PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : درس 12: آشنایی با نرم افزار مپ سورس - Map Source و تحلیل داده ها

Mehdi
18-12-2011, 03:45 PM
زمانی که شما یک دستگاه گیرنده گارمین می خرید، مانند همه دستگاه های الکترونیکی به همراه دستگاه یک نرم افزار ارتباط دهنده بین دستگاه و کامپیوتر نیز به شما داده می شود. این نرم افزار با نام مپ سورس معروف است و زبان مشترک شما و گیرنده است.

You can see links before reply

ظاهر نرم افزار مپ سورس به همراه نقشه های پیش فرض آن

نرم افزار مپ سورس نرم افزار پیچیده و با قابلیت های فراوانی نیست. تنها وظیفه نقل و انتقال دیتا، مشاهده دقیق تر داده های ذخیره شده در گیرنده، تولید برخی مسیرها و موارد مشابه به این را انجام میدهد. شرکت گارمین به صورت پیش فرض نقشه های از کل دنیا را بر روی نرم افزار خود قرار داده که قابلیت انتقال به گیرنده را نیز دارد. البته این نقشه ها به جزئیات فراوان نیست و تنها راه های اصلی و مرزهای کشورها در آن مشخص شده است. در صورت نیاز به نقشه های دقیق تر باید به شرکت های تولید کننده این نقشه ها مراجعه و نقشه های دقیق تر را خریداری کرد.

جزئیات نقشه های پیش فرض گارمین

توانایی های عمده مپ سورس

الف) نقل و انتقال دیتا
یکی از وظایف مهم مپ سورس انتقال داده ها بین گیرنده و کامپیوتر شما است. برای این کار از دستورالعمل زیر می توانید استفاده کنید:

برای گرفتن انتقال از گیرنده به کامپیوتر گزینه Receive from Device و برای انجام عملیات عکس گزینه Send to Device استفاده می شود.

ب) مشاهده تقریبی مسیرهای طی شده

یکی دیگر از توانایی های مپ سورس توانایی مشاهده مسیرهای طی شده و مقایسه آنها با دقت بیشتر است. بعد از باز شدن فایل ها کافی است روی هر فایل کلیک راست کرده و گزینه Show Track on Map فعال شود.

ج) تحلیل داده ها

مپ سورس این امکان را به کاربر میدهد تا مسافت طی شده، سرعت، ارتفاع و سایر مشخصات یک مسیر را به طور کامل مشاهده نماید. برای این منظور با کلیک راست روی هر مسیر و انتخاب گزینه Track Properties می توان اطلاعات را مشاهده نمود.

برای مشاهده تغییرات ارتفاعی نیز در همین مرحله می توان روی گزینه Show Profile کلیک کرد

د) تولید مسیر و نقطه

یکی از ابزارهای نه چندان پرقدرت مپ سورس ابزار تولید مسیرهای پیش فرض بر روی نقشه و انتقال آن به گیرنده برای طی مسیر مشخص در طول برنامه است. برای این منظور از منو Edit یکی از ابزارهای New Way point یا New Track یا New Route انتخاب می شود.

سایر مطالب مرتبط

درس 1: مقدمه ای بر تاریخچه مسیریابی، تعریف طول و عرض جغرافیایی، تشخیص موقعیت (You can see links before reply 8%8C-%D8%AA%D8%B9%D8%B1%DB%8C%D9%81-%D8%B7%D9%88%D9%84-%D9%88-%D8%B9%D8%B1%D8%B6-%D8%AC%D8%BA%D8%B1%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%A7%DB%8C%D B%8C%D8%8C-%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D9%85%D9%88%D9%82%D8%B9%DB%8C%D8%AA)

درس 2: تاریخچه جی پی اس - gps (You can see links before reply)

درس 3: طرز کار جی پی اس - gps (You can see links before reply)

درس 4: انواع سیستم های موقعیت یاب و تفاوت های آنها (انواع جی پی اس gps و کاربرد هر یک) (You can see links before reply(%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AC%DB%8C-%D9%BE%DB%8C-%D8%A7%D8%B3-gps-%D9%88-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF-%D9%87%D8%B1-%DB%8C%DA%A9))

درس 5: شناخت بدنه سخت افزاری جی پی اس - gps (You can see links before reply)

درس 6: افزایش دقت در gpsها (You can see links before reply)

درس 7: آشنایی با ابزارهای gps (قطب نما، ارتفاع سنج، سرعت سنج) (You can see links before reply(%D9%82%D8%B7%D8%A8-%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D8%B3%D9%86%D8%AC%D8%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-%D8%B3%D9%86%D8%AC))

درس 8: کالیبراسیون ابزارهای gps (ارتفاع سنج و قطب نما) (You can see links before reply B%8C%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-gps-(%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%B9-%D8%B3%D9%86%D8%AC-%D9%88-%D9%82%D8%B7%D8%A8-%D9%86%D9%85%D8%A7))

