PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : علت خشکی دریاچه ها و تالابهای ایران

شادین
08-09-2011, 03:58 PM
خبر جدیدی از دریاچه ارومیه ندارید؟؟؟
به کجا رسیده؟ چه کارایی میشه کرد واسش؟؟

hnakhaei
08-09-2011, 04:32 PM
تا بياييم همه در ياچه ها رو بريم ببينيم همه خشك شدخ اند.

Dr Ernesto
09-09-2011, 04:22 PM
خبر جدیدی از دریاچه ارومیه ندارید؟؟؟
به کجا رسیده؟ چه کارایی میشه کرد واسش؟؟

خبر جدید اینکه داره خشک میشه
تنها راه نجات هم اینه که حقابه،دریاچه رعایت بشه
مگه مجبوریم رو همه رودخانه ها سد بزنیم؟
مگه مجبوریم از وسطش را بکشیم؟
You can see links before reply

تا بياييم همه در ياچه ها رو بريم ببينيم همه خشك شدخ اند.

شما میگی چی کار کنیم جناب نخعی؟
لااقل تو سایت بنویسیم،تا نام و مشخصات دریاچه برای تاریخ حفظ بشه

mahdifazl
12-09-2011, 12:51 PM
خبر جدید اینکه داره خشک میشه
تنها راه نجات هم اینه که حقابه،دریاچه رعایت بشه
مگه مجبوریم رو همه رودخانه ها سد بزنیم؟
مگه مجبوریم از وسطش را بکشیم؟
You can see links before replyتوسعه-پایدار/page2

شما میگی چی کار کنیم جناب نخعی؟
لااقل تو سایت بنویسیم،تا نام و مشخصات دریاچه برای تاریخ حفظ بشه

حساسیت شمانسبت به حفظ محیط زیست قابل تقدیره، چند مساله رو فقط جهت بازتر شدن بحث مطرح می کنم:
نظام حقابه بسته به شرایط تغییر میکنه، کشاورزی که بالادست داره کشاورزی میکنه آب میخواد و سد هم برای تامین آب اون کشاورز زده میشه، نهایتا هم برآورد میشه که حقابه نهایی دریاچه از یه حدی پایین تر نیاد ولی وقتی بخاطر خشکسالی ورودی هم کم میشه یا بخاطر افزایش سطح زیر کشت یا تغییر کاربری مصرف آب بالا میره نمیشه اصل سد رو زیر سوال برد. همین مساله راجع به خشک شدن زاینده رود هم هست. واقعیت اینه که سد زاینده رود پر از آب نیست که زاینده رود خشک شده باشه. خود سد هم تو حداقل سطح آب داره دست و پامیزنه.
بسمتی از بزرگراه وسط دریاچه به صورت پایه دار اجرا شده علت اصلیش هم نتیجه مطالعاتی بود که حوالی اوایل دهه هفتاد انجام شد و حقیرهم کارشناس جزء در این تحقیق بودم.

مقایسه ایران که بیش از 60 درصدش در اقلیم خشک قرار داره You can see links before reply و باید به دلیل عقب موندگی تاریخی غذای تمام مملکت رو با اندک زمینهای قابل کشت و روشهای سنتی کشت و آبیاری تامین کنه، باکشورهایی که حتی یک هکتار بیابون هم ندارند از اساس اشتباهه.

Dr Ernesto
12-09-2011, 05:33 PM
حساسیت شمانسبت به حفظ محیط زیست قابل تقدیره، چند مساله رو فقط جهت بازتر شدن بحث مطرح می کنم:
نظام حقابه بسته به شرایط تغییر میکنه، کشاورزی که بالادست داره کشاورزی میکنه آب میخواد و سد هم برای تامین آب اون کشاورز زده میشه، نهایتا هم برآورد میشه که حقابه نهایی دریاچه از یه حدی پایین تر نیاد ولی وقتی بخاطر خشکسالی ورودی هم کم میشه یا بخاطر افزایش سطح زیر کشت یا تغییر کاربری مصرف آب بالا میره نمیشه اصل سد رو زیر سوال برد. همین مساله راجع به خشک شدن زاینده رود هم هست. واقعیت اینه که سد زاینده رود پر از آب نیست که زاینده رود خشک شده باشه. خود سد هم تو حداقل سطح آب داره دست و پامیزنه.
بسمتی از بزرگراه وسط دریاچه به صورت پایه دار اجرا شده علت اصلیش هم نتیجه مطالعاتی بود که حوالی اوایل دهه هفتاد انجام شد و حقیرهم کارشناس جزء در این تحقیق بودم.

