PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : 1- پیش از سفر (در آفرود چه ابزاری باید به همراه داشته باشیم ؟)

Shahram
03-01-2013, 10:34 AM
خودرو توانایی شما رو بالا خواهد برد و مسافتهای طولانی تری را جابجا خواهید شد. اگر مشکلی پیش بیاید بازگشت شما نیز نسبت به حالتی که بدون وسیله رفته اید سختتر خواهد بود. گاهی حتی یک پیچ کوچک می تواند نجات بخش باشد. به همین خاطر قبل از سفر تجهیزات را با حساسیت کامل تهیه نمایید. بهتر است یک لیست برای این کار داشته باشید تا سرعت کار بالاتر رود و میزان خطا کمتر شود.

1- آماده سازی خودرو و سرویس های لازم:

حتما قبل از سفر موارد زیر را انجام دهید. کشف ایراد قبل از سفر از بسیاری حوادث ناگوار جلوگیری خواهد کرد. هر مورد غیرعادی را جدی بگیرید.

یک- وضعیت کلی خودرو از نظر فنی : موتور و دینام و کاربراتور (یا انژکتور) و پمپ ها و گیرباکس و رادیاتور و ... در وضعیت مناسب باشند.
دو- سوخت : برنامه ریزی درستی برای سوخت مصرفی و پمپ بنزینها یا گازهای موجود در مسیر و مقداری سوخت اضافه داشته باشید.
سه- وضعیت روغنها: روغن ترمز و کلاچ و موتور از همه مهمتر هستند.
چهار- فیلترهای روغن و بنزین و هوا سالم باشند.
پنج- وضعیت چرخها از نظر باد و آج و ...
شش- چراغها و سیستم نور ماشین.
هفت - باطری

گروههای خارجی از یک کلمه برای به خاطر سپردن لیست بررسی های اساسی پیش از سفر استفاده می کنند. کلمه petrol را به خاطر بسپارید.

Petrol :p یا سوخت
Electricity :e یا برق
Tire :t یا چرخها
radiator :r یا رادیاتور
Oil :o یا روغنها
Light :l یا چراغها

2- تجهیزات یدکی مهم برای خودرو:

یک - روغنها (ترمز- موتور ) و ضدیخ و بنزین و آب و مایع درزگیر رادیاتور
دو- چرخ زاپاس
سه- سیم ترمز به مقدار کافی (برای گاز و کلاج و ... در صورتی که سیمی باشند)
چهار- شیلنگ اضافی در صورتی که شیلنگ ها دچار آسیب شدند استفاده می شوند.
پنج - جعبه ابزار ( پیچ گوشتی و انبردست و آچارها و ... )
شش- جک "های لیفت" (جک معمولی چندان کارآمد نخواهد بود و این نوع جک کاربردهای زیادی دارد. حتی به عنوان وینچ هم می توان از آن استفاده کرد.)
هفت- وسایل پنچرگیری
هشت - پمپ باد
نه- سیم ها و گیره های باطری به باطری کردن
ده- فیوزهای یدکی
یازده- چسب دوقلو و چسب مزدا
دوازده- مایع درزگیر رادیاتور برای درزهای کوچک
سیزده- اتر روشن کننده (اتر استارتر)

3- تجهیزات لازم برای زمانی که خودرو جایی گیر کند:

یک - بیل
دو- وینچ (دستی و یا برقی)
سه - یک قطعه چوب و یا فلز یا mdf مربع شکل برای قرار دادن زیر جک در زمینهای شل
چهار- مقداری موکت یا فلز مشبک و یا مشابه ان برای قرار دادن زیر چرخها در زمانی که زیر چرخها شل شده و چرخ هرز می گردد.
پنج- سیم و تسمه بکسل با طول زیاد
شش- یک خودروی دیگر !!! (هیچ وقت به تنهایی برای آفرود نروید.)

4 - تجهیزات لازم برای بقا و اقامت در طبیعت:
یک - کیسه خواب و زیرانداز
دو- تجهیزات پخت و پز
سه - کیت بقا
چهار- مقداری آب و غذا
پنج- پوشاک گرم

لینک بخش آموزش های تخصصی کمپینگ

(You can see links before reply)لینک آموزش روشهای آتش افروختن در طبیعت (You can see links before reply)

گیر کردن بخشی ازسفرهای آفرود است. فقط کافی است خود را برای آن آماده نگه دارید و از این گل بازی و شن بازی لذت ببرید.

You can see links before reply

You can see links before reply

توجه:
1- این بخش با نظرات و تجربیات شما و با گذشت زمان و ورود تجهیزات جدید به بازار کاملتر خواهد شد. برای داشتن لیست به روز شده در زمان نیاز دوباره به همین صفحه سر بزنید.

