، به کمک جوش های قوی به شاسی متصل می شود. انواع رول بارها برای مصارف گوناگون ساخته می شوند. رول بارهای مخصوص مسابقات به گونه ای طراحی و ساخته می شوند که پس از واژگونی خودرو ، جان راننده و سرنشینان آن حفظ شود. قطر لوله های استفاده شده بر حسب نوع استفاده به صورت های مختلفی انتخاب می شود. درمسابقات حرفه ای و در مناطقی که خطر واژگونی بیشتر وجود دارد از لوله هایی قطورتر و مقاوم تر استفاده می شود. در مدل های حرفه ای روی لوله ها را با ترکیبی از ابر و فوم می پوشانند تا از صدمات احتمالی ناشی از برخورد ، جلوگیری به عمل آید . در ادامه انواع رول بار را برایتان به صورت مصور توضیح خواهیم داد .
اولین نوع رول بارها ، مدلی است که بر روی بدنه خودرو، به وسیله پیچ های مقاوم متصل می شود و به صورت متحرک عمل می کند تا در استفاده روزمره از اتاق جدا و در مواقع نیاز به آن وصل شود . مقاومت این گونه از رول بارها کمتر از سایر مدل هاست و در هنگام واژگونی اتومبیل در فشار اولیه، شکل اصلی اتاق از بین می رود ؛ ولی ایمنی سرنشینان تا حد زیادی حفظ می شود . این گونه رول بارها هیچ گونه اتصالی به شاسی ندارند و از نوع
سلام
اطلاعات من در این زمینه کاملا ناقص هست اما جایی خوندم نباید رولبار رو به شاسی جوش داد باید با پیچ و مهره این اتصال رو به وجود آورد.
کسی نظری داره؟
Shahram
03-02-2013, 09:49 AM
سلام
اطلاعات من در این زمینه کاملا ناقص هست اما جایی خوندم نباید رولبار رو به شاسی جوش داد باید با پیچ و مهره این اتصال رو به وجود آورد.
کسی نظری داره؟
من هم برام سوال هست که کدوم حالت بهتر می تونه باشه ولی همه اونهایی که دیدم جوش بودند پیچ ندیدم. به نظرم پیچ و مهره نمی تونه جلوی پیچشها و چرخشها و ضربات ناگهانی رو بگیره.
sankar
03-02-2013, 03:05 PM
من هم برام سوال هست که کدوم حالت بهتر می تونه باشه ولی همه اونهایی که دیدم جوش بودند پیچ ندیدم. به نظرم پیچ و مهره نمی تونه جلوی پیچشها و چرخشها و ضربات ناگهانی رو بگیره.
اما باید در نظر بگیریم که اتصالات پیچ و مهره در صنعت ساختمان کاملا قابل اطمینان هست
Ali.Goli
03-02-2013, 05:53 PM
اقا با اجازه بزرگترها من یک اظهار نظر کوچولو بکنم البته اول از نگاه یک مهندس مکانیک:3: که دست بر قضا کارش تحلیل تنش لوله هست: اتصالات پیچی اگر درست طراحی بشن در تحمل بار نه تنها باری که اتصالات جوشی تحمل می کنن رو می تنن تحمل کنن بلکه مقاومت نسبت به خستگیشون که ناشی از بارهای دینامیکی هست بیشتر هم هست.
اما از نگاه کسی که یه ماشین آفرود داره و تجربه بستن رول بار پیچ و مهره ای هم داره: به فکر همچین رول باری نباشید! تازه تا می تونید تعداد جوش ها رو کم کنید چون یک جوشکار در حد جوشکارهای خطوط نفت و گاز لازم دارید. هیچ آهنگری ندیدم چنین جوشی بده.
از نگاه کسی که بالاخره یک روز ماشینشو میفروشه: چون خود شاسی معمولا راه نمیده واسه پیچ کردن چند تا قطعه خوش طراحی و کوچیک به شاسی جوش بدید. جای پیچها رو روش در بیارید البته سعی کنید پیچها بار برشی کمتری داشته باشند. بقیه رول بارو جوشی کار کنید و به اون قطعات پیچ کنید و پیش بار هم به پیچ ها بدید. اتصالات پیچی رو زیر ماشین کار کنید که تو دید نباشن. کارو زشت می کنن.
پیچها رو چند وقت یکبار چک کنید. مثل ساختمون نیست که فقط بار استاتیکی داره. بار دینامیکی شلشون می کنه.