مقایسه ایران که بیش از 60 درصدش در اقلیم خشک قرار داره You can see links before reply و باید به دلیل عقب موندگی تاریخی غذای تمام مملکت رو با اندک زمینهای قابل کشت و روشهای سنتی کشت و آبیاری تامین کنه، باکشورهایی که حتی یک هکتار بیابون هم ندارند از اساس اشتباهه.

جناب آقای فضل
ممنونم از پاسخ شما
لازم میدونم برخی از مسائل رو عنوان کنم:
1-مشکل اصلی در ایران،کمبود بارش جوی نیست،بلکه سوء مدیریت هستش.این امر موضوعی نیست که من کارشناس بدونم،این مساله رو همه میدونن مثل لباس پادشاه تو داستان اندرسن.مثال این امر هم کشورای همسایه ای هستن که به لحاظ منابع آبی علیرغم محدودیت در بارشهای جوی حتی کمتر از ما، اوضاع اسفبار ما را ندارن و حتی برخی از اونا گندم هم صادر میکنن

الف.آیا هر جایی که آب رد شد و رودخانه و نهر بود،باید سد احداث کرد؟تو مدیریت ما جواب مثبته و نتیجه اون هم سدهای مناسب کرخه،گتوند و 15 خرداد هستش
حالا 1000 تا کارشناس و دکتر داد بزنن که آقا این کار به لحاظ زمین شناسی و زیست محیطی و تاریخی و حتی فنی اشتباه هستش،کی گوش میکنه.

ب.اجرای طرحهای مطالعه طوطی وار شده آبیاری و زهکشی،باعث خشکی کاریزها و چشمه ها شده،همین کار باعث میشه واسه جبران این امر سد احداث بشه

2-کشاورزی مدرن در اینجا به کار میاد،وقتی هنوز از کرت و جالیز برای آبیاری استفاده میشه و آبیاری قطره ای هیچ جایی نداره،اوضاع بهتر از این نمیشه

3-خیلی از کشورهای دیگه با 4برابر جمعیت ما و مساحت یک پنجم ایران،هیچ محصول کشاورزی وارد نمیکنن.مگه همه جا باید سرسبز باشه تا نتیجه گرفت؟
سوء مدیریت باعث میشه شما از اون زمینهای حاصلخیزت هم استفاده نکنی،زمینهایی که هر ساله به صورت فرسایش از بین میرن

4-عقب ماندگی تاریخی،بهانه شده واسه توجیه.جالب اینه که این عقب ماندگی هیچ وقت نمیخواد جبران بشه

5-به روز قیامت میگن : یوم تبلی السرائر یعنی روزی که اسرار آشکار بشه.

من عذر میخوام اگه تند حرف زدم

mahdifazl
12-09-2011, 10:54 PM
خواهش مي كنم، عادت دارم!حقير مهندسي عمران گرايش ساختمانهاي آبي خوندم و 10 سال هم تو صنعت آب و سد سازي كشور كار كردم، چون ميبينم بحث داره از زمينه فني و تخصصي خارج ميشه و ميره سمت تكرار مكرراتي كه تو روزنامه ها فقط براي جوسازي و غوغاآفريني ذكر ميشه ترجيح ميدم بحث رو ضمن احترام به نظر شما تموم كنم.

mahdifazl
12-09-2011, 11:07 PM
ناظر محترم انجمن لينك مربوط به پيمان كيوتو در ويكي پديا رو حذف كردند. توضيح اينكه اين لينك در ارتباط با لينكي كه آقاي ارنستو در پست قبلي (توسعه پايدار)گذاشته بودند و مدعي شده بودند كه اكثر كشورها به تعهداتشون در اين رابطه متعهد بوده اند. اصولا ايران كه هنوز وارد جرگه كشورهاي صنعتي و توليد كننده دي اكسيد كربن نشده جاي بحثي هم براي رعايت مفاد اين پيمان نداره...