درس 9: ثبت مسیر در طول مسافرت با استفاده از gps (You can see links before reply)

درس 10: ثبت یک نقطه در طول مسافرت با استفاده از gps (You can see links before reply)

درس 11- استفاده از مسیرهای ثبت شده قبلی و حرکت بر روی آنها (You can see links before reply)

درس 12: آشنایی با نرم افزار مپ سورس - Map Source و تحلیل داده ها (You can see links before reply)

درس 13: معرفی نرم افزار گوگل ارت - Google Earth و طراحی مسیر مسافرت با آن (You can see links before reply)

سوال درباره جی پی اس و آموزش های آن (You can see links before reply)

مسیرهای جی پی اس کوهنوردی و طبیعت گردی در ایران (فایل GPS Track) (You can see links before reply(%D9%81%D8%A7%DB%8C%D9%84-GPS-Track))

JackLondon
03-05-2013, 01:44 PM
در این نرم افزار وقتی میخوام چندتا ترک رو با هم یکی کنم آخرین نقطه ترک رو به اولین نقطه وصل میکنه و یک مسیر به هم متصل ایجاد میکنه.چه طور میشه جلوی این کار رو گرفت؟

Mehdi
04-05-2013, 11:21 AM
در این نرم افزار وقتی میخوام چندتا ترک رو با هم یکی کنم آخرین نقطه ترک رو به اولین نقطه وصل میکنه و یک مسیر به هم متصل ایجاد میکنه.چه طور میشه جلوی این کار رو گرفت؟
نمیدونم درست متوجه سوال شدم یا نه با این حال:

فایل جی پی اس چیزی نیست جز یه سری عدد که در سطرهای یک جدول نوشته شدن. اگر میخوای اتصال 2 نقطه را قطع کنی کافیه عدد مربوط به اون 2 نقطه را حذف کنی. روی مسیر کلیک راست بعد Properties بعد هم بگرد عدد مربوطه را پیدا کن و پاکش کن.

اگر چیز دیگه ای غیر از این منظور سوالت بود که کمی بیشتر توضیح بده.

JackLondon
04-05-2013, 07:43 PM
نمیدونم درست متوجه سوال شدم یا نه با این حال:

فایل جی پی اس چیزی نیست جز یه سری عدد که در سطرهای یک جدول نوشته شدن. اگر میخوای اتصال 2 نقطه را قطع کنی کافیه عدد مربوط به اون 2 نقطه را حذف کنی. روی مسیر کلیک راست بعد Properties بعد هم بگرد عدد مربوطه را پیدا کن و پاکش کن.

اگر چیز دیگه ای غیر از این منظور سوالت بود که کمی بیشتر توضیح بده.

ببینین نمیدونم از کجا تنظیم شده که بیاد نقطه شروع رو به نقطه پایان وصل کنه.شما هر نقطه ای پاک کنی بالاخره یه نقطه پایان و شروع داره دیگه.میاد این دو تا نقطه رو به وصل میکنه

Mehdi
05-05-2013, 01:11 PM
ببینین نمیدونم از کجا تنظیم شده که بیاد نقطه شروع رو به نقطه پایان وصل کنه.شما هر نقطه ای پاک کنی بالاخره یه نقطه پایان و شروع داره دیگه.میاد این دو تا نقطه رو به وصل میکنه
:7:

همین الان جهت اطمینان، یه تست کردم. همچین اتفاقی برا من نیفتاد

Vahid
29-05-2013, 01:24 PM
سلام به اساتید ارجمند
در صورت امکان بفرماید روش انتقال چند ترک بصورت همزمان به دستگاه جی پی اس به چه صورت می باشد؟
من با نرم افزار مپ سورس فقط یک ترک رو میتونم به جی پی اس انتقال بدم
متشکرم

Shahram
29-05-2013, 03:49 PM
سلام به اساتید ارجمند
در صورت امکان بفرماید روش انتقال چند ترک بصورت همزمان به دستگاه جی پی اس به چه صورت می باشد؟
من با نرم افزار مپ سورس فقط یک ترک رو میتونم به جی پی اس انتقال بدم
متشکرم

وحید جان تمام مسیرهایی که تو یه فایل همزمان باز می شن همزمان هم منتقل می شه حالا تعدادش هر چند تا که باشه. مهم اینه که یه جا باز شن.

دادپور
29-05-2013, 03:52 PM
سلام
من یک تجربه جدید در استفاده از مپ سورس دارم دوست دارم به شما هم منتقل کنم .از یکی از دوستان یک فایل gps خواستم که از این کار معذور بود ولی عکسی که ترک مسیر روی google earth بود رو تو سایت زده بود من عکس با google earth منطبق و نقاط از روی ان یادداشت و به صورت ترک در مپ سورس ایجاد کردم .وقتی فایل رو از مپ سورس به google earth منتقل کردم متوجه شدم نقاط با کمی انحراف با پاکوبها ثبت شده و این نقاط را با آزمون و خطا در مپ سورس جابجا کردم و فایل رو بدست آوردم البته این باعث شد اشتباهات در مسیر یابی اون دوستمون را هم پیدا کنم .
با تشکر دادپوری

سارا جمانه فر
17-07-2013, 12:34 PM
ممنون.خلاصه و مفيد بود.