البته نباید فراموش کرد که رولبار مقاومت پیچشی شاسی رو به شدت افزایش میده و تاثیرش رو هندلینگ خیلی زیاده.
رول بار تغییر وزن تو ماشین ایجاد میکنه و مهمتر از اون تغییر توزیع وزن که به هندلینگ بسیار مربوطه. اما بسیار بسیار بعید میدونم افزایش یا کاهش مقاومت پیچشی شاسی ربطی به هندلینگ داشته باشه؟! احتمالا مقاومت پیچشی که واژه رایج تو طراحی هر نوع سازه ای از جمله خودرو هست، برای شما تداعی کننده مفهوم دیگه ای هستش.
Shahram
03-02-2013, 08:55 PM
رول بار تغییر وزن تو ماشین ایجاد میکنه و مهمتر از اون تغییر توزیع وزن که به هندلینگ بسیار مربوطه. اما بسیار بسیار بعید میدونم افزایش یا کاهش مقاومت پیچشی شاسی ربطی به هندلینگ داشته باشه؟! احتمالا مقاومت پیچشی که واژه رایج تو طراحی هر نوع سازه ای از جمله خودرو هست، برای شما تداعی کننده مفهوم دیگه ای هستش.
فکر کنم چون جوش راحتتره انجام می شه اکثرا جوش رو انتخاب می کنند. در ضمن ما منتظر عکسهای ماشین شما در بخش تصاویر خودروها هستیم برادر :3:
donkishot
03-02-2013, 09:34 PM
ترجيحا پيچ و مهره ارجهتره ولي اينجا فقط جوش ميدن .
لازم به ذكره كه برج ايفل با اون هيبتش نه جوش داره و نه پيچ و همه اتصالاتش پرچه
sankar
04-02-2013, 03:10 AM
اقا با اجازه بزرگترها من یک اظهار نظر کوچولو بکنم البته اول از نگاه یک مهندس مکانیک:3: که دست بر قضا کارش تحلیل تنش لوله هست: اتصالات پیچی اگر درست طراحی بشن در تحمل بار نه تنها باری که اتصالات جوشی تحمل می کنن رو می تنن تحمل کنن بلکه مقاومت نسبت به خستگیشون که ناشی از بارهای دینامیکی هست بیشتر هم هست.
اما از نگاه کسی که یه ماشین آفرود داره و تجربه بستن رول بار پیچ و مهره ای هم داره: به فکر همچین رول باری نباشید! تازه تا می تونید تعداد جوش ها رو کم کنید چون یک جوشکار در حد جوشکارهای خطوط نفت و گاز لازم دارید. هیچ آهنگری ندیدم چنین جوشی بده.
از نگاه کسی که بالاخره یک روز ماشینشو میفروشه: چون خود شاسی معمولا راه نمیده واسه پیچ کردن چند تا قطعه خوش طراحی و کوچیک به شاسی جوش بدید. جای پیچها رو روش در بیارید البته سعی کنید پیچها بار برشی کمتری داشته باشند. بقیه رول بارو جوشی کار کنید و به اون قطعات پیچ کنید و پیش بار هم به پیچ ها بدید. اتصالات پیچی رو زیر ماشین کار کنید که تو دید نباشن. کارو زشت می کنن.
پیچها رو چند وقت یکبار چک کنید. مثل ساختمون نیست که فقط بار استاتیکی داره. بار دینامیکی شلشون می کنه.
ممنون از توضیح کامل .
شما کار طراحی رول بار هم انجام می دید؟؟؟ شاید اینجا به درد کسی خورد.
Ali.Goli
05-02-2013, 08:59 AM
فکر کنم چون جوش راحتتره انجام می شه اکثرا جوش رو انتخاب می کنند. در ضمن ما منتظر عکسهای ماشین شما در بخش تصاویر خودروها هستیم برادر You can see links before reply
عکس چیه شهرام جون...خودشو میارییم خدمتتون. یه اسب پیر هستش که همراه با دوستان ازش کار می کشیم. قابل شما رو نداره.
ممنون از توضیح کامل .
شما کار طراحی رول بار هم انجام می دید؟؟؟ شاید اینجا به درد کسی خورد.