Dr Ernesto
13-09-2011, 08:24 AM
خواهش مي كنم، عادت دارم!حقير مهندسي عمران گرايش ساختمانهاي آبي خوندم و 10 سال هم تو صنعت آب و سد سازي كشور كار كردم، چون ميبينم بحث داره از زمينه فني و تخصصي خارج ميشه و ميره سمت تكرار مكرراتي كه تو روزنامه ها فقط براي جوسازي و غوغاآفريني ذكر ميشه ترجيح ميدم بحث رو ضمن احترام به نظر شما تموم كنم.

جناب فضل،من بی احترامی نکردم،منظور من هم شما نبودید بلکه مدیریت کلان بود.من کارشناس ارشد رسوب شناسی هستم و پایان نامه من هم در رابطه با فرسایش رسوبات در حوزه کارون بوده و البته سابقه ام از شما کمتره و تو زمینه آزمایشات مقاومت مصالح کار کردم و خیلی از پروژه های آبی رو دیدم که این حرف رو میزنم.این حرفها خود بحث فنی و تخصصی هستش.بحث از زمین شناسی و محیط زیست و تاریخ تو ایران بی اهمیت تلقی میشه،وگرنه در خارج از کشور یه بحث کاملا فنی هستش.روزنامه و نشریات رو مگه چه کسانی می نویسن؟اونا هم مثل من و شما هستن و تنها فرقشون اینه که دلشون واسه طبیعت و تاریخ و علم این مملکت بیشتر میسوزه.اینها حرفهای من نیست،حرفهای دکتر کهرم و دکتر ریاضی و دکتر چرخابی هستش.

ناظر محترم انجمن لينك مربوط به پيمان كيوتو در ويكي پديا رو حذف كردند. توضيح اينكه اين لينك در ارتباط با لينكي كه آقاي ارنستو در پست قبلي (توسعه پايدار)گذاشته بودند و مدعي شده بودند كه اكثر كشورها به تعهداتشون در اين رابطه متعهد بوده اند. اصولا ايران كه هنوز وارد جرگه كشورهاي صنعتي و توليد كننده دي اكسيد كربن نشده جاي بحثي هم براي رعايت مفاد اين پيمان نداره...

توسعه پایدار فقط شامل پیمان کیوتو که درباره گازهای گلخانه ای هستش نمیشه،راجع به تمام جوانب زندگی هستش.خیلی از کشورها یا تکمیل کردن و یا در حال اجرای اون هستن.اگه منظور هم گازهای گلخانه ای باشه،ایران اوضاع خوبی داره.ولی توسعه پایدار شامل تمام کارهایی که ما میکنیم میشه.
ما ارادت داریم خدمت شما،حتی اگه مخالف ما باشی

donkishot
13-09-2011, 05:09 PM
من نه كارشناس سد هستم نه از رسوبات سرم ميشه

ولي بچه اروميه هستم و انجا به دنيا امده و بزرگ شده ام و به شرايط محيط انجا ميشه گفت خوب اشنا هستم و به قول اقاي مهدي فاضل ممكنه اين گفته ها تكرار مكررات باشه .

فقط اينكه بنظرم ضعف مديريت در سطح كلان رو مقصر ميدونم كمااينكه از اين ضعفها در سطح كشور كم نداريم:17::12::20:

Dr Ernesto
14-09-2011, 08:48 AM
من نه كارشناس سد هستم نه از رسوبات سرم ميشه

ولي بچه اروميه هستم و انجا به دنيا امده و بزرگ شده ام و به شرايط محيط انجا ميشه گفت خوب اشنا هستم و به قول اقاي مهدي فاضل ممكنه اين گفته ها تكرار مكررات باشه .