2- با توجه به تجربه، متاسفانه نمی توانید روی کمک دیگران و حتی ماشین های در حال عبور حساب کنید. در بیشتر موارد آنها یا کمکی نخواهند کرد و یا در صورت کمک هزینه های بالایی از شما خواهند گرفت. با آشنایی بیشتر و ترویج فرهنگ مناسب آفرود این مسئله حل خواهد شد ولی تا آن زمان شما با برنامه ریزی به سفر بروید و آنقدر کامل باشید که بتوانید با ابزارتان برای دیگران نیز کمک باشید.

3- امیدوارم این نکته بدآموزی نداشته باشه. شهرداری برای روزهایی که احتمال بارش می ره کیسه های شن مخصوص در محلهای مختلف قرار می ده. داشتن چند تا از اونها هم تو ماشین خیلی می تونه کمک کنه. جایی که گیر کردین و زیر ماشین گل هست، فقط کافیه از اونها بریزین زیر چرخها.

Mehdi
03-01-2013, 01:12 PM
سیزده- اتر روشن کننده (اتر استارتر)

این چیه برادر؟

Shahram
03-01-2013, 10:45 PM
این چیه برادر؟

یعنی خوشم میاد اون اصل کاریه رو می گیری
یه نسبت از سوخت و هوا وارد موتور می شه که در مورد ماشینهای کاربراتوری این نسبت یه بار تنظیم می شه و ثابته ولی در مورد انژکتوری با توجه به نتیجه تحلیل گازهای اگزوز و شرایط عوض می شه. در هوای سرد خودروها مخصوصا خودروهای کاربراتوری راحت روشن نمی شن و واسه همین دریچه ساسات بسته می شه تا محلول غنی تری از بنزین و هوا وارد موتور بشه و موتور سرد بتونه کار خودش رو شروع کنه. ماشین انژکتوری خودش بعد چند تا استارت داستان رو می فهمه و سهم بنزین رو بیشتر می کنه. ولی گاهی ماشین به این راحتی ها روشن نمی شه و یا هرچی بنزین زیاد می کنه جوابگوی شرایط دمایی نیست و یا ماشینی که پمپ بنزین اش نیاز داره کمی کار کنه تا راه بیفته، در این زمان خیلی ها میان بنزین رو دستی می ریزن تو کاربرات تا بنزین غنی برسه به داخل موتور. این کار خطرناکه به همین خاطر این اتر رو ساختند که به صورت اسپری داخل کاربرات پاشیده می شه و بعد موتور با کمک این شروع به کار می کنه. این اسپری فوق العاده آتش زا هست و در دماهای بسیار پایین هم مشتعل می شه و البته ایمن تر از بنزینه.

کاربردهای دیگه هم داره. :4: مثلا زمانی ک شما لاستیک رو از رینگ جدا کردی واسه پنچرگیری و حالش رو نداری تیکه تیکه دستی بندازی تو رینگ، از این می زنی داخل لاستیک و مشتعلش می کنی، در اثر انفجار خودش لاستیک رو می اندازه دور رینگ. کلا واسه منفجر کردنهای کنترل شده است :d66:

Mehdi
03-01-2013, 11:09 PM
کاربردهای دیگه هم داره. :4: مثلا زمانی ک شما لاستیک رو از رینگ جدا کردی واسه پنچرگیری و حالش رو نداری تیکه تیکه دستی بندازی تو رینگ، از این می زنی داخل لاستیک و مشتعلش می کنی، در اثر انفجار خودش لاستیک رو می اندازه دور رینگ. کلا واسه منفجر کردنهای کنترل شده است :d66:
عجب!!!
از این کار اگر یه وقت تصویری داشتی بذار. باید جالب باشه :4:

Shahram
05-01-2013, 10:02 AM
عجب!!!
از این کار اگر یه وقت تصویری داشتی بذار. باید جالب باشه :4:

این آدرس (You can see links before reply) رو ببین.البته من نتونستم ویدئو رو کامل ببینم. اگه نشد یه لینک دیگه هم میذارم.

JackLondon
05-01-2013, 10:38 AM
شهرام جان قبل از تمام این تجهیزات یه چیزی رو جا انداختی...پول برادر من ...پول!
ماشین های آفرود قیمت کمی ندارن...صفرشون که خدادتومن قیمت داره....تجهیزات جانبی که نگو...تازه اگه نیاز به تعمیر هم پیدا کنه باید کلی پیاده بشی...این آفرود واسه طبقه مرفهان بی درد و کاخ نشینان هستش...شما لذت ببر برادر...فقط عکس های سفرتون با مهدی رو بزارین که ما هم فیض ببریم ای کاخ نشینان:17:

Mehdi
05-01-2013, 10:56 AM
این آدرس (You can see links before reply) رو ببین.البته من نتونستم ویدئو رو کامل ببینم. اگه نشد یه لینک دیگه هم میذارم.
ممنون برادر جالب بود
البته راستش دقیقا نفهمیدم چکار کرد. چون از قبل لاستیک دور رینگ کامل افتاده بود و انفجار فقط لاستیک را به رینگ چسبوند.