واقعیتش اینه که آنالیز کردنش با کامپیوتر از دستم بر میاد. قبلا هم از سر تفریح این کار رو کردم. اما خیلی وقت گیره و به صرفه نیست. خودم هم به کمک یکی از دوستاهام که ابزار کار داشت دو بار رو ماشین خودم رول بار بستم. بار اول اجراش افتضاح بود. بار دوم هم قیافه ماشین به دلم ننشست و ترس از گیر پلیس هم داشتم. اون رو هم بازش کردم. خلاصه اش اینکه از تجربه خودم می تونم واسه دوستان چیزی بگم اما پیشنهادم سپردن کار به بعضی از دوستانی که تجربی تو کارگاهاشون کار میکنن، هستش. یکی دو نفری با واسطه میشناسم که اینکارو میکنن و کارشون خوبه ولی واسه یه رول بار چند میلیونی پول میگیرن. خواستید معرفی کنم.
دوستان با اجازه میخوام نظر خودم رو راجع به اینکه جوش بهتره یا پیچ و مهره بگم، شاسی یک سری از خودروها طوری ساخته شده که نباید به هیچ وجه جوشکاری کرد مثل انواع مرسدس بنز (کامیون و سواری) و تمام اتصالات شاسی این خودروها به وسیله پیچ و مهره و پرچ به هم متصل شده اند و اگر خالجوشی روی شاسی این خودروها زده شود به اصطلاح آب شاسی خشک شده و از همان محل ترک میخورد ولی در خودرویی مثل تویوتا جوشکاری روی شاسی هیچ مشکلی بر آن به وجود نخواهد آورد پس قبل از جوشکاری روی شاسی از جنس آن مطمئن شوید.
P.Inferno
28-04-2014, 12:17 AM
رول بار چیز دیگه ای هست . اصطلاحی که به کار بردید اشتباهه. به این roll cage گفته میشه. من ازش سر در میارم و آمادگی این رو دارم روی ماشین انجام بدم. رول بار یه چیز دیگه ست. طراحی با نرم افزار کامپیوتر هم نیست ولی سازنده باید علم این کار رو داشته باشه. البته هیچ اشکال هم نداره که این ها تو نرم افزار مدل بشه
simatak
11-05-2015, 11:17 AM
سلام دوستان
اظهار نظر بنده با توجه به انواع رول بارهایی که دیدم رو خدمتتون عرض می کنم ( رول بار خارج از خودرو ):
رول بار استفاده های زیادی داری که انواع آن به شرح زیره :
الف : زیبایی خودرو آفرود " اولویت در ایران "
ب : قابلیت نصب انواع تجهیزات و باربند بر روی خودرو
ج : مانع از آسیب جدی در هنگام واژگونی خودرو به سرنشینان و خودرو
از نظر اتصال و نوع رولبار خیلی فرق هست
زمانیکه رول بار بوسیله پیچ به شاسی متصل میشه اگر روی حساب باشه کاملا اثر بخش هست و اگرنه نتیجه معکوس میده ( سرو صدا ، زوزه باد ) .
هر نقطه از شاسی قابلیت تحمل فشار خاصی رو داره یعنی اگر قسمتی از شاسی که کمک های ماشین متصل شده یعنی می تونه در اون قسمت فشار وارده بر اثر ضربه کمک رو تحمل کنه .
البته اضافه یا کم کردن یک سوراخ و یا حتی تقویت بی مورد و حساب شاسی باعث وجود مشکل خواهد شد .
جوشکاری در شاسی به علت افزایش حرارت و اصصلاحاً خشک کردن آهن باعث ضعیف شدن شاسی در آن نقطه خواهد شد و احتمال شکستگی رو افزایش میده.
اتصالات صحیح در شاسی با کمک پیچ و جوش بهترین و موثرترین راه نصب رولبار هست که این کار انواع فشارهای وارده بر شاسی و رولبار و می تونه مهار کنه .
البته طراحی یک رول بار توسط یک مهندس مکانیک با میزان خمش ، قطر ، نقطه اتصال ، محل نصب روی خودرو ، میزان فاصله با بدنه خودرو و جنس لوله ها و اتصالات مورد استفاده می تونه تمامی خواسته های افراد از نظر زیبایی ، محل نصب تجهیزات اضافی و جلوگیری از فشار در واژگونی ها را برآورده کنه .
همیشه در نظر داشته باشید فردی که علم و تجربه ساخت و نصب این رول بارها رو داره می تونه به بهترین شکل خواسته های شما رو برآورده کنه و از نظر فنی برای شما این رول بار رو نصب کنه .
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2023, Jelsoft Enterprises Ltd.