فقط اينكه بنظرم ضعف مديريت در سطح كلان رو مقصر ميدونم كمااينكه از اين ضعفها در سطح كشور كم نداريم:17::12::20:

مکررات آنقدر تکرار میشن تا جلوی کار بد گرفته بشه.
هر کسی هر حرفی میزنه،گوش شنوایی هست که گوش کنه،ولی منافع ایجاب میکنه که نشنیده بگیرنش

mahdifazl
15-09-2011, 12:35 AM
کم آبی دریاچه ارومیه و اثرات آن نیز موضوعی کاملا اغراق شده است. گویا یکی از نمایندگان ترک مجلس پیش‌بینی کرده است که خشکی دریاچه ارومیه سیزده میلیون مهاجر خواهد داشت! سال‌هاست مردمان جنوب و غرب کشور با فاجعه گرد و غبار مواجه‌اند اما خبری از این حجم مهاجرت نبوده است. از این گذشته پان ترک‌ها مسئله را کاملا قومی کرده و در عین حال اعتراض می‌شود که چرا دیگران نسبت به خشکی دریاچه ارومیه حساسیتی نشان نمی‌دهند؟! دلیل این سکوت البته همان است که ترک‌ها به خاطر آن اعتراضی به خشکی زاینده رود ندارند! همانطور که هیچ کس در آذربایجان صدایی برای گرد و غبار جنوب کشور یا دردهای مردم زابل بلند نکرد و کشاورزی و دامداری زابل در اثر خشکسالی مکرر و بستن سد بر روی هیرمند نابود شد تا پهنه هامون هم به بزرگراه تردد قاچاقچیان تبدیل شود، به همان دلایل هم کسی انگیزه همراهی با قومیت‌گرایان ترک را ندارد (البته به جز مزدوران رسانه‌ای که از هر فرصتی سوء استفاده می‌کنند). خشکسالی مشکل عمومی کشور ماست و از مدت‌ها قبل هم پیش بینی می‌شد که ایران از اولین کشورهایی خواهد بود که با کمبود آب مواجه می‌شود. کم آبی رودخانه‌ها و خشک شدن دریاچه‌ها (هامون، پریشان، بختگان، ارومیه و …) نتیجه طبیعی تغییرات اقلیمی است. آنطور که گفته می‌شود هفتاد درصد کم آبی دریاچه ارومیه مربوط به تغییرات آب و هوایی و تنها سی درصد دیگر به دخالت‌های انسانی مربوط است، و از این سی درصد حدود ده درصد آن همان آبی است که پشت سدها ذخیره شده و باقی مربوط به برداشت‌های کشاورزی در طول مسیر رودخانه‌ها است. با اینحال طوری جنجال سازی شده است که گویی مهم‌ترین عامل افت سطح آب ساخته شدن سد بر روی رودخانه‌هاست و با خراب کردن سدها (و نه حتی باز کردن دریچه‌هایشان!) مشکل دریاچه ارومیه به یکباره حل خواهد شد. همچنین هیچ تصوری نسبت به فواید و لزوم ساختن سدها وجود ندارد، گویی سدها وسیله‌هایی برای سرقت آب از دریاچه ارومیه هستند و فواید آن‌ها هم در بخش‌های نیرو و کشاورزی به مردم ترک نمی‌رسد، بلکه فارس‌ها آن‌ها را ساخته‌اند تا آب را به نفع خودشان بدزدند! یا کاری کنند که دریاچه خشک شود و اقتصاد فوق العاده توریستی آذربایجان شرقی و ارومیه از بین برود! (یا از اورانیوم غنی شده کف آن استفاده کنند!) فارغ از این توهمات مشکل دریاچه ارومیه بیش از هر چیز یک فاجعه زیست محیطی است و قیمت کم آبی دریاچه ارومیه هم بیش از هر جا در بخش کشاورزی پرداخت شده است.

Dr Ernesto
15-09-2011, 08:42 AM
خیلی دوست دارم،این تغییرات اقلیمی رو تو مناطق دیگری از کشورای همسایه ببینم و مشاهده کنم.
در نهایت ترجیح میدم که ساکت بشم،چون ممکنه متهم به قوم گرایی و آلت دست بیگانه بودن محکوم بشم.
خوانندگان محترم،در جریان باشن مثل همه و مثل همیشه ساکت میشیم،چون اگه قرار به گوش کردن بود،حرفای اساتید بزرگتر از من اجرا میشد.
جناب فضل ممنونم،که لااقل صدای مرا شنیدید
همه چی آرومه،من چقدر خوشبختم:21:

مصطفی شهریاری
16-09-2011, 11:07 AM
درود بر شما دوستان گرامی .
من هر وقت توی این سایت میام از مباحث کارشناسانه دوستان جواب سوالاتم را بطور صحیح میفهمم .
بنظر من علت خشکی دریاچه ها و تالبها 70% کمبود باران و 25% مدیریت غلط و بقیه عوامل دیگر

babak.roohbakhsh
17-09-2011, 02:37 PM
درست میشه درست میشه درست میشه درست میشه
ای بابابابابابابا این که خشک شد.:4:

Dr Ernesto
17-09-2011, 03:35 PM
باز هم میگم که اساتید بزرگوار داخلی و خارجی عنوان می کنند + سازمانهای رسمی دولتی

mahdifazl
18-09-2011, 01:52 PM
آخ آخ ! ببخشید! من پست قبلی رو از یه سایت سیاسی کپی پیست کردم فکر نمی کردم به خودتون بگیرید! البته ادبیات سیاسی جاش اینجا نبود. معذرت میخوام. ولی واقعیت اینه که برخوردهای افراطی با مسائلی از این دست و سیاسی کردنش و به چالش کشیدن نظام از این راه دست و پای امثال ما رو که به نوعی نظراتمون در مورد مسائلی از این قبیل پرسیده میشه می بنده و ما هم علیرغم همه دغدغه هایی که راجع به حفظ محیط زیست داریم در بهترین حالت قضیه مجبور میشیم سکوت کنیم و اجازه بدیم راه حلهای عملی و کارشناسانه فارغ از هیاهو و جنجالهای سیاسی راه خودشون رو طی کنند. چیزی که من از سطوح بالای تصمیم گیری در وزارت نیرو سراغ دارم و شاهدش هستم اینه که کارشناسانی به مراتب آگاهتر ، مطلعتر و دلسوزتر و البته مشرف به همه جوانب امر از مدتها قبل از رسانه ای شدن این مسائل پیگیر بوده و هستند...

Dr Ernesto
18-09-2011, 02:19 PM
آخ آخ ! ببخشید! من پست قبلی رو از یه سایت سیاسی کپی پیست کردم فکر نمی کردم به خودتون بگیرید! البته ادبیات سیاسی جاش اینجا نبود. معذرت میخوام. ولی واقعیت اینه که برخوردهای افراطی با مسائلی از این دست و سیاسی کردنش و به چالش کشیدن نظام از این راه دست و پای امثال ما رو که به نوعی نظراتمون در مورد مسائلی از این قبیل پرسیده میشه می بنده و ما هم علیرغم همه دغدغه هایی که راجع به حفظ محیط زیست داریم در بهترین حالت قضیه مجبور میشیم سکوت کنیم و اجازه بدیم راه حلهای عملی و کارشناسانه فارغ از هیاهو و جنجالهای سیاسی راه خودشون رو طی کنند. چیزی که من از سطوح بالای تصمیم گیری در وزارت نیرو سراغ دارم و شاهدش هستم اینه که کارشناسانی به مراتب آگاهتر ، مطلعتر و دلسوزتر و البته مشرف به همه جوانب امر از مدتها قبل از رسانه ای شدن این مسائل پیگیر بوده و هستند...

1- کارشناسانی به مراتب آگاهتر ، مطلعتر و دلسوزتر و البته مشرف به همه جوانب امر از مدتها قبل از رسانه ای شدن این مسائل پیگیر بوده و هستند،که نتیجه اون هم مشخص هستش
2-چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است.
3-مشکل اینه که هر اعتراضی اعم از علمی،زیست محیطی،صنفی،اجتماعی،اقتصاد ی و.... ،سیاسی دیده و شمرده میشه.
4-قضاوت رو بر عهده خوانندگان محترم سایت میگذارم.