Shahram
05-01-2013, 11:54 AM
ماشین های آفرود قیمت کمی ندارن...صفرشون که خدادتومن قیمت داره....تجهیزات جانبی که نگو...تازه اگه نیاز به تعمیر هم پیدا کنه باید کلی پیاده بشی...این آفرود واسه طبقه مرفهان بی درد و کاخ نشینان هستش...شما لذت ببر برادر...فقط عکس های سفرتون با مهدی رو بزارین که ما هم فیض ببریم ای کاخ نشینان:17:

چیزی که بیشتر از پول نیازه اطلاعاته الیاس جان شرط می بندم نمی دونی با پول یه پراید می شه 4 تا ماشین آفرود خوب و یا دو تا آفرودر خیلی خوب خرید ! و یا با پول یه کفش سالیوا می شه موتور لندرور رو کامل عوض کرد :3:

ممنون برادر جالب بود
البته راستش دقیقا نفهمیدم چکار کرد. چون از قبل لاستیک دور رینگ کامل افتاده بود و انفجار فقط لاستیک را به رینگ چسبوند.

خوب برادر لاستیک که کامل از رینگ در نمی آد و فقط واسه پنچرگیری ممکنه جدا بشه. واسه تیوبلس هم بعد از پنچرگیری باید کامل بچسبه به رینگ که تو افرود زمان و خیلی وقتها وسایل لازم رو همراه نداریم. البته این روش دقت هم می خواد. ممکنه لاستیک رو بسوزونیم !

JackLondon
05-01-2013, 12:24 PM
چیزی که بیشتر از پول نیازه اطلاعاته الیاس جان شرط می بندم نمی دونی با پول یه پراید می شه 4 تا ماشین آفرود خوب و یا دو تا آفرودر خیلی خوب خرید ! و یا با پول یه کفش سالیوا می شه موتور لندرور رو کامل عوض کرد :3:

نیازی به شرط نیست...معلومه که نمیدونم...اگه آمارش رو بدی ممنون میشم...یه چند وقتی دنبال قیمت هاش بودم...فقط میدونم که جیپ های صحرا و مواردی از این دست قمیتش پایینه ولی بقیه همچین ارزون هم نیستن...مثلا پاژن وقتی فهمیدم حدود 25 تومانه خیلی جاخورم...اگه صلاح میدونی این بحث قیمت ها رو یه بخشی باز کنی که بشه یه دیدی پیدا کرد...شاید یه طلبه ای پیدا شد و خواست بخره...:63:

Ali.Goli
05-01-2013, 11:45 PM

الیاس جون فقط پول نیست. عشق می خواد عشق!!! درسته بعضیاشون خیلی گرونند ولی بعضی از ماشین های افرود خیلی فرق قیمتی با یک پراید ندارند!
البته قبول دارم که در عمل سفر های آفرود پر هزینه هست و بدتر اینکه اغلب پرهزینه تر از بر آورد اولیه شما. یکبار لاستیک داغون میشه، یکبار موتور ایراد پیدا میکنه، یکبار دخل زیر بندی میاد، یکبار رنگ و بدنه ماشین به فنا میره، یکبار شیشه میشکنه. بالاخره یک بالایی سرت میاد هیچ کدوم هم نیاشه پول بنزین زیاد خود این ماشین ها هم هست. خلاصه اش اینکه نصف درامدت رو باید خرج زن و زندگیت کنی و نصف دیگه اش رو هم خرج ماشین.

Shahram
06-01-2013, 09:26 AM
نیازی به شرط نیست...معلومه که نمیدونم...اگه آمارش رو بدی ممنون میشم...یه چند وقتی دنبال قیمت هاش بودم...فقط میدونم که جیپ های صحرا و مواردی از این دست قمیتش پایینه ولی بقیه همچین ارزون هم نیستن...مثلا پاژن وقتی فهمیدم حدود 25 تومانه خیلی جاخورم...اگه صلاح میدونی این بحث قیمت ها رو یه بخشی باز کنی که بشه یه دیدی پیدا کرد...شاید یه طلبه ای پیدا شد و خواست بخره...:63:

والا اگه زبونم لال و خدای نکرده من از این ماشینها داشته باشم دیگه تو هر خاک و گلی نمی برمش که.
واسه آفرود باید ارزونتر گرفت که دستت واسه این ور و اونور بردنش و بازسازی و تقویت و ... باز باشه.
طلبه هم زیاد داره. مشغول رایزنی هستیم که چند نفر دیگه از دوستان تهیه کنند و بزنیم به دل بیابونها :16: این چند مدت که نبودم من هم مشغول بازسازی یکی از این آفرودرهای ارزون بودم. که به زودی چشمتون به جمالش روشن می شه :10:
بحث خودروهای کلاسیک که تموم شد می ریم سراغ خرید و فروش.

Carlos
06-01-2013, 09:38 PM

اقا جان پاژن 25 ملیونی رو فراموش کن الان به 35 رسیده شایدم بیشتر!
شهرام جان رو من و دوستم تو برنامه افرود حساب کن :19::3:

kiani
06-10-2013, 04:34 PM
با 10 تومان میشه یک پاترول سالم گرفت که اگه خودت یک دست جزئی به سر و روش بکشی میشه آماده آفرود.
آفرود دنیای دیگریست
بعله

Ali.Goli
06-10-2013, 05:19 PM
من تصورم اینه که در نهایت یک پاترول سالم و مناسب آفرود که حداقل اطمینان لازم جهت زدن به بیابون رو داره 18 در می آد و تو صیه خودم اینه که ارزونترش خریداری شه و بهش رسیدگی بشه.

simatak
11-05-2015, 11:45 AM
دوستان آفرود سلام

عشق است آفرود

خریدن یک ماشین آفرود کار خیلی راحتی نیست
باید یا تجربه داشته باشی یا با یک نفر که تجربه زیادی داره برای خرید اقدام کنید
هر ماشین دو دیفرانسیلی به درد افرود نمیخوره
باید ببینید که خواسته شما از آفرود چی هست ؟!
اگه به ارزونی ماشینها نگاه کنید به این امید که مثلا 10 میلیون میدم یه ماشین می خرم 10 ملیونم خرجش می کنم سخت در اشتباهید

هیچ ارزونی بی علت نیست
هیچ گرونی بی حکمت نیست

اگه بطور مثال یه پاترول مدل 72 قیمتش 15 میلیونه و یک پاترول مدل 70 قیمتش 30 میلیونه حتما یه دلیل منطقی وجود داره .

اگه یه آفرود باز خواست ماشینشو بفروشه بالای 80 درصد از دست اون ماشین به علت مخارجش خسته شده .
اون 20 درصد الباقی هم قصد دارن ماشینو تبدیل به یه ماشین دیگه کنن که اونها هم بازهم این ماشین اون خواسته هاشونو برآورده نمیکنه .

اگه تویه ماشین سواری چند مورد هست که باید لحاظ بشه ، توی ماشین افرود همه چیز باید لحاظ بشه که بگی ماشین سالمه !
کوچکترین ایرادات به خاطر فشاری که روی این ماشینها هست میتونه مشکلات زیادی درست کنه .
پوسیدگی ، دیفرانسیل ، گیربکس ، لوک ، موتور ، کاربراتور ، تو دوزی ، اگزوز ( همه باید چک شوند )
هزینه های تعمیر و نگهداری این ماشینها بسیار زیاده .

معایب ماشینها آفرود :
1- هزینه تعمیر زیاد
2- نبودن تعمیرکار متخصص ( اکثرشون پیر شدن و دیگه تعمیر نمی کنن )
3- نبودن قطعات اصلی و اورجینال
4- مصرف سوخت زیاد
5- هزینه لاستیک

مزایای ماشینهای آفرود :
1- رفتن به مکانهایی که در دسترس افراد عادی نیست
2- فاصله گرفتن تمامی خودروها در خیابان
3- در انظار مردم یک فرد خوش سفر و با روحیه
4- اعتماد به نفس

همه این موارد رو گفتم ولی یه مورد خیلی مهم هست
تا اونجایی که مشخصه و همه میدونن ماشینهای آفرود بعد از گرون شدن بنزین این خودروها از دور خارج شدن .
تا چند سال پیش که دوباره جو داشتن خودرو شاسی بلند در ایران رونق گرفت و قیمت یک پاترول 5 میلیونی به 20 میلیون رسید .

به همین علت قطعات یدکی و تجهیزات و هزینه های تعمیر آن هم رو به افزایش گذاشت .

البته در نظر داشته باشید زمانی که عشق آفرود ( دور از جونتون ) شما رو کور کرده باشه !!!
شما یک ماشین خواهید خرید ( حتی اگر تمامی دوستان ، آشنایان ، خانواده ، اهالی شهرهای مجاور و حتی کشور به شما بگویند نخر ، نخر ، نخر )
اما بعد از خریدن این فقط شما هستید که لذت مسافرت با یک خودرو شاسی بلند را خواهید چشید نه هیچکس دیگری

Arash_hosseini
02-09-2016, 04:26 PM
ممنون اطلاعات خیلی خوب و جامعی بود