2sarbaz
24-05-2014, 09:19 AM
باسلام
چطوری میتونم در دستگاه gps تاریخ مارک هایی یا همون (Waypoint )را که زدم تغییر دهم اینکار ممکنه ؟مثلا سال 2012رابه 213تغییر دهم .منظورم تاریخ خود دستگاه نیست بکه نقشه هایی است که سال قبل برداشته ام وحالا میخوام تاریخشو به امسال تغییر بدم درکامپیوتر این کار ممکنه چطوری ؟

Mehdi
24-05-2014, 11:38 AM
باسلام
چطوری میتونم در دستگاه gps تاریخ مارک هایی یا همون (Waypoint )را که زدم تغییر دهم اینکار ممکنه ؟مثلا سال 2012رابه 213تغییر دهم .منظورم تاریخ خود دستگاه نیست بکه نقشه هایی است که سال قبل برداشته ام وحالا میخوام تاریخشو به امسال تغییر بدم درکامپیوتر این کار ممکنه چطوری ؟

ابزاری برای ویرایش تاریخ ندیدم. اما فکر می کنم با کمی سختی بتونی با نرم افزار Notepad باز کنی و تاریخ ها را دستکاری کنی

2sarbaz
24-05-2014, 12:31 PM
ابزاری برای ویرایش تاریخ ندیدم. اما فکر می کنم با کمی سختی بتونی با نرم افزار Notepad باز کنی و تاریخ ها را دستکاری کنی
ممنون
اینکار چطور ممکنه ؟
در صفحه ای که عکسششو گذاشتم میشه یه کارایی کرد یانه ؟
پیشاپیش ممنون
You can see links before reply (You can see links before reply)

Mehdi
24-05-2014, 12:40 PM
ممنون
اینکار چطور ممکنه ؟
در صفحه ای که عکسششو گذاشتم میشه یه کارایی کرد یانه ؟
پیشاپیش ممنون

در نرم افزارهای ویرایش فایل جی پی اس نمیشه تاریخ را ویرایش کرد (لااقل من ندیدم). نرم افزار Notepad را باز کن. فایل جی پی اس مورد نظرت را بنداز توش. جایی که می خوای ویرایش کنی را پیدا کن. تاریخ را عوض کن و دوباره ذخیره کن. به لحاظ تئوری درسته. در عمل هم امیدوارم جواب بده.

2sarbaz
24-05-2014, 05:04 PM
بهترین راه برای اینکه بدونیم یک مارکی در چه تاریخی زده شده چیست ؟ازکجا میفهمن ؟:d27:

Mehdi
24-05-2014, 05:42 PM
بهترین راه برای اینکه بدونیم یک مارکی در چه تاریخی زده شده چیست ؟ازکجا میفهمن ؟:d27:

از Date Modified همون عکسی که خودت گذاشتی

2sarbaz
24-05-2014, 07:39 PM
با notepad نتوانستم اولا فونتها بهم ریخته است دوما وقتی ععدی راتغییر میدم دیگه مپ سورس فایل را نمیشناسه
درمورد مارکها هم درمورد مارکهایی که با جی پی اس زدم وبه کامپیوتر انتقال دادم جلوی
Date Modified نوشتهunknownوتاریخ را درقسمت comment نوشته (البته اون قسمت را به راحتی مینوان ویرایش کرد )
اگه راه بهری پیدا کردم اینجا قرار میدم
ممونم :d27:

2sarbaz
18-07-2014, 12:13 AM
با سلام برای اینکه یک جی پی اس مساحت یک محوطه را به طور دقیق وبادقت زیاد اندازه بگیره باید چه تغییراتی را در تنظیماتش اعمال کنیم

arteston
10-09-2014, 04:27 PM
با سلام.میخواستم بدونم چ طوری میشه درجه مپ سورسو به utm تغییر داد؟

Mehdi
10-09-2014, 11:30 PM
با سلام.میخواستم بدونم چ طوری میشه درجه مپ سورسو به utm تغییر داد؟

Edit --> Preferences
Position
Grid

arteston
13-09-2014, 04:41 PM
Edit --> Preferences
Position
Grid
ممنون از راهنماییتون

shahab114
22-11-2014, 03:32 PM
سلام بر استادان گرامی روزتون بخیر
بنده یک زمین دیمی رو با دستگاه گارمین gps زدم و تو برنامه مپس سورس پیاده کردم و رو کاغذ درآوردم
ولی حالا یه مشکلی دارم
چطور میشه برنامه به صورت خودکار طول و عرض نقشه رو به صورت متر نمایش بده؟
مثلا روی هر خط نقشه بنویسه که این خط دقیقا چند متره؟

کارم خیلی